tlmice
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
- Reklama
Re: tlmice qh totalny sit.
Otázne je ako boli montované , kým boli montované a čo všetko sa menilo pri výmene tlmičov, je veľa faktorov čo ovplyvňuje životnosť tlmiča. Samozrejme aj to po akých cestách jazdíš.
No a aj cena napovie čo to o značke a kvalite...
No a aj cena napovie čo to o značke a kvalite...
FIAT PUNTO MK2b 1.2 44kW r.07
FIAT MULTIPLA 1.6 76kW r.99
BMW 525TDS A/T TOURING 2,5 V6 105kW r.98
no jeden stal 1300 sk a boli iba len tmice menene z bytok je povodny.tak neviem.
Mali by sa meniť dorazy, uloženia, a prachovky, to všetko ovplyvňuje životnosť tlmičov, no a odborná montáž, aby to šľapalo ako má...
- SpiritWolker
- Všeználek
Re: tlmice
ja si nemyslim ze zalezi od toho kto montuje a ci odborne alebo neodborne,
napriklad ja som si menil takmer sam tlmice, pruziny, ramena, silentbloky-dorazy a nove horne ulozenie tlmicov - mechanik v servise mi len sem tam pomahal nieco podrzat atd...
nechapem ako by sa dali tlmice inak namontovat, inak tam totiz nejdu dat
takze pokazit sa to neda - dufam teda
menit prachovky - ano, nase Puntacke prachovky su zaroven aj dorazy prednych tlmicov
ja som mal ich pekne vypouzivane
moje horne ulozenie je aj po 175.000km v 100percentmom poriadku,
takze to som nemusel menit ale kedze uz som mal nove tak som to vymenil za nove
takze otazka namontoval som ich odborne alebo neodborne? kedze niesom automechanik ale iba velmi sikovny typek
napriklad ja som si menil takmer sam tlmice, pruziny, ramena, silentbloky-dorazy a nove horne ulozenie tlmicov - mechanik v servise mi len sem tam pomahal nieco podrzat atd...
nechapem ako by sa dali tlmice inak namontovat, inak tam totiz nejdu dat
takze pokazit sa to neda - dufam teda
menit prachovky - ano, nase Puntacke prachovky su zaroven aj dorazy prednych tlmicov
ja som mal ich pekne vypouzivane
moje horne ulozenie je aj po 175.000km v 100percentmom poriadku,
takze to som nemusel menit ale kedze uz som mal nove tak som to vymenil za nove
takze otazka namontoval som ich odborne alebo neodborne? kedze niesom automechanik ale iba velmi sikovny typek
Opravujem servo-riadenia Fiat Punto II, Punto Grande EVO, Panda
Servo-motory Punto II (188 rv1999-2003) cena 50e/1400kč posielam aj poštou
SK mobil +421 905 642 805
CZ mobil +420 739 929 544
alebo napište spravu
Jasne, no neodbornostou sa da po*rat vsetko, staci ze to zle dotiahnes alebo mas vytlcene alebo aspon načate loziska a namontujes tam nove tlmice a tie tlmice urco nevydrzia to co by mali, popripade nejak poskodis obal alebo piest v tlmici - toto som mal a mysli...
Podomacky sa to samozrejme spravit da a vacsina ludi to tak robi ale ked mas doniceny zbytok napravy a das tam len samotny novy tlmic tak sa tym vela neporiesi, aspon nie na dlho
Podomacky sa to samozrejme spravit da a vacsina ludi to tak robi ale ked mas doniceny zbytok napravy a das tam len samotny novy tlmic tak sa tym vela neporiesi, aspon nie na dlho
- SpiritWolker
- Všeználek
suhlasim
TV-Punto píše:Jasne, no neodbornostou sa da po*rat vsetko, staci ze to zle dotiahnes alebo mas vytlcene alebo aspon načate loziska a namontujes tam nove tlmice a tie tlmice urco nevydrzia to co by mali, popripade nejak poskodis obal alebo piest v tlmici - toto som mal a mysli...
Opravujem servo-riadenia Fiat Punto II, Punto Grande EVO, Panda
Servo-motory Punto II (188 rv1999-2003) cena 50e/1400kč posielam aj poštou
SK mobil +421 905 642 805
CZ mobil +420 739 929 544
alebo napište spravu
normalni tlumice mi tam vydrzely dva a neco roku, jeste od predchoziho majitele, ja po cca 10 000 km sem musel vymenit.rovnou sem nechal vymenit vymlaceny ulozeni prednich tlumicu(horni), vzadu ulozeni ramen na naprave komplet vymena, a zavrsil jsem to sportovni sadou GT Cupline z nemecka.najeto cca 1000km a naprosta spokojenost.sem zvedavej jak dlouho ten podvozek vydrzi.
Zdravím, chcem sa opýtať, či si možem pozrieť tlmiče aj sama, teda či nie je komplikované to potom dat naspať ,ak budú v poriadku, čo asi však bude inak,ale nevadí:-D čo všetko treba meniť,atd, viete poradit?
Ked ideme do kopca, tak sem tam niečo pukne vzadu, ja som myslela, že výfuk nam sem tam klepne,ale nie sme si istý...Je to náročná výmena?
Díky
Ked ideme do kopca, tak sem tam niečo pukne vzadu, ja som myslela, že výfuk nam sem tam klepne,ale nie sme si istý...Je to náročná výmena?
Díky
no pukne priprav sa ze budes menit tolko veci co sa tyka naprav ako ja napr loziska,silinbloky tlmice,ulozenia tlmicou atd..vimenis jedno odide druhe
Dobe si poradil
Nazdarek, mam zaujimavy problemik. Vcera som menil tlmice. Zadne brnkacka, predne mi dali trocha zabrat kym som zistil ako sa co robi, kedze som to rozoberal 1x. Caro som kupil ked malo najazdenych 100 000km a predpokladam, ze tlmice tam asi neboli menene nikdy, v takom boli stave. Na prednom tlmici som hornu maticu som musel odsekat, pretoze vobec nesla a dokonca som zlomil imbus ako som sa to snazil odkrutit. To bol ale len zaciatok. Potom to slo sice lepsie, vybral som tlmic, idem dat novy (kupil som Monroe) a zistil som ze priemer je mensi ako bol povodny, cize mi na nom plavaju prachovky, ktore som ale stiahol paskou. Vacsi problem bol ale, ze na povodnom tlmici bol zavit s min. odlisnym stupanim ako pri tomto novom. Cize sa vobec nedali pouzit povodne matice. A v baleni tak setrili ze dodali iba tu vrchnu poistnu maticu. Cize som ostal na tom tak, ze som sa sral s jednym prednym tak dlho, ze uz ma to prestalo aj bavit a aj tak na druhy nemam ani matice. Neviete ci sa daju kupit zvlast? No a este jedna bonusovka na zaver. Vsimol som si na dvoch puntach, ze mali tlmice hore natocene smerom akoby do celneho skla, cize v tom otvore viac dozadu. Myslel som si, kedze obe boli narazene, ze to bolo sposobene narazom. Mne ale krasne sadol do toho otvoru pekne takmer kolmo na stred diery. Aj ked si myslim, ze to tak ma byt, stale sa mi to nezda, ci som to nahodou neosadil zle. Ten vrchny gumeny doraz kde je lozisko som otocil tou sirsou castou dozadu a stopkou vpred (povodne som to mal naopak, ale aj v prilozenom letaku od Monroe to bolo tak ako som to dal ja). Viete niekto poradit? Dik