Pravé koleso - čudny zvuk
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
-
- Zkušenej Fiaťák
Pravé koleso - čudny zvuk
Cawte vospolok..mam problem..pri točeni volantom doľava mi od praveho kolesa ide taky čudny zvuk..je to take zmiešane šuchanie,slabulinke bubnovanie alebo ako to nazvať..neviem no.. robi to iba na tom kolese a iba ked zatočim doľava..problem je že ako som sa nedavno dozvedel od svojej zubarky ktora auto kupila ako prva a prave ona mala malu havariu na pravu stranu..odvtedy už malo dvoch inych majitelov takže preto až teraz viem o tom.. aj to nahodou lebo stopy absolutne nevidno..ale asi sa to začalo nejako prejavovať teraz..pomôžte..dakujem za každy vaš postreh
- Reklama
Re: Pravé koleso - čudny zvuk
Kdyz zatacis nebo kdyz zatocis a jedes?
Mne na pravem kolo pri zataceni a jizde doleva drel plech, ktery je za kotoucem o brzdovy kotouc..
Mne na pravem kolo pri zataceni a jizde doleva drel plech, ktery je za kotoucem o brzdovy kotouc..
Ford Focus 1.6 Trend X 2009
ex. Fiat Punto MK2 1.2l 16V HLX 3dv.
-
- Zkušenej Fiaťák
Robi to ked idem a zatočim dolava..ale vidim že ty nemaš MK1
To je jedno, ten plech tam mas imho taky. Ale nerikam, ze to tim je, jen jeden napad.
Ford Focus 1.6 Trend X 2009
mozna je to homokineticky klb,ale predtym by som sa pozrel na to,zhod koleso a ked nahodou sucha dakde tak stopy na pneumatike najdes(osuchane,tmavsie to bude) ked dre pneumatika o nieco .
FIAT PUNTO MK1 1.2 8V 54KW HSD ////ex
Skoda Octavia combi 1.9tdi ALH 66kw
Skoda Octavia combi 1.9tdi ALH 66kw
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
Sundat kolo a uvidíš. Nebo to dát na hever a otáčet kolem ručně a sledovat od kud to jde. Nejčastější příčinou je právě ten krycí plech u kotouče.
Nedávno jsem jel po právě spravovaný silnici, vylejvali to asfaltem a zasypávali těma malýma kamínkama, nalítalo mi to za ten plech a i mezi kotouž a brzdovou destičku. Než jsem si uvědomil co způsobilo ten rachot, myslel sem ,že jsem dojezdil Z pod destičky po pár km pískání vypad, ale ty pod plechem jsem musel vyšťourat a taky sem si s tím plechem pak chvíli musel hrát...
Nedávno jsem jel po právě spravovaný silnici, vylejvali to asfaltem a zasypávali těma malýma kamínkama, nalítalo mi to za ten plech a i mezi kotouž a brzdovou destičku. Než jsem si uvědomil co způsobilo ten rachot, myslel sem ,že jsem dojezdil Z pod destičky po pár km pískání vypad, ale ty pod plechem jsem musel vyšťourat a taky sem si s tím plechem pak chvíli musel hrát...
-
- Zkušenej Fiaťák
Tony: ako vyzera ten plech..teraz akože vobec nemam šajnu o čom je reč
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
Když sundáš kolo a koukneš na brzdovej kotouč zezadu, jako směrem od motoru, tak ho uvidíš. Je prostě za kotoučem zezadu a kreje ho. Je mezi nim a kotoučem jen malá mezera. Pokud nechceš sundavat kolo, tak ho stačí nasahat...