stiekol mi olej
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
stiekol mi olej
ahojte, neviete mi niekto poradit... vcera mi na ceste behom 30 metrov stiekol cely olej na cestu a tym som aj skocil svoju put, musel som na lano. Neviete mi poradit, odkial by takto rychlo mohol vytiect olej???sruba na vani je!!!!moze to byt simeringami na klukovke???poradte
FIAT Punťo MK2 1.2l (44kW/60k) ELX 5d. - KAČENKA
- Reklama
Re: stiekol mi olej
a byl to motorový olej nebo převodový? motorový - prasklá vana, gufera(simeringy), převodový-nejspíš prasklá manžeta na poloose
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
Fiat Marea weekend 1,6 16V 76kW
Fiat Punto II 1,8 16V Hgt, 96kW azurový démon, na ND
Fiat Tipo 1,7D dgt http://www.fiattipo.net už jen ve vzpomínkách
motorovy olej a siekol uplne cely, any malicka kvapocka neostala a stiekol do minuty, teda hned, hned zacal smrdiet motor a dymit
tak jedině vlézt pod auto a podívat se kde je to moc od oleje. pokud to byl takový fofr tak to nejspíš vyvalilo gufero na klice
Fiat Freemont 2.0 125kw 4x4
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
Kdyby byla prasklá manžeta, tak převodový olej stejně nevyteče. Ale jelikož je to motorovej olej, tak nejjednoduší jak to zjistit je kouknout do motoru zezhora a i zespoda a uvidíš, kde to je nejvíc od olejemad mike píše:a byl to motorový olej nebo převodový? motorový - prasklá vana, gufera(simeringy), převodový-nejspíš prasklá manžeta na poloose

zhora je motor suchy. Vana je v poriadku, ale olej tecie po vani smerom dole. v utorok to nesiem do servisu, tak som zvedavy, co mi povedia.
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
Tak pokud teče z boku, kde je rozvodovej řemen, tak to bude gufero na klice..
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
A co olejový filtr tam ještě máš?Když je málo utažený tak se může povolit a čerpadlo vyhazuje olej přes těsnění.Když ho někdo hodně utáhne tak ti může upadnout a olej je v mžiku venku a motor zadřený.Kdyby šel olej přes gufero ta by to byly jenom kapky.
Punto II-SX,8V,3 dv.r.v.2000
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
Jasný, to je taky možnost, ale toho že to teče od filtru by si snad všiml i pohledem zezhora. Je jasný, že kdyby bylo gufero jen špatný, tak by to neteklo, muselo by se úplně roztrhat, aby to vyteklo
Ale ještě jsem neslyšel, že by se to stalo 

-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Tak prosímtě čím to bylo, docela by mě to zajímalo.
Punto II-SX,8V,3 dv.r.v.2000
pani, auto bolo 10 dni v servise a nakoniec mi povedali, ze olej stiekol okolo netesnosti na vani. Lenze... vymenili gufera na kluke, aj na vacke, pretesnili vanu, vymenili olej a dali novy filter. podotykam, ze zvysok motora bol tesneny cca pred 15.000 km. A ono po 10 dnoch od prebratia auta to kurva zas slabo tecie... uz som chory... a to vo stvrtok s tym mam ist na cesty...
heh zmen servis a rychlo...olej ze Ti stiekol okolo netesnosti na vani a vsetok naraz????...odkaz im ze nech vratia vyucny list ....inak je to dost zaujimave,ako ti stiekol po 30 metroch vsetok olej...dobre by bolo dake foto ak by si mal spodku motora a vane
este skus to dat reklamovat,lebo zaruka plati aj na pracu....a potom zmen fakt servis ...

FIAT PUNTO MK1 1.2 8V 54KW HSD ////ex
Skoda Octavia combi 1.9tdi ALH 66kw
Skoda Octavia combi 1.9tdi ALH 66kw