DISKUZE - autobaterie
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Re: DISKUZE - autobaterie
Tak se připojuji k tématu autobaterie - dnes jsem objednala novou a sice tuto: http://www.pneuconex.cz/katalog-zbozi/a ... r-12v-54ah" onclick="window.open(this.href);return false;
Momentálně mám BOSCH silver S3 45 ah a už byla na reklamaci - nanastartovala snad po měsíci na konci zimy minulý rok, hodila jsem jí na nabíječku, za týden to samé - v autorizovaném servisu BOSCH, kde jsem ji koupila se dušovali, že je to krátkýma trasama v zimě....přes léto jezdila v pohodě, ale dlouho točila....Letos ještě ani nebyla pořádně zima a už se mi zase vybila....dala jsem ji tedy na reklamaci, ale podle výrobce je v pořádku (ačkoliv auto prohlédli a nemám ani žádný odběr v autě)...takže BOSCH za mě nebrat, navíc naprosto horznej přístup....
DOtaz zní jak se bude chovat takhle silnější baterie - mám Punto, 2000,1.2.....neměl jste ji někdo? Stihne alternátor dobíjet?
Momentálně mám BOSCH silver S3 45 ah a už byla na reklamaci - nanastartovala snad po měsíci na konci zimy minulý rok, hodila jsem jí na nabíječku, za týden to samé - v autorizovaném servisu BOSCH, kde jsem ji koupila se dušovali, že je to krátkýma trasama v zimě....přes léto jezdila v pohodě, ale dlouho točila....Letos ještě ani nebyla pořádně zima a už se mi zase vybila....dala jsem ji tedy na reklamaci, ale podle výrobce je v pořádku (ačkoliv auto prohlédli a nemám ani žádný odběr v autě)...takže BOSCH za mě nebrat, navíc naprosto horznej přístup....
DOtaz zní jak se bude chovat takhle silnější baterie - mám Punto, 2000,1.2.....neměl jste ji někdo? Stihne alternátor dobíjet?
Punto 1,2i 2000, benzín.
- Reklama
-
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
uplne v pohode, ja mam 74Ah energizer predtym som mal tiez 74Ah vartu ako je ta tvoja, inak je to ten isty vyrobok ako energizer akurat s inym obalom, jazdim 90% mesto kratke 10-15 km trate a dobija ju v pohode
FIAT PUNTO II 1.2 8V 44kW EL
2009 -- 129,6dB
2010 -- 133,5dB
http://fotoalbumy.azet.sk/xeromax/my-punto/
http://www.xtuning.tk
2009 -- 129,6dB
2010 -- 133,5dB
http://fotoalbumy.azet.sk/xeromax/my-punto/
http://www.xtuning.tk
Ahojte,
Prosím Vás aký rozmer akumulátora má MK2? je to 175x175 alebo tam dám aj 207mm? hladal som všade a uvádzajú sa tieto oba rozmery. Z koša rezať nemienim ani nič podobné. Svoju som meral no neviem čo myslia hornú hranu alebo spodok,batéria sa totiž dole rozširuje.
Díky za rady!
Prosím Vás aký rozmer akumulátora má MK2? je to 175x175 alebo tam dám aj 207mm? hladal som všade a uvádzajú sa tieto oba rozmery. Z koša rezať nemienim ani nič podobné. Svoju som meral no neviem čo myslia hornú hranu alebo spodok,batéria sa totiž dole rozširuje.
Díky za rady!
Bravo 198 1.4 T-jet Sport
Tak to si ma nepotesil...175ky sa robia len so strasne malymi kapacitami, ja mam vela spotrebicov v aute vratane hudby, chcel by som aspon 63Ah...vie mi niekto poradit ako to vyriesit? Rezat z kaslika mi pride velmi partizanske riesenie,chcel by som to ponechat v povodnom stave. diky.
presne to je aj moj problem pred 2 mesiacmi som kupoval novu baterku 45-ku a tiez v tychto mrazoch ked 2 dni auto stoji tak nastartujem z posledneho. Takze z toho mi vyplyva, ze asi radsej pospekulovat s uchytenim a kupit vacsiu baterkuAnnabelle píše:Tak se připojuji k tématu autobaterie - dnes jsem objednala novou a sice tuto: http://www.pneuconex.cz/katalog-zbozi/a ... r-12v-54ah" onclick="window.open(this.href);return false;
Punto II Sporting 1,2 16V
Nechápu moc jak to, že máte takový problémy s novýma bateriema - já mám v 1,6 Stilu sedm let starou baterii Topla (TAB - Slovinsko) Ca-Ca technologie kapacita pouze 45Ah! (má být 55Ah - ale mě tahle zbyla) a stále startuje (i když má dost).
Jezdím 30km do práce zpět.
Na baterie Bosch/Varta silver si obecně lidi na fórech docela stěžují (ale zase ne každý!), tak nevím jestli si s Fiatem nesedí, prý chtějí lehce vyšší nabíjecí napětí - bohužel tyhle informace se nedají nějak potvrdit.
Fiat dává z prvovýroby Exide (dědova 2009 Panda to tak má).
A jestli se do toho kastlíku nevejde ani baterie délky 207mm, tak to je taky nepochopitelný.
Jezdím 30km do práce zpět.
Na baterie Bosch/Varta silver si obecně lidi na fórech docela stěžují (ale zase ne každý!), tak nevím jestli si s Fiatem nesedí, prý chtějí lehce vyšší nabíjecí napětí - bohužel tyhle informace se nedají nějak potvrdit.
Fiat dává z prvovýroby Exide (dědova 2009 Panda to tak má).
A jestli se do toho kastlíku nevejde ani baterie délky 207mm, tak to je taky nepochopitelný.
Fiat Stilo 1.6 16V
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
ex Fiat Tipo 1.4 i.e.
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Tak od výroby sem měl v Puntu bílou? Vartu vydržela 5 let pak Perion 4 roky a teď 4. rokem bezúdržbová Starline z Kely ale čert ví co to je za baterku páč Starline je jen nálepka ale kždopádně baterka drží a nebyla drahá
Punťa fire, Rosso Tiziano
Fiat 128 sport 1300 SL, zatím rozebrán na prvočinitele
Když nechceš řezat do kastlíku,tak ho demontuj,dej jenom nové dno s plechu a na krajích ohnuté podle rozměrů baterky a upevni ji držákem. Druhá možnost je dát novou baterku na př. EXIDE EB 440, 44Ah,400A, B 13 (175x175x190) a nebo s autem v zimě nejezditBanshee píše: Tak to si ma nepotesil...175ky sa robia len so strasne malymi kapacitami, ja mam vela spotrebicov v aute vratane hudby, chcel by som aspon 63Ah...vie mi niekto poradit ako to vyriesit? Rezat z kaslika mi pride velmi partizanske riesenie,chcel by som to ponechat v povodnom stave. diky.
FIAT PUNTO MK ll HLX 1,9 JTD 80/59KW. 9.99 5 dv.šedostříbr.meta.
Nakoniec baterku nekupujem. Moju starú som nabil a štartuje na brnk.. Sám sa divím,je asi 6 ročná iba 44Ah a je to nejaká noname z Elit dielov,no klobúk dole nebudem zbytočne mínať,ale díkes za rady!
No až ti táto vypovie službu, môžeš skúsiť zohnať komplet držiak baterky z punto JTD...
mk2b 1.4 16V 5D
Také mán víc než 3 roky Starline z AutoKelly a zatím bez problému.Parkují na venku a poslední dva týdny je -15°-25° a start napoprvé.peta.smolik píše:Tak od výroby sem měl v Puntu bílou? Vartu vydržela 5 let pak Perion 4 roky a teď 4. rokem bezúdržbová Starline z Kely ale čert ví co to je za baterku páč Starline je jen nálepka ale kždopádně baterka drží a nebyla drahá
Stilo hatchback 1,6 r.v.01,Ba+CNG
- peta.smolik
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak jak ty tak i já... parkování venku teplota i -23 a start na poprvé... Baterka byla koupená v akci tuším set 4 baterek s cenou za jednu tuším 990kč a s možností další slevy vrácením staré baterie tuším za 120kč???
Punťa fire, Rosso Tiziano
-
- Začátečník
Před pár měsíci jsem řešil výměnu autobaterie u svého Punta. Pořád jsem nevěděl, co mám vybrat, až mi pomohl tenhle konfigurátor. Za sebe mohu jednoznačně doporučit: http://konfigurator-autobaterii.cz/
no ponuka to varta/bosch co je to iste johnson control a stoja za milu jarmilu. s tychto by sla do uvahy ta EXIDE, ta je fajn, dalej by som popozeral banner, yuasa atd atd.. ale bosch/varta nikdy..akurat nechapem preco do mojej liney ponuka 63Ah bateriu ked original bol 50, aj to iba kvoli klime, inak sa davali 45A, a su uplne dostacujuce...ci bosch/varta 63 sa rovna original MUTLU 50Ah?