tlak oleja

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
biffo
Začátečník

tlak oleja

Příspěvek od biffo »

Cauko potrebujem poradit, prezeral som tuto stranku z kazdej strany no nenasiel som nic co by mi pomohlo. Mam takyto problem: pri zohriati auta mi svieti kontrolka oleja, ale len na volnobehu, vymenil som olej s filtrom, cidlo oleja a tiez olejove cerpadlo, zistil som ze mam nizsi tlak oleja akoby som mal mat na starom aj na novom cerpadle, takze tym to nebude. Za studena je tlak uplne perfektny a akonahle sa auto zohreje, tlak nevystupi nad 2,5. Pred nedavnom som zabrusoval ventily, zarovnaval hlavu a menil tesnenia v motore, neviem ci to moze mat suvis, ale motor vyzera byt uplne v poriadku. Rozmyslal som ze zvysim otacky na volnobehu, aby som zatial mohol auto pouzivat aspon na prepravu do prace a spat. Ale vobec neviem ci je to dobry napad, viete mi niekto poradit, co by som este mohol skusit?
Reklama

mad mike
Všeználek

Re: tlak oleja

Příspěvek od mad mike »

na volnoběh je tlak vždycky nižší a za tepla olej řídne. našel jsem hodnoty pro punto II

- motor musí být zahřátý a teplota oleje 100stC, na volnoběžné otáčky by měl být tlak
- motor 1,2 nad 70kPa(0,7bar)
-motor 1,8 nad 150kpa(1,5bar)
-motor 1,9 nad 100kpa(1bar)
otáčky zvýšit na 4000ot/min. - tlak oleje musí být vyšší než 400kpa(4bar)
podmínka je dostatek oleje
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
biffo
Začátečník

Re: tlak oleja

Příspěvek od biffo »

dakujem ale punto co ma priatelka je 1,1 mk1 a ked je studene tak ma prim 4000otackach okolo 5,5 az 6 a ked sa zohreje tak ledva 2,5 a to iste volnobeh studeny ma 2,2 az 2,5 teply 0,5 a najmenej moze mat 0,7 na volnobehu a 3,6 pri 4000 tak neviem
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“