zdravím, potrebujem poradiť čo sa robí mojej jtd.
pri úplnom vytočení volantu, ale len pri úplnom a v zábere sa ozve dosť silný praskot od podvozku. niečo ako keby preskakovali ozubené kolesá,, alebo sa sekalo železo o železo alebo ...fakt nechutný zvuk!
inak to neovplivňuje funkčnosť a inokedy sa to neozve
jeden "skoro odborník" mi hovoril že to môže byť ložisko spod prednej pružiny, iný ma chcel vystrašiť s polosou a prevodovkou. kurňa aj sa mu to podarilo!
stretli ste sa niekto s niečim podobným?
praskot od podvozku
Moderátoři: kubiii, Minimaxa, peta.smolik, Globusman
- Reklama
Re: praskot od podvozku
Ahoj ,nie som si isty ale mne sa zda že to bude homokyneticky klb na poloosi.........
Vypadá to na kynetický kloub.Většinou to je po zimě s prasklou prachovkou (někdy postačí vyčistit a promazat) záleží jak hodně je poškozenej
Multipla1,6 100 16V
Tmavě modrá metla
Most
Tmavě modrá metla
Most
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Kloub
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
jednoznačně je oběhanej kloub na poloose ... vyměnit poloosu
Ahoj, nakolko viem tak nemusiš meniť celu poloos kvôli homokinetu.........Kik píše:jednoznačně je oběhanej kloub na poloose ... vyměnit poloosu
-
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Jo, sorry, u některých aut (Fiat Multipla nevyjímaje) lze vyměnit homokinetický klouby samostatně.AlexAG píše:Ahoj, nakolko viem tak nemusiš meniť celu poloos kvôli homokinetu.........Kik píše:jednoznačně je oběhanej kloub na poloose ... vyměnit poloosu
Měnil jsem u několika mých předchozích aut a tam jiná volba než celá půlosa nebyla.
Ještě jednou sorry za mystifikaci.