DISKUZE - autobaterie

Elektronika, el. výbava, diagnostika, kontrolky, přístroje

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
Annabelle
Začátečník

Re: DISKUZE - autobaterie

Příspěvek od Annabelle »

Tak se připojuji k tématu autobaterie - dnes jsem objednala novou a sice tuto: http://www.pneuconex.cz/katalog-zbozi/a ... r-12v-54ah" onclick="window.open(this.href);return false;

Momentálně mám BOSCH silver S3 45 ah a už byla na reklamaci - nanastartovala snad po měsíci na konci zimy minulý rok, hodila jsem jí na nabíječku, za týden to samé - v autorizovaném servisu BOSCH, kde jsem ji koupila se dušovali, že je to krátkýma trasama v zimě....přes léto jezdila v pohodě, ale dlouho točila....Letos ještě ani nebyla pořádně zima a už se mi zase vybila....dala jsem ji tedy na reklamaci, ale podle výrobce je v pořádku (ačkoliv auto prohlédli a nemám ani žádný odběr v autě)...takže BOSCH za mě nebrat, navíc naprosto horznej přístup....

DOtaz zní jak se bude chovat takhle silnější baterie - mám Punto, 2000,1.2.....neměl jste ji někdo? Stihne alternátor dobíjet?
Punto 1,2i 2000, benzín.
Reklama

xeromax
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xeromax »

uplne v pohode, ja mam 74Ah energizer predtym som mal tiez 74Ah vartu ako je ta tvoja, inak je to ten isty vyrobok ako energizer akurat s inym obalom, jazdim 90% mesto kratke 10-15 km trate a dobija ju v pohode
FIAT PUNTO II 1.2 8V 44kW EL
2009 -- 129,6dB
2010 -- 133,5dB
http://fotoalbumy.azet.sk/xeromax/my-punto/
http://www.xtuning.tk
Banshee
Znalec

Příspěvek od Banshee »

Ahojte,
Prosím Vás aký rozmer akumulátora má MK2? je to 175x175 alebo tam dám aj 207mm? hladal som všade a uvádzajú sa tieto oba rozmery. Z koša rezať nemienim ani nič podobné. Svoju som meral no neviem čo myslia hornú hranu alebo spodok,batéria sa totiž dole rozširuje.
Díky za rady!
Bravo 198 1.4 T-jet Sport
polomiso
Fiaťák

Příspěvek od polomiso »

Aj mne predajca tvrdil, že sa vojde aj 207mm. Ale nevojde :(
mk2b 1.4 16V 5D
Banshee
Znalec

Příspěvek od Banshee »

:( Tak to si ma nepotesil...175ky sa robia len so strasne malymi kapacitami, ja mam vela spotrebicov v aute vratane hudby, chcel by som aspon 63Ah...vie mi niekto poradit ako to vyriesit? Rezat z kaslika mi pride velmi partizanske riesenie,chcel by som to ponechat v povodnom stave. diky.
gogo2
Fiaťák

Příspěvek od gogo2 »

Annabelle píše:Tak se připojuji k tématu autobaterie - dnes jsem objednala novou a sice tuto: http://www.pneuconex.cz/katalog-zbozi/a ... r-12v-54ah" onclick="window.open(this.href);return false;

Momentálně mám BOSCH silver S3 45 ah a už byla na reklamaci - nanastartovala snad po měsíci na konci zimy minulý rok, hodila jsem jí na nabíječku, za týden to samé - v autorizovaném servisu BOSCH, kde jsem ji koupila se dušovali, že je to krátkýma trasama v zimě....přes léto jezdila v pohodě, ale dlouho točila....Letos ještě ani nebyla pořádně zima a už se mi zase vybila....dala jsem ji tedy na reklamaci, ale podle výrobce je v pořádku (ačkoliv auto prohlédli a nemám ani žádný odběr v autě)...takže BOSCH za mě nebrat, navíc naprosto horznej přístup....

DOtaz zní jak se bude chovat takhle silnější baterie - mám Punto, 2000,1.2.....neměl jste ji někdo? Stihne alternátor dobíjet?
presne to je aj moj problem pred 2 mesiacmi som kupoval novu baterku 45-ku a tiez v tychto mrazoch ked 2 dni auto stoji tak nastartujem z posledneho. Takze z toho mi vyplyva, ze asi radsej pospekulovat s uchytenim a kupit vacsiu baterku
Punto II Sporting 1,2 16V
hanzs
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od hanzs »

Nechápu moc jak to, že máte takový problémy s novýma bateriema - já mám v 1,6 Stilu sedm let starou baterii Topla (TAB - Slovinsko) Ca-Ca technologie kapacita pouze 45Ah! (má být 55Ah - ale mě tahle zbyla) a stále startuje (i když má dost).
Jezdím 30km do práce zpět.
Na baterie Bosch/Varta silver si obecně lidi na fórech docela stěžují (ale zase ne každý!), tak nevím jestli si s Fiatem nesedí, prý chtějí lehce vyšší nabíjecí napětí - bohužel tyhle informace se nedají nějak potvrdit.
Fiat dává z prvovýroby Exide (dědova 2009 Panda to tak má).

A jestli se do toho kastlíku nevejde ani baterie délky 207mm, tak to je taky nepochopitelný.
Fiat Stilo 1.6 16V
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta.smolik »

Tak od výroby sem měl v Puntu bílou? Vartu vydržela 5 let pak Perion 4 roky a teď 4. rokem bezúdržbová Starline z Kely ale čert ví co to je za baterku páč Starline je jen nálepka ale kždopádně baterka drží a nebyla drahá
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
Jaroslav1
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Jaroslav1 »

Banshee píše::( Tak to si ma nepotesil...175ky sa robia len so strasne malymi kapacitami, ja mam vela spotrebicov v aute vratane hudby, chcel by som aspon 63Ah...vie mi niekto poradit ako to vyriesit? Rezat z kaslika mi pride velmi partizanske riesenie,chcel by som to ponechat v povodnom stave. diky.
Když nechceš řezat do kastlíku,tak ho demontuj,dej jenom nové dno s plechu a na krajích ohnuté podle rozměrů baterky a upevni ji držákem. Druhá možnost je dát novou baterku na př. EXIDE EB 440, 44Ah,400A, B 13 (175x175x190) a nebo s autem v zimě nejezdit :)
FIAT PUNTO MK ll HLX 1,9 JTD 80/59KW. 9.99 5 dv.šedostříbr.meta.
Banshee
Znalec

Příspěvek od Banshee »

Nakoniec baterku nekupujem. Moju starú som nabil a štartuje na brnk.. Sám sa divím,je asi 6 ročná iba 44Ah a je to nejaká noname z Elit dielov,no klobúk dole 8) nebudem zbytočne mínať,ale díkes za rady!
polomiso
Fiaťák

Příspěvek od polomiso »

No až ti táto vypovie službu, môžeš skúsiť zohnať komplet držiak baterky z punto JTD...
mk2b 1.4 16V 5D
slavek311
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od slavek311 »

peta.smolik píše:Tak od výroby sem měl v Puntu bílou? Vartu vydržela 5 let pak Perion 4 roky a teď 4. rokem bezúdržbová Starline z Kely ale čert ví co to je za baterku páč Starline je jen nálepka ale kždopádně baterka drží a nebyla drahá
Také mán víc než 3 roky Starline z AutoKelly a zatím bez problému.Parkují na venku a poslední dva týdny je -15°-25° a start napoprvé.
Stilo hatchback 1,6 r.v.01,Ba+CNG
peta.smolik
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od peta.smolik »

Přesně tak jak ty tak i já... parkování venku teplota i -23 a start na poprvé... Baterka byla koupená v akci tuším set 4 baterek s cenou za jednu tuším 990kč a s možností další slevy vrácením staré baterie tuším za 120kč???
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
KarelDriver
Začátečník

Příspěvek od KarelDriver »

Před pár měsíci jsem řešil výměnu autobaterie u svého Punta. Pořád jsem nevěděl, co mám vybrat, až mi pomohl tenhle konfigurátor. Za sebe mohu jednoznačně doporučit: http://konfigurator-autobaterii.cz/
panaman1
Znalec

Příspěvek od panaman1 »

no ponuka to varta/bosch co je to iste johnson control a stoja za milu jarmilu. s tychto by sla do uvahy ta EXIDE, ta je fajn, dalej by som popozeral banner, yuasa atd atd.. ale bosch/varta nikdy..akurat nechapem preco do mojej liney ponuka 63Ah bateriu ked original bol 50, aj to iba kvoli klime, inak sa davali 45A, a su uplne dostacujuce...ci bosch/varta 63 sa rovna original MUTLU 50Ah?
Odpovědět

Zpět na „Punto - elektrika“