Po zohriati motor nenaskoci
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Po zohriati motor nenaskoci
Mam 1.9JTD r.v.99. Za studena nieje ziadny problem zo startom. Len obcas(dost casto,ale nie vzdy, je to neprijemne) motor proste toci ale nenaskoci. Zacalo to robit po dlhsej ceste cca 350km, auto mam 2.5roka, ma najazdene 150 tkm. Bol som s nim max spokojny,pred nim som mal Bravo 1.9jtd ziadna porucha, ale toto ma sklamalo. Dalej mi palubny pocitac ukazuje zle spotrebu 0.2 km/l, ale to mi neako nevadi, nema to vliv na jazdu. Skuste poradit. Dakujem
- Reklama
- memphisdriver
- Začátečník
Re: Po zohriati motor nenaskoci
Zdravím. A prišiel si na nejakú chybu?
Mám ten istý problém, Punto II 1,9 JTD (2000) po cca 300 km motor v 120 km rýchlosti zdochol, bez akéhokoľvek náznaku problému.Ani nenaštartuje potom ale po pár minútach naskočí, ale po 2-3 km zasa zdochne. Zvláštne ale na voľnobehu to vydržalo ísť 120 km, keď sme to ťahali za lanom, lebo mi to zdochlo v ČR pri hraniciach.
Momentálne je to v servise , dajú to na počítač tak som zvedavý, čo je s malým šialeným talianom 
Mám ten istý problém, Punto II 1,9 JTD (2000) po cca 300 km motor v 120 km rýchlosti zdochol, bez akéhokoľvek náznaku problému.Ani nenaštartuje potom ale po pár minútach naskočí, ale po 2-3 km zasa zdochne. Zvláštne ale na voľnobehu to vydržalo ísť 120 km, keď sme to ťahali za lanom, lebo mi to zdochlo v ČR pri hraniciach.

... snimac otacek motoru ... resilo se tu pred par dny ... pouzijte vyhledavani ...
... Renault Clio III 2006 1.2 16v 55kw ...
... Renault Megane II Grandtour 2004 1.5dci 60kw ...
... ex Punto II 99 1.2 8V 44kw ELX ...
- memphisdriver
- Začátečník
jj, viem čítal som to .. mne v servise povedali že nejaké čidlo sa rozhodlo to zabaliť tak ked tam skočím zistím, či to bolo ono .. 

Dik to ste ma potesili
. Myslel som ze to bude cerpadlo. ALe cidlo to nieje az take zle. Este som s tym nebol v servise, lebo najblisi servis je 50km. Kolko to cidlo stoji? A kde sa nachadza?

-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
čawes..kdyby to nedálo čidlo jak říkají kluci tak bych závadu hledal ve vstřikovacím čerpadle,přímo v rozdělovací hlavě je taková tyčka a ta je vydřená a tím to nechce startovat,ale to je na demontáž čerpadla z auta,rozebrání čerpadla a seřízení na stolici..janS píše:Mam 1.9JTD r.v.99. Za studena nieje ziadny problem zo startom. Len obcas(dost casto,ale nie vzdy, je to neprijemne) motor proste toci ale nenaskoci. Zacalo to robit po dlhsej ceste cca 350km, auto mam 2.5roka, ma najazdene 150 tkm. Bol som s nim max spokojny,pred nim som mal Bravo 1.9jtd ziadna porucha, ale toto ma sklamalo. Dalej mi palubny pocitac ukazuje zle spotrebu 0.2 km/l, ale to mi neako nevadi, nema to vliv na jazdu. Skuste poradit. Dakujem
Tak dne s som bol na diagnostyke. Poruchy som mal dve. Prva bola poruch sminacu otacok a druha bola chyba komunikacie CAM. Co je to CAM? Nema to vliv na to zemi nejde palubny pocitac? 

janS píše:Tak dne s som bol na diagnostyke. Poruchy som mal dve. Prva bola poruch sminacu otacok a druha bola chyba komunikacie CAM. Co je to CAM? Nema to vliv na to zemi nejde palubny pocitac?
...fiat je vybaveny sbernici CAN -bus ... vpodstate vsechny udaje a ridici povely jdou pres body computer a ten pouziva tu
sbernici can-bus ... ten palubni pocitac s tim souvisi ... ale muze byt jeste jedna varianta a to, ze byla menena pristrojova
deska a tim padem ti nemuze fungovat pal.poc. ...
Ale ten palubny pocitac mi isiel, len postupne zacal ukazovat zle spotrebu a priemernu rychlost. Palubnu dosku som nemenil.
... tak me jeste napada, jestli nekde neni spatny ukostreni na te pristrojovce ...
Po vymazani poruch z riadacej jednotky mi nachvilu mi okazoval palubny pocitac dobre. Kde sa nachadza ta zbernica a to cidlo otacok?

... snimac otacek motoru ... je to cidlo u ozubeneho kola na rozvodech ... otevres kapotu tak nalevo dole ...
Dakujem za rady.
- Da Fate
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Ta ridici jednotka taky musi z nakych udaju vyhodnocovat jakou tu spotrebu ti zrovna ukaze a nedivil bych se kdyby jeden z tech udaju byly otacky motoru tudiz kdyz je na vine snimac tak az ho vymenis mozna ta spotreba bude okey 

Skoda Fabia V-RS- daily machine- 400 Nm, HP Sporting, SPARCO, Speedline
nismo 200SX S13 1.8T 16V- drift machine- UNDER CONSTRUCTION
/ / / / / Punto GT- big love- OMP, Speedline- SOLD
nismo 200SX S13 1.8T 16V- drift machine- UNDER CONSTRUCTION
/ / / / / Punto GT- big love- OMP, Speedline- SOLD
Tak tie cidla otacok su dve. Jedno je frekvencne a druhe ja hornouvratove. Ktore to asi robi .....