Má mať 1.4 16v takýto klepkavý zvuk - VIDEO ???

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

mad mike
Všeználek

Re: Má mať 1.4 16v takýto klepkavý zvuk - VIDEO ???

Příspěvek od mad mike »

a jak ten sprej dostaneš do tech vstřiků? :lol: :lol: :lol: kamarát je asi velký odborník co?
mrkni sem at víš o co jde http://www.jetservis.cz, dobré ceny a dobré ohlasy
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
Reklama

cimbo
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od cimbo »

mad mike píše:a jak ten sprej dostaneš do tech vstřiků? :lol: :lol: :lol: kamarát je asi velký odborník co?
mrkni sem at víš o co jde http://www.jetservis.cz, dobré ceny a dobré ohlasy
Ja netuším ako sa to tam dostane, ale už som tiež o tom čosi počul že by to malo prečistiť aj vstrekovače, prečo by to tam potom písali ???
Nie som odborník, tak nemám poňatia ako to funguje.
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
mad mike
Všeználek

Příspěvek od mad mike »

vstřikovače jsou v uzavřeném palivovém systému a se vzduchem nemají nic společného, takže ten sprej se do nich nijak nedostane. to bys musel nalít speciální přípravek do nádrže a to je stejně jen chyták, bo to nefunguje.
cimbo
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od cimbo »

mad mike píše:vstřikovače jsou v uzavřeném palivovém systému a se vzduchem nemají nic společného, takže ten sprej se do nich nijak nedostane.
Tak už to auto asi jeb..m z mosta, lebo teraz keď som došiel od neho tak to auto plne zohriate viac klepe ako keď studené.
Už naň nemám nervy :evil:
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
mad mike
Všeználek

Příspěvek od mad mike »

co ten olej?
jak se chová motor, kromě klepání? cuká? netáhne?
cimbo
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od cimbo »

mad mike píše:co ten olej?
jak se chová motor, kromě klepání? cuká? netáhne?
Práve že auto po vyčistení klapky šlpae jak hodinky, nešklbe, necuká, ťahá ako bláznivé a volnobeh má plynulé otáčky.
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
RadekHGT
Znalec

Příspěvek od RadekHGT »

Je zaujimave ze ten zvuk sa podoba tomu mojmu a to mam 1.8,ale ja som si plne vedomi ze tam nieje nieco v poriadku.Tiez to typujem len na tie 2 veci,vstreky alebo hidrostety.Uz som si zvykol ale musim uznat, ze mi to pripada ako keby som jazdil na diesli,hlavne za studena.
Uvazoval ze to dam do poriadku,ale vobec netusim co to bude stat,ci to ma vobec vyznam,kezde chod motora je v pohode.
HGT
mad mike
Všeználek

Příspěvek od mad mike »

radku mě to klepe taky, ale mě nefunguje ten hříbek co ovládá klapky v sání a ty právě klepou
cimbo
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od cimbo »

Tak včera večer som sa stretol ešte s kamarátom čo sa teda v autách vyzná, lebo je to mechanik a už nejakých pár áut cez ruky prešlo.
V prvom rade musím povedať, že to video nieje natočené veľmi adekvátne, lebo v skutočnosti to až taký hrozný zvuk nevydáva, ako sa na prvý pohľad z vide zdá.

Vysvetli mi teda príčinu toho zvýšeného klepkania: Vyčistením, škrtiacej klapky sa trošku zmenili otáčky na volnobehu a to tak, že keď bola klapka špinavá motor bol nútený mať mierne vyššý voľnobeh, aby si zabezpečil dostatočný prísun vzduchu, nejedná sa o nejak vysoké hodnoty otáčok.

Uvediem príklad pri špinavej klapke malo auto na volnobehu cca 820ot/min a po vyčistení klapky mu k pravidelnému behu stačí cca 780ot/min, samozrejme že na otáčkomery takýto malý rozdiel nevidíte.
No tento rozdiel spôsobil, že niektoré zvuky motora sa stíšili iné sa zase zvýraznili, napr. vstrekovače dávajú palivo v pomalších intervaloch a to spôsobuje ten klapkavý zvuk.
Klepkanie však určite nieje spôsobené nejakou mechanickou závadou, to hneď vylúčil a jasne povedal, že to nieje zvuk kovového pôvodu.

Potom sme naštartovali jeho Golfa IV 1.6 16v a ten bol trošku tichší no cvakavý zvuk išiel aj z jeho motara, nebol síce tak výrazný lebo samozrejme je to trochu iný motor a hlavne lepšie odhlučnený.

Tak ma teda ubezpečil, že sa nemusím báť a takáto vec ako vstreky by sa zo dňa na deň nepokazili a prejavovalo by sa to postupne, nie ako u mňa, že sa to prejavilo po vyčistení klapky.

Jasné že sa na aute aj povozoli a skonštatoval, že motor má počas jazdy pekný zvuk a nič nenasvedčuje, že by tam bol nejaký problém.

Tak to by bolo asi všetko popísané mojimi slovami :)
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
rogi
Znalec

Příspěvek od rogi »

neviem či aj BRAVO 2 má ten istí motor, ale tiež mi to tak klepe, videl som tiež jedno video od uživatela "durkovic", tie zvuky tých motorov sú rovnaké, ako by tam klepal diesel :D, a to tam mam niečo cez 4000km
Škoda 130L agave už z recyklovana
Fiat BRAVO 1.4 activ PLUS 66kw biela "divino"
cimbo
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od cimbo »

rogi píše:neviem či aj BRAVO 2 má ten istí motor, ale tiež mi to tak klepe, videl som tiež jedno video od uživatela "durkovic", tie zvuky tých motorov sú rovnaké, ako by tam klepal diesel :D, a to tam mam niečo cez 4000km
Počítam, že Fiat ako vačšina výrobcov len inovuje už vyvynutý motor. Takže základ motora budeme mař ten istý a to že ti to klepoce ma utvrduje len v tom, že ten motor je proste konštrukčne taký.
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
skybar
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od skybar »

Ja mám len takú pripomiemku,že tiež mi to takto klepotalo a niekto tu spomenul prerážanie zapaľovacich káblov,tak som ich za chodu motora ponadvihoval a pri jednom to prestalo klepať,tak som ho preložil aby bol vyššie a je pokoj.Idem teda kúpiť nové káble!!! Tiež som si myslel,že klepocú ventily,bol by som vyhodil zbytočne prachy za nastavenie ventilov.
PUNTO MK1 55,r.v.96,40KW,ELX, 5dver.
cimbo
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od cimbo »

skybar píše:Ja mám len takú pripomiemku,že tiež mi to takto klepotalo a niekto tu spomenul prerážanie zapaľovacich káblov,tak som ich za chodu motora ponadvihoval a pri jednom to prestalo klepať,tak som ho preložil aby bol vyššie a je pokoj.Idem teda kúpiť nové káble!!! Tiež som si myslel,že klepocú ventily,bol by som vyhodil zbytočne prachy za nastavenie ventilov.
To myslíš káble vedúce ku sviečkam ?
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
cimbo
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od cimbo »

rogi píše:neviem či aj BRAVO 2 má ten istí motor, ale tiež mi to tak klepe, videl som tiež jedno video od uživatela "durkovic", tie zvuky tých motorov sú rovnaké, ako by tam klepal diesel :D, a to tam mam niečo cez 4000km
Už som to video videl aj ja, škoda že nieje v lepšej zvukovej kvalite no znie to podobne.

Nie si náhodou niekde zo západného slovenska? Ak by si bol mohol by som niekedy dobehnúť si to vypočuť na vlastné uši ?
Fiat Tipo Plus 1.4 T-Jet
rogi
Znalec

Příspěvek od rogi »

cimbo píše:
Už som to video videl aj ja, škoda že nieje v lepšej zvukovej kvalite no znie to podobne.

Nie si náhodou niekde zo západného slovenska? Ak by si bol mohol by som niekedy dobehnúť si to vypočuť na vlastné uši ?
som od TRNAVY
Škoda 130L agave už z recyklovana
Fiat BRAVO 1.4 activ PLUS 66kw biela "divino"
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“