punto 1.6 volnoběh
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Re: punto 1.6 volnoběh
jj při určitém režimu motoru můžou vytvářet špatný kontakt a mělo by to podobný výsledek
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
Grande punto 1,2
- Reklama
tak už se mi za jízdy rozsvicuje i kontrolka vstřikování. sání včetně filtru vyčištěno, na klapku jsem koukal a nevypadá že by na ní byly nánosy špíny ale nevím kde je ten potenciometr ten jsem ještě nezkoušel
Punto sporting 1.6 90Hp
Punto 1.1 55Hp
Punto 1.1 55Hp
potenciometr je na sání u klapky.zkus jetě ty kabely,ale tohle může dělat prakticky cokoliv snímač volnobězných otáček a horní úvratě,špatný rozdělovač,svíčky,lambda sonda,cívky,EGR ventil opravdu je toho víc.kolik to má najeto??
pokus se to nějak vyčistit,zkus ty kabely.a jinak ti můžu doporučit aby jsi restartoval řídící jednotku nějakou dobu s tím jezdil třeba dokud se ti nerosvítí 10x ta kontrolka a pak s tím zajeď na diagnostiku.Normálně si od nich nech říct akorát co to způsobuje a pak to vyměníš sám,já taky ty zloděje neplatím.
Zrovna dneska jsem měnil EGR ventil a když jsem byl na diagnostice tak mi za ventil řekl v servisu 5000 bez práce.Na netu jsem ho sehnal ten samý za 4000 a výměna je cca 10 minut(1 konektor a 2 šrouby)Zajímalo by mě co by si za to řekli,ale takhle je to boužel se vším.
pokus se to nějak vyčistit,zkus ty kabely.a jinak ti můžu doporučit aby jsi restartoval řídící jednotku nějakou dobu s tím jezdil třeba dokud se ti nerosvítí 10x ta kontrolka a pak s tím zajeď na diagnostiku.Normálně si od nich nech říct akorát co to způsobuje a pak to vyměníš sám,já taky ty zloděje neplatím.
Zrovna dneska jsem měnil EGR ventil a když jsem byl na diagnostice tak mi za ventil řekl v servisu 5000 bez práce.Na netu jsem ho sehnal ten samý za 4000 a výměna je cca 10 minut(1 konektor a 2 šrouby)Zajímalo by mě co by si za to řekli,ale takhle je to boužel se vším.
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
Grande punto 1,2
najeto to má ted 128000 tisíc kilometrů, ta kontrolka se mi zatím rozsvítila 2x ale s autem jsem najel zatím jen 250km, ale nechápu že někdy ten volnoběh jde normálně (za studena i za tepla) a někdy otáčky lítají v rozmezí 800-1500(taky za studena i za tepla). Tu řídící jednotku restartuji jen tím že jí odpojím od baterie? jinak v pondělí se chystám na nákup toho oleje, rozvodů, svíček, zapalovacích kabelů. Pak uvidím co s tím dál třeba to začne šlapat. Nejvěší chyby jsou tedy ten kolísající volnoběh, při konstantní rychlosti cukání a někdy to na 4 mezi 2200 - 2500 otáček přestává táhnout ale od 2600 to táhne normálně.
Punto sporting 1.6 90Hp
Punto 1.1 55Hp
Punto 1.1 55Hp
stačí odpojit baterku třeba na půl hodiny,ale nejdřív vyměň co máš v plánu a pak to zkus.
Tohle může dělat fakticky cokoliv a při těhle kilometrech už toho bude asi na výměnu víc.Skoro bych věřil že půjde i EGR ventil ten prý odchází taky a to můžu potvrdit mám doma dva a oba jsou v háji.
Tohle může dělat fakticky cokoliv a při těhle kilometrech už toho bude asi na výměnu víc.Skoro bych věřil že půjde i EGR ventil ten prý odchází taky a to můžu potvrdit mám doma dva a oba jsou v háji.
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
Grande punto 1,2
a ten egr ventil ovlivňuje chod motoru nebo co má dělat?
Punto sporting 1.6 90Hp
Punto 1.1 55Hp
Punto 1.1 55Hp
pouští výfukový plny do sání,snad kůli emisím takže chod motoru ovlivňuje hlavně v nízkých otáčkách
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
Grande punto 1,2
koukal jsem na ten egr ventil na internetu a zjišťuju že to neni zrovna levná záležitost, a nevíte kde sehnat za rozumný peníz zapalovací cívky? koukal jsem na mj auto a tam chtějí 4300 a to mi přijde dost
Punto sporting 1.6 90Hp
Punto 1.1 55Hp
Punto 1.1 55Hp
Zkus tady tohoto chlápka http://aukro.cz/show_user.php?search=milaraj" onclick="window.open(this.href);return false;D´ice píše:koukal jsem na ten egr ventil na internetu a zjišťuju že to neni zrovna levná záležitost, a nevíte kde sehnat za rozumný peníz zapalovací cívky? koukal jsem na mj auto a tam chtějí 4300 a to mi přijde dost
Kupoval jsem loni od něj dvě nové cívky Magneti Marelli za 940CZK. Napiš mu, zavolej, sežene na Fiaty co potřebuješ.
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
tak problémy pořád stejné převážně za studena si volnoběh dělá co chce v rozmezí 1500-800 otáček ale jen někdy, občas v tahu taky poleví a pak zase jede. Nové svíčky, rozvody, zapalovací kabely, olej, palivový filtr, byl jsem i na diagnostice a nic. Kdo poradí co dál? jediná vada kterou na motoru zjištuji je že těsnění co je nahoře u vačky propouští olej ale nemyslím si že by to mohlo mít spojitost. Viděl bych to jedině na těsnění pod hlavou to jsem neměnil
Punto sporting 1.6 90Hp
Punto 1.1 55Hp
Punto 1.1 55Hp
měl sem stejný problém taky na 1.6 Mk1.Výměna čidla otáček-nic.Pak výměna pot. škrt.klapky a je po problému.Na 1.6 se dost těžko shání,ale je to stejnej jako na opel astra.http://www.e-cat.cz/p-1225606/sortiment ... 82_2366383
Rossi
Fiat Punto 1.6Mk1 90 ELX resuscitován
AUDI A6 3.0 Quatro 2002
AUDI A6 3.0 Quatro 2002
rossi: na 100% je to stejné? tipoval jsem to na cívky ale ty to prý nejsou tak nevím, nerad bych vyhodil jen tak 1200. není zde někdo z okolí českých budějovic nebo jihočeského kraje kdo by mi ten potenciometr půjčil jen na zkoušku?
Punto sporting 1.6 90Hp
Punto 1.1 55Hp
Punto 1.1 55Hp
předpokladam že máš Punto I. Když ten pot. vyndáš tak na něm bude napsaný 6681 tj. posl. 4číslí OEM čísla 17106681.Mě to pomohlo,kontrolka se nerozsvěcuje a ot. se drží okolo 1000ot. a nekolísají.V 1.6 se používají dost věci od GM,třeba ŘJ a jiné, a do něj patří/patřil/ i OPEL.
Naposledy upravil(a) rossi dne 29 zář 2010, 18:19, celkem upraveno 1 x.
Rossi
AUDI A6 3.0 Quatro 2002
AUDI A6 3.0 Quatro 2002
nejde to pro začátek jen nějak vyčistit?
Punto sporting 1.6 90Hp
Punto 1.1 55Hp
Punto 1.1 55Hp