UMRELO POMOC

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Plecháč Tony
Zkušenej Fiaťák

Re: UMRELO POMOC

Příspěvek od Plecháč Tony »

A to se ti vždycky ucpal že vůbec nepropouštěl? Co je to za filtry, nebo co máš v nádrži? Nechce třeba někdo tomu autu ten život trošku osladit cukrem? :-D Pokaždý když měnim někde filtr, tak z něj teče naprosto černej sajrajt, třeba i píská a čerpadlo má co dělat to protlačit ale s úplně zacpaným jsem se nesetkal...

A spíš než na tom co a kde tam tankuješ, záleží na tom, jak dlouho to máš v nádrži...Stejně tak, jak dlouho je to v nádrži tý benzinky...
Reklama

Mr.pilot
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Mr.pilot »

jj dvakrat sem to musel domu odtahnout
ja osobne jezdim docela casto takze benzin v nadrzi nezustava
filtr origos fiat a je to ten za cerpadlem
nadrz zamykam takze neni pravdepodobny ze by tam nekdo neco hodil
takuju vetsinou na dalnici a prevazne u shellu
jinak jsem to uz relativne vyresil takuju 100oktanovy benziny uz sem na to jednou jezdil ctvrt roku a bez problemu pak sem zacal zase s normalnim naturalem 95 a po mesici filtr v haji.beztak na poradnej benzin jede motor daleko lip.
Punto cabrio,motor 1,6
Grande punto 1,2
l-cizek
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l-cizek »

Mr.pilot píše:jj dvakrat sem to musel domu odtahnout
jinak jsem to uz relativne vyresil takuju 100oktanovy benziny uz sem na to jednou jezdil ctvrt roku a bez problemu pak sem zacal zase s normalnim naturalem 95 a po mesici filtr v haji.beztak na poradnej benzin jede motor daleko lip.
já jsem teď někde na netu četl, jak se motorkářům ucpává palivovej systém (hlavně karburátory) a to někteří tankujou jen u Shellu, já tam tankuju taky...ale asi začnu jinde...u OMW nebo Benziny,jsou levnější
Petr1968
Všeználek

Příspěvek od Petr1968 »

Do benzínu se dostává při přepravě nafta,nebo ještě horší ,čistý řepkový olej,nebo jeho ester.( špatné čištění cisteren) Normální nafta by nevadila,ale ta současná s esterem řepkového oleje,je pro benzínový motor rychlá smrt. Ester (nafta s esterem),čistý olej v motoru neshoří beze zbytku,vytvoří černé usazeniny,slepí kroužky.Zničí válce atd. Ucpaný palivový systém je to nejmenší. :mrgreen:
Stanno
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanno »

l-cizek píše:
Mr.pilot píše:jj dvakrat sem to musel domu odtahnout
já jsem teď někde na netu četl, jak se motorkářům ucpává palivovej systém (hlavně karburátory) a to někteří tankujou jen u Shellu, já tam tankuju taky...ale asi začnu jinde...u OMW nebo Benziny,jsou levnější
l-cizek... ja tankujem tiez iba Shell..ale prestava sa mi to pacit.. dnes som bol v inom servise s tym cvrlikanim, chlapik sa previezol a hned sa pytal, ze kde tankujem... povedal, ze mam skusit inde... tak som tam bol supnut 20 litrov OMV Carrerra.. uvidime co to spravi ..
Fiat Stilo 1.6 16V, 201tis.km, r.v.2001
l-cizek
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l-cizek »

Stanno píše:l-cizek... ja tankujem tiez iba Shell..ale prestava sa mi to pacit.. dnes som bol v inom servise s tym cvrlikanim, chlapik sa previezol a hned sa pytal, ze kde tankujem... povedal, ze mam skusit inde... tak som tam bol supnut 20 litrov OMV Carrerra.. uvidime co to spravi ..
Jo Carreru chci taky ted vyzkoušet :lol: hele, my máme pořád stejný problémy co?? :D
Stanno
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanno »

l-cizek píše:
Stanno píše:l-cizek... ja tankujem tiez iba Shell..ale prestava sa mi to pacit.. dnes som bol v inom servise s tym cvrlikanim, chlapik sa previezol a hned sa pytal, ze kde tankujem... povedal, ze mam skusit inde... tak som tam bol supnut 20 litrov OMV Carrerra.. uvidime co to spravi ..
Jo Carreru chci taky ted vyzkoušet :lol: hele, my máme pořád stejný problémy co?? :D
nebudu to surodenci??? :)
Fiat Stilo 1.6 16V, 201tis.km, r.v.2001
budaij
Začátečník

Příspěvek od budaij »

tak vyreseno pujcil sem si to cidlo na polohu kliky na vrakaci a bylo to ono na prvni natoceni mi to naskocilo. Tak vsem dekuju za rady
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“