HELP - výměna převodového oleje
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
- Reklama
Re: HELP - výměna převodového oleje
ludkovia hodil by tu niekto foto kde presne najdem vypustaci a nalievaci otvor ... som v tom absolutny jelen.
mam 1.2 mk1 r99. tak myslim ze by to uz bolo dobre vymenit ten olej. thxxxx
mam 1.2 mk1 r99. tak myslim ze by to uz bolo dobre vymenit ten olej. thxxxx
- SpiritWolker
- Všeználek
tak aj ja mam v plane vymenit prevodovy olej a mam tento problem:
v mojej knizke sa pise ze mam pouzit olej Tutela ZC 75W-90 GL5
ale taky som nenasiel, nasiel som len tieto:
Tutela ZC 75W-80 GL5
Tutela MATRIX 75W-85 GL4 - (ma cistiace učinky na synchrony)
Tutela TECHNIX75W-85 GL4+ (GL4,GL5)
Tutela EPYX 80W-90 GL4
ktory vybrat ako nahradu za Tutela ZC 75W-90 GL5 ?
v mojej knizke sa pise ze mam pouzit olej Tutela ZC 75W-90 GL5
ale taky som nenasiel, nasiel som len tieto:
Tutela ZC 75W-80 GL5
Tutela MATRIX 75W-85 GL4 - (ma cistiace učinky na synchrony)
Tutela TECHNIX75W-85 GL4+ (GL4,GL5)
Tutela EPYX 80W-90 GL4
ktory vybrat ako nahradu za Tutela ZC 75W-90 GL5 ?
Opravujem servo-riadenia Fiat Punto II, Punto Grande EVO, Panda
Servo-motory Punto II (188 rv1999-2003) cena 50e/1400kč posielam aj poštou
SK mobil +421 905 642 805
CZ mobil +420 739 929 544
alebo napište spravu
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
A co třeba
Spirax GX 80W/90 GL-4?
A nebo třeba něco levnějšího jako
Mogul Trans 80W/90 - API GL-4, MIL-L-2105, ZF TE-ML 02A a 08A. To má stejný parametry jako EPYX
Spirax GX 80W/90 GL-4?
A nebo třeba něco levnějšího jako
Mogul Trans 80W/90 - API GL-4, MIL-L-2105, ZF TE-ML 02A a 08A. To má stejný parametry jako EPYX
Ahoj!
Ja jsem podle nazvu Tutela Zc 75 nasel pouze :
http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=596" onclick="window.open(this.href);return false;
Myslim,ze volba je jasna.
Ja jsem podle nazvu Tutela Zc 75 nasel pouze :
http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=596" onclick="window.open(this.href);return false;
Myslim,ze volba je jasna.
2008- Fiat Bravo 1.4 T-jet 110kw Emotion +LPG Stag Q-BOX. 2008 Fiat Linea-1.4 T-jet 88kw
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
myslim si, že 75ka je do punta příliš řídká, pokud už to má něco naběhanýho. Zbytečně se víc projeví vůle a bude víc hučet.... Já si myslim, že Spirax GX 80W/90 GL-4 je ta nejlepší možná volba....
SAE 75W/80 není 75,ale 75W/80. Olej v převodovce se zase tak často nemění,takže bych tam to co doporučuje výrobce. A GL4 není GL 5 Myslíš,že je to jedno?? GL 4-GL 5? Výrobce doporučuje SAE 75W/80, API GL-5 a nemusí to být zrovna Tutela
Já tam dal Valvoline 80W/90 GL4 a je to naprosto super 166,- Kč/1L
Fiat Punto MK1 1.2i 75 ELX
Dej si co chceš. Je svoboda
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
Záleží na jaký Punto, ale na 1.1 93-99 je API-GL4. GL5kou nic nezkazíš, ale je to zbytečný...Petr1968 píše:SAE 75W/80 není 75,ale 75W/80. Olej v převodovce se zase tak často nemění,takže bych tam to co doporučuje výrobce. A GL4 není GL 5 Myslíš,že je to jedno?? GL 4-GL 5? Výrobce doporučuje SAE 75W/80, API GL-5 a nemusí to být zrovna Tutela
OK. Na Starý Punto.
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
Vždycky je nejlepší tam lejt to, co doporučuje výrobce. Nic lepšího ani horšího, ikdyž to má třeba stejnou specifikaci. A úplně nejlepší je třeba to i pár km propláchnout nějakou řidší levnější syntetikou, protože přeci jen u MK1 po původním oleji tam jsou docela velký usazeniny, který ten novej olej rozpustí a v tu chvíli už neni moc novej
Dnes jsem ten olej vymenil. Tutela Zc 75 je opravdu moc ridka. Ale razeni jde lepe a lehceji, alespon se mi to zda.
Jeste me zajimalo, jestli a kde je kontrolni sroub pro mnozstvi oleje v prevodovce?
Ma se to kontrolovat nebo staci nalit onech 2l?
Nejak si nejsem vubec jisty,zda jsem to neudelal spatne.
Podle polskeho navodu jsem lil olej nahore pod tim plastovym spuntikem. A ted koukam,ze vsude pisou,ze nalevaci je ten v pulce zepredu. Polaci to maji spatne udelane nebo kde je chyba?
Tak, kam jsem ten olej nalil nebo k cemu je ten plastove vicko nahore?
Myslel jsem,ze to je nalevaci otvor, spodni vylevaci je jasny a ten zepredu bych si tipl bude kontrolni hladina oleje?
Polsky navod http://punto.autokacik.pl/Zrobtosam/wymiana_oleju.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeste me zajimalo, jestli a kde je kontrolni sroub pro mnozstvi oleje v prevodovce?
Ma se to kontrolovat nebo staci nalit onech 2l?
Nejak si nejsem vubec jisty,zda jsem to neudelal spatne.
Podle polskeho navodu jsem lil olej nahore pod tim plastovym spuntikem. A ted koukam,ze vsude pisou,ze nalevaci je ten v pulce zepredu. Polaci to maji spatne udelane nebo kde je chyba?
Tak, kam jsem ten olej nalil nebo k cemu je ten plastove vicko nahore?
Myslel jsem,ze to je nalevaci otvor, spodni vylevaci je jasny a ten zepredu bych si tipl bude kontrolni hladina oleje?
Polsky navod http://punto.autokacik.pl/Zrobtosam/wymiana_oleju.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
2008- Fiat Bravo 1.4 T-jet 110kw Emotion +LPG Stag Q-BOX. 2008 Fiat Linea-1.4 T-jet 88kw
- skybar
- Zkušenej Fiaťák
Ten nalievací otvor je aby si vedel, že už je to plné,začne to tade vytekať.Do punta1 ide 1,6L a hotovo!!!
Potom je ten otvor len na takú ranu istoty,ja som len vypustil (za tepla)a nalial 1,6Loleja tým vrchným otvorom,potom odkrúť ten nalievací a malo by tam byť oleja až po ten otvor,ak viac nechaj ho vytiecť,zakrúť šroubu a hotovo!
Potom je ten otvor len na takú ranu istoty,ja som len vypustil (za tepla)a nalial 1,6Loleja tým vrchným otvorom,potom odkrúť ten nalievací a malo by tam byť oleja až po ten otvor,ak viac nechaj ho vytiecť,zakrúť šroubu a hotovo!
PUNTO MK1 55,r.v.96,40KW,ELX, 5dver.
Olej treba vymenit! Tu je navod: http://punto.autokacik.pl/Zrobtosam/wymiana_oleju.htm Mne tam voslo asi 1,7lDaniel Remeň píše:Zdravím Punťáci, prosím vás o radu: Mám Punto rv96, počul som, že v pevodovke je doživotný olej a že tam nie je ani vypúšťací otvor. Ako je to v skutočnosti, je olej potrebné meniť, alebo nie? A aký máte názor na rôzne prípravky do oleja znižujúce opotrebenie?
Punto MK1 60SX 1,2 43kW 3dv. r.1996