DISKUZE - Punto mk1 dobre a zle zkusenosti, Koupě

Nevíte kam to patří, pište to sem ...

Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

poitromasoni
Fiaťák
Příspěvky: 190
Registrován: 29 lis 2005, 13:10
Kontaktovat uživatele:

Re: Punto - dobre a zle skusenosti

Příspěvek od poitromasoni »

Trueno píše:Kamos rozmysla o kupe Punta. Rok vyroby 1996, motor 1,1, chcel by si dat poradit a spytat sa Vas na skusenosti s Puntom ako takym. Na co si pri kupe davat pozor. Ci su niejake zaludne skryte vady ktore naoko nevidiet ;)

Dakujem za kazdy prispevok :)
ja osobne bych nedoporucoval diesel kdyz tak benzin 1.2 16v sam mam diesel a nic moc
fiat marea weekend 1.9TD 55kw
Reklama
 

Mates

Příspěvek od Mates »

Připojuji se k těm, co mají problém s řazením jedničky (někdy), včera mrtvicová cesta městem, sunuli jsme se po metru a několikrát se problém s jedničkou vyskytnul. Něco by to chtělo s tou spojkou provést; nevíte, jak nákladná by to byla oprava v servisu?
poitromasoni
Fiaťák
Příspěvky: 190
Registrován: 29 lis 2005, 13:10
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od poitromasoni »

PulMiloš píše:No já mám Punto 1,2 r.v.konec 98, jedinej problém je spojkový ložisko, asi ho vyměním. Jinak vše v poho :-)
jsem amater vis muzes mi podrobneji popsat jak jsi poznal ze jde o spojkove lozisko?slysis ho pri seslapnuti pedalu?dik
fiat marea weekend 1.9TD 55kw
Area51
Začátečník
Příspěvky: 6
Registrován: 21 pro 2005, 21:40
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Area51 »

Jee.. ja vám tak zavdim.. Me se na puntiku se*e porad neco... :(( Ale to bude asi tim ze je po otci z autoskoly a ma nalitano 180tis.. cooz je na 1.1 vcelku dost ne?:) Co mi nejvic nstvalo byl 2krat v jednom tydnu rozlitnutej rozvodak.. nechapu to.. po druhe vymene uplne ok.. dalsi casta zavada je zlomenej altík.. Ale po vime za novej ze silnejsiho materialu je to ok.. :)
Uživatelský avatar
Katy
Všeználek
Příspěvky: 5555
Registrován: 13 zář 2005, 19:04
Bydliště: JM

Příspěvek od Katy »

to Area51 : :lol: no v autoskole tomu asi dawali hodne zabrat ! : )))))
:wink:
180tis je docela maso... :o
a co spojka?
my car, my life !
www.puntotuning.eu
www.girlstuning.cz
Area51
Začátečník
Příspěvky: 6
Registrován: 21 pro 2005, 21:40
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Area51 »

Katy: Spojka je jeste relativne ok.. Horsi je synchron mezi 1-2 z 1 na dva radit chce dost zkusenosti:)) A obcas poradnou silu a nebat se toho... ale jinak motor slape krasne:))
FINGAZ

fingazxxx@gmail.com

Příspěvek od FINGAZ »

Katy píše:jo, jeste me obcas zlobi spojka - nekdy kdyz jedu v kolone dlouho ,nebo dlouho trasu a pak mam radit furt jen za "jedna" tak nekdy mi tam ta 1 nejde "narvat" ale ja se s ni dycky poperu :))) driv to bylo horsi, protoze tam je mechanicky stelovatelna spojka a ona povolovala,proto jsem i zpatecku davala tezce pres zuby - ted tam mam jakousi samodotahovaci matku a mam od te doby klid

a jak jezdit za 5 l - no to jezdil muj deda - v obci max 50-kou a mimo obec nebo i po dalnici max 80-90-kou !!! :lol:
mno a ja tomu slapu takze v obci tak 50-60-kou a mimo obec 100-150 :)))) a mam sirsi kola a jinej vyfuk.... takze asi tak :))))))))

ale jinak super autko :))) jednou jsem na sprintech podelala i 1,2 punto a kamosa s 1,6 Feli a taky 1,3 Felinu :)))) ale zase treba Skodovky podelaly me... :cry:



no podobny problem pri radeni spiatocky(cez zuby) vzdy, vzdy vzdy, ale potom som zistil, ze ked chces dat spatocku, daj prednou jednotku a do spiatocky zaradis jak po masle :)
danco
Začátečník
Příspěvky: 11
Registrován: 05 led 2006, 21:41
Bydliště: Partizánske

Příspěvek od danco »

Mne keď nejde zaradiť 1, tak dám do neutrálu, na chvíľu pustím spojku a potom v poho zaradím... A nemusím ju tam nijako rvať.
Oli
Fiaťák
Příspěvky: 131
Registrován: 09 říj 2005, 20:10

Příspěvek od Oli »

:lol: :lol: vy jste řidiči :lol: vas nikdo neučil že když chceš řadit 1 tak je nejlepší přes 2, pak tam ta 1 jde úplně bez problemu a na poprve. ještě sem nikdy neměl tento problem. Pro ty co mě úplně nepochopili napíšu postup : z N do 2 a pak z 2 do 1 a jedem :D
poitromasoni
Fiaťák
Příspěvky: 190
Registrován: 29 lis 2005, 13:10
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od poitromasoni »

Oli píše::lol: :lol: vy jste řidiči :lol: vas nikdo neučil že když chceš řadit 1 tak je nejlepší přes 2, pak tam ta 1 jde úplně bez problemu a na poprve. ještě sem nikdy neměl tento problem. Pro ty co mě úplně nepochopili napíšu postup : z N do 2 a pak z 2 do 1 a jedem :D
no jo ale hodne lidem tam ta dvojka jde blbe
fiat marea weekend 1.9TD 55kw
mikkes1
Začátečník
Příspěvky: 11
Registrován: 28 led 2006, 13:46
Bydliště: Slovensko-BA

Súhlasim s Oli....

Příspěvek od mikkes1 »

..ohladom radenia cez 2 do 1....ide to krasne...Krásny deň všetkým
Tombady
Fiaťák
Příspěvky: 126
Registrován: 29 led 2006, 10:33
Bydliště: Brno

Re: dobre zkusenosti

Příspěvek od Tombady »

lubos píše:mam nahodou dva roky punto 1.1 rv 1996 a zadne neprijemnosti s provozem auta me zatim nepotkali ..
jedine, co povazuju za minus puntika je, ze zamky jdou celkem snadno sroubovakem vylomit a to asi do 10 sekund
zatim se mi nepovedlo tohle nejak osetrit, takze jsem je uz trikrat nechaval opravovat a kupoval jednou nove radio (parchanti mi ho ukradli i bez panelu, nechapu)
kdyby mel nekdo napad, co s tim, dejte mi vedet :-)
No já to vyřešil tak,že sem nechal zámky zavařit,protože mi to taky dvakrát vykradli...
Uživatelský avatar
Dohy
Všeználek
Příspěvky: 2337
Registrován: 26 úno 2006, 18:23
Bydliště: Klasterec nad ohri, OMW SHELL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dohy »

ja mam 1.2 60sx obcas sou problemy s tou 1kou ale nic vazneho... 2ka to pobere.. ja take mel problemy s vikem ventilu netesnost.. mozna by to chtelo aj jiny vicko na olej pres to mi taky trochu prska.. ted mi delaj gufera... prevodak.. a vymenu prevodaku.delal sem na nem novy brzdy pri seslapnuti to pekne kopalo+rozvody a auticko ma 94 000 najeto sem druhy majitel.. koroze je nad prednim skle.. neni to nejak diry ale je to tam "nafoukly" asi budu muset nechat vyndat sklo a nejak to opravit :( nejsem z toho nadsenej .. delal sem spodek proti korozi .. dozadu sem si dal antikorovy trubky nic silenyho .. nemam na ladeny tlumic.. muj fiatek je pekny a bezva JEN MA JEDNU NEVYHODU !!!!!!!! :? :( MA CHUDEHO MAJITELE!
KUFI
Zkušenej Fiaťák
Příspěvky: 223
Registrován: 04 pro 2005, 20:57

Příspěvek od KUFI »

Kaufik píše:Patrik - přesunuto

Ta cena (cca 150 tisíc Kč) podle mne odpovídá typu, výbavě, ročníku a původu vozidla (pokud nebylo havarované, nebo nemá za sebou těžkou opravu). Zakoupení v SR, pravidelný orig FIAT servis a 1 majitel - máte nejlepší šanci koupit vůz v perfektním stavu.
Za 150k to je straslive drahy. Za 149k tady v Plzni na Jateční stoji 1,9JTD r.v. 2002, 50k najeto atd. Stoji tam uz 2 mesice...a proc asi. Pac je ta cena premrstena :) A to je nejdrazsi MK2 co sem tu v Plzni videl prodavat. Jinak se tu ceny pohybujou od 120 - 140k a ty auta tam vylozene hnijou, nez to nekdo koupi.
Kaufik píše:Já dovozům aut ze zahraničí za výhodnou cenu moc nevěřím. Stačí se podívat na ceny aut v tamějších bazerech, nebo na internetu.
Nejlepsi je to kupovat od soukromnika. Ne z bazaru jehoz majitele sprechti Rusky. To da rozum :)
Ceny v podstatě odpovídají našim cenám, velmi výhodné ceny jsou jen u nějak poškozených vozů (bouračka, vada motoru atd.). Finančně se vyplatí takové auto dovézt a opravit a pořád je cena výhodná. Já bych takové auto ale nechtěl, už jen pro ten pocit.
Musis vedet kam koukat a kam pro to ject. Nejlepsi je hledat na mobile, nebo autoscoutu. Tam sou nejlepsi ceny. Samozrejme koukat kazdy rano, kdy se tam objevujou novy auta. A reagovat musis bleskove, pac Polácí sou zatracene rychly :) Kolikrat vysel inzerat, tak sme na nej okamzite volali, bohuzel nas naka cholera vetsinou predbehla :) A hlavne nejezdit 20km za hranice. To muzes rovnou koupit u nas :) Cim dal, tim lip, pac Polaci nemaj moc penez na benzin :) Nejlepsi to je u Francouzskych nebo Belgickych hranic. Samozrejme to zabere nejakej cas, nez se ti povede natrefit na supervyhodnej kseft (viz. ten muj :D). Ja sem si na to musel pockat 2 mesice, ale stalo to zato. Diky tomu mam auto za 130k, ktery muzu strelit do bazaru mozna i za 190k :)

Mimoto při přepisu ze zahraničí se manipuluje s údajem km atd. Navíc, a to pozor, "dovozem" ze zahraničí se často maskuje auto, které bylo odcizeno přímo u nás v ČR (SR).
To se manipuluje predevsim u nas :) Obcas se pri prochazce autobazarem musim az nezrizene smat, na kolik to sou nejaky "prodejci" schopny pretocit.
Kaufik píše: Musel bych dovozci moc věřit, abych využil jeho služeb. Já nikoho dobrého známého teda mezi dovozci nemám ....

Tím chci říct - dovezené auto ano. Ale určitě ne za výrazně výhodnou cenu. Každopádně při koupi ojetého auta z dovozu musí být člověk ještě víc obezřetný.
Bez dobryho znamyho kterej se tim zivi a umi v tom chodit (zna tam ty lidi, umi smlouvat, vi kam se podivat atd.), je to rozhodne tezsi. Ale porad bych si 100x radsi pucil vlek a jel si pro to do ciziny sám, nez to kupovat u ty nasi zlodejiny...
stanly
Začátečník
Příspěvky: 22
Registrován: 23 bře 2006, 21:55

Příspěvek od stanly »

No neviem ked som tu cenu 130K prehodil na SK tak som takmer na tom istom. Tu aspoň ja vidim výhodu v tom,že je to kúpené v SR. Tiež nemám veľkú dôveru k dovozom kedže nikoho spoľahlivého na dovoz nepoznám.
Odpovědět

Zpět na „Punto - ostatní diskuse“