Na co si dávat pozor při koupi ojetého Punta

Autoservisy, údržba, náhradní díly, vrakoviště, obchody

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

jémák
Fiaťák

Na co si dávat pozor při koupi ojetého Punta

Příspěvek od jémák »

Tak mě tak napadlo udělat nějaký soupis věci, na které si dávat pozor při koupi ojetého Punta.. Měly by to být asi věci, které by mohly odhalit i takoví lidé, jako jsem já, teda laici.. Někde jsem zde četl něco o problikávání palubní desky, svícení airbagů při startování atd atd.. zkrátka věci, které by ušetřili moře peněz a následné dohadování za vrácení auta..

PS: jestli je to blbý nápad a vůbec se to nechytne, klidně to bez výčitek zavřete :wink:
Můj milášššek:Fiat Punto II. 1,2 8V 2001
Reklama

Alorovec
Fiaťák

Re: Na co si dávat pozor při koupi ojetého Punta

Příspěvek od Alorovec »

Jen takovej detail: napad je to dobry, ale mozna by to chtelo oddelit mk1 a mk2 :)
Fiat Punto 1 - 1,2 16v "stile"

http://alorovec.rajce.idnes.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
HIISS
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HIISS »

Tema je urcite dobra..nech kazdy napise svoj nazor :)..nechce sa mi nejak rozmyslat..ale napisem jeden problemik MK1,,a to je pocas jazdy kolisajuce rucicky na tachometri :)
F.Punto MK1 , 1.2 SX 60 43Kw
Obrázek
My Topic
Facebook >> Erik Palenčár
Narayen
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Narayen »

Na nic :) pokud auto chceš tak ho koupíš a musíš celý překopat, tlumiče, ložiska, výfuk atd atd :D
2007 - 2011 Punto mk1 40kw
2011 - 2013 Punto mk2 HGT 96kw
2013 - 201x Punto Evo Abarth 125kw
Snowfox
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Snowfox »

Pokud budeš kupovat auto ode mně tak na nic... 8)
*´¨ )
¸.•´¸.•´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´ (¸.•*´¯`*•->Punto

Fiat Punto MK1 1.2 8V 60SX Cult 1999 - Forsaken's ◄
Fiat Grande Punto 1,2 8V Dynamic 2007 - Forsaken's ◄
jémák
Fiaťák

Příspěvek od jémák »

osobně jsem myslel takové tipy, které skoro nikdo neví, ale samy o sobě dokážou říct víc, než sebedelší prohlídka.. tak třeba problikávající airbag v určitý čas značí to, že je auto bourané a airbag byl vystřelený.. atd atd, zkrátka pište, určitě tím pár lidem pomůžem.. PS: já koupil auto šest let staré a bylo eňoňuňo :lol: :lol:
Můj milášššek:Fiat Punto II. 1,2 8V 2001
Alorovec
Fiaťák

Příspěvek od Alorovec »

S tim airbagem nebo spis jeho kontrolkou je to u Punta dost osemetny... ...moje punto je se serviskou, ale kdyz sme ho privezli, kontrolka svitila taky. Dalo se to do servisu, ale uz bohuzel nevim, co s tim mechanik udelal :(

Vencapunto
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vencapunto »

Vyndal žárovku :lol:
Futile Italian Attempt at Transportation
Very Weird
PuntoRacer
Všeználek

Příspěvek od PuntoRacer »

ja som tu niekde cital ze kontrolka airbagu nesmie svietit pri startovani..a mne svieti..ale po nastartovani hned zhasne

EDIT..resp. nesvieti az kym sa nenastartuje ale kym cerpadlo nenataha benzin dovtedy svieti airbag
Naposledy upravil(a) PuntoRacer dne 20 srp 2009, 09:46, celkem upraveno 1 x.
FIAT PUNTO STILE 1.2 16V GT Look
Facebook ---> Peto Hidasi
Alorovec
Fiaťák

Příspěvek od Alorovec »

Punto racer: to ja si myslim, ze je prave dobre, pri startovani by se mely rozsvitit vsechny kontrolky jako ze ty indikatory fungujou a pak zhasnou, protoze zavada neni, blby by bylo, kdyby nezhlasly...

vencapunto: no ani bych se nedivil, snad se nikdy nedozvim, jestli airbagy fungujou :)

HIISS
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HIISS »

Alorovec
Dalo by sa zistit ci funguju..aj by som ti ten typ povedal ako nato,len radsej nevravim, je to skarede :D
Obrázek
My Topic
jani
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od jani »

Vseobecne pri autach(nie len punto) treba skontrolovat VIN,dalej vsetky okna rok vyroby(vyrobca) napr ...0 je r.v.2000 a ked nesedi na daktorom okne,tak bolo menene bud okno alebo cele dvere s oknom co moze byt naznakom havarovaneho vozidla,treba sa spytat majitela potom :D mozna ze len prasklo celne sklo od kamienka ako mne a bolo menene len zato.Dalej odtien laku,da sa odhadnut laicky bez pristroja ci bolo dakde striekane alebo nie,fugy okolo dvery,kapoty....pneumatiky,ak je zodrata jedna strana viac ako druha tak bud je zla geometria,alebo naznak tazko havarovaneho vozidla,take ze hrdza na karoserií nahodou to ani nemusim pisat :) dalej v motorovom pristore sa treba zamerat na vystuhu(klietku...kazdy to inak vola),spajane casti atd...samostatny motor vzdy nastartovat ked je studeny ci neklepe atd.... ked je teply nebat sa ho vytocit po obmedzovac,ak majitel nesuhlasi pravdepodobne nieco skryva(ak sa neda vytocit nad napr.5000 otacok "benzin",tak pravdepodobne je vacka opotrebena,ale samozrejme je xy moznosti preco nemozno vytocit motor)samozrejme dalej ci tesni motor,prevodovka atd. atd. :D a dalej interier nejdem pisat o pretocenych KM,lebo si myslim ze toje zbytocne,nikto neuhadne kolko je pretocenych km na autach,ale da sa tipovat km opotrebenim volantu,riadiacej paky,pedalov,sedadiel.Hlavne si treba vsimat pristrojovu dosku ci sa vsetky kontrolky rozsvietia ktore maju a ABS a airbag nikdy nesmu s inou kontrolkou naraz zhasnut ak zhasne tak je vysoky predpoklad ze majitel nieco taji a kontrolka bola prepojena,cize nefunguje airbag vlastne mozna ani neni tam,ale kontrolka signalizuje ako by tam bola a ze je v poriadku lebo zhasne...a teraz moje poznatky na punto MKI slabe plechy,trasenie radiacej paky,hrdza na podlahe hlavne okolo uchytenia sedadiel,dorazy,silenbloky atd... len negativa som vypisal samozrejme kazde punto to nemusi mat a takisto moze mat aj ine chyby ,troska som sa rozpisal snad nevadi :lol:
FIAT PUNTO MK1 1.2 8V 54KW HSD ////ex
Skoda Octavia combi 1.9tdi ALH 66kw
Matto
Všeználek

Příspěvek od Matto »

jani- jasné že nevadí :D ,práveže si to výborné rospísal, najlepší príspevok v tejto téme :wink:
ex - Punto MK1 1,2 ELX 54kw/73k r.v.95
now - Grande Punto 1,9 MultiJet 116kw/160k r.v.07 -powered by Alfatuning.sk
HIISS
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HIISS »

jani
Prispevok je dobry,neni co ti vytknut,,a to co si zdoraznil na konci problemy MK1 ze: slabe plechy,hrdza na podlahe,a drziakov uchytenia sedadiel,trasajuca paka..tak to iste mam aj ja ;-)
Obrázek
My Topic
anaxios
Začátečník

Příspěvek od anaxios »

Pozdravujem všetkých, som tu nový a idem kupovať 10 ročné Punto s 68 tisícami km pre manželku. Takže hľadám o tomto autíčku čo najviac informácií. :wink:
Mohol by mi niekto vysvetliť aký rozdiel je medzi mk1 a mk2? Ja mám vyhliadnute Punto 55 S - 40kW/54PS. Koľko je to cm3?
Vďaka
Odpovědět

Zpět na „Punto - servis“