Problem s vodnou pumpou pls help

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
Flammer
Začátečník

Problem s vodnou pumpou pls help

Příspěvek od Flammer »

Mam Punto rok 2006 motor 1.2 8v najazd. 38 tisic a uz cca tyzden mam kazde rano pod motorom mlacku ale pocas dna pri jazde alebo po jazde ani kvapka - bolo mi povedane ze je to vodna pumpa . Je nutne ju vymenit alebo nechat tak ? Auto je rok po zaruke.
Vie mi niekto poradit?
Reklama

Vencapunto
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Re: Problem s vodnou pumpou pls help

Příspěvek od Vencapunto »

Máš klimu?
Futile Italian Attempt at Transportation
Very Weird
Flammer
Začátečník

Příspěvek od Flammer »

ee nemam
rado77
Začátečník

Příspěvek od rado77 »

No ono by to malo byt vidno trochu aj na motore, kade to presne tecie... Ak je to pod rozvodmi, tak to bude ta pumpa. Zrejme to zatial este len slzi, ked je v systeme tlak. A hladina chladiacej klesa v nadrzke vyrazne?
Zigulak -> Matiz 0.8 -> Megane II 1.6 16V -> planujem kupit Punto
Flammer
Začátečník

Příspěvek od Flammer »

rado77 píše:No ono by to malo byt vidno trochu aj na motore, kade to presne tecie... Ak je to pod rozvodmi, tak to bude ta pumpa. Zrejme to zatial este len slzi, ked je v systeme tlak. A hladina chladiacej klesa v nadrzke vyrazne?

v nadrzi trosku klesla .
rado77
Začátečník

Příspěvek od rado77 »

Tak uz len zistit pod tym autom, ci je to pod oblastou rozvodov, prip.kuknut ci to steka aj po olejovej vani. Predtym vanu a okolie opucovat handrou a bude to jasne.
Flammer
Začátečník

Příspěvek od Flammer »

rado77 píše:Tak uz len zistit pod tym autom, ci je to pod oblastou rozvodov, prip.kuknut ci to steka aj po olejovej vani. Predtym vanu a okolie opucovat handrou a bude to jasne.

a ked to bude tou pumpou je zapotrebne ju vymenit alebo da sa nejako opravit? kolko to cca moze stat?

ked bude treba ju vymenit za novu tak mi odporucali menit aj rozvody a to sa mi zda pri 38 tisicoch km skoro . ?
rado77
Začátečník

Příspěvek od rado77 »

No, 38 je fakt dost malo. To mi je az divne ze uz tecie! Ale ok, rozvody dole, pupmu von, inspekciu pumpy (loziska). Ak je lozisko ok, tak to islo len cez tesnenie a to nieje problem dat nove. Tie rozvody (neviem pri kolkych tkm sa robia na Punte), ale predpokladam ze pri 80tkm. Dal by som iba novy remen, a urobil iba ispekciooo kladiek. Pumpa moze stat co je viem 1800 korun?
Flammer
Začátečník

Příspěvek od Flammer »

rado77 píše:No, 38 je fakt dost malo. To mi je az divne ze uz tecie! Ale ok, rozvody dole, pupmu von, inspekciu pumpy (loziska). Ak je lozisko ok, tak to islo len cez tesnenie a to nieje problem dat nove. Tie rozvody (neviem pri kolkych tkm sa robia na Punte), ale predpokladam ze pri 80tkm. Dal by som iba novy remen, a urobil iba ispekciooo kladiek. Pumpa moze stat co je viem 1800 korun?

dik za pomoc a za info musim s tym zajst do servisu tak ci tak uz
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“