mk1 nechce naskočit, pak krátce svítí kontrolka vstřiku

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
tom84
Začátečník

mk1 nechce naskočit, pak krátce svítí kontrolka vstřiku

Příspěvek od tom84 »

Dobrý den, byl bych moc rád, když byste mi pomohli s následujícím problémem.
Už asi měsíc Fiat1 (1.2 8V 1998) nechce naskočit, je jedno jestli ráno nebo večer, problém je vždy když auto stojí 3 a více hodin. Jinak nastartuje ihned (a bez kontrolky). Běžný scénář ale je, že otočím klíčkem, počkám až zhasne kontrolka airbagu a vstřikování, startuji - to trvá asi 7 vteřin a pak motor naskočí, přičemž se ale rozsvítí kontrolka vstřikování a ta zhasne asi za 5 vteřin (dnes se mi dokonce s ní rozsvítila i ta od airbagu, pak obě zhasly).

Baterie je nabitá, rozvody před rokem vyměněné, palivový filtr taky měněný, svíčky a kontakty čidel teplot + konektor řídící jednotky a všelijaké propoje, které jsem našel očištěné (cívky a i nové startovací kabely) - to čištění už v rámci hledání příčiny tohoto problému. Na diagnostice jsme s tím kvůli tohoto nebyli.

Svíčky byly čisté a voda neubývá. Neměřil jsem akorát odpory čidel a nepodíval se na čerpadlo. Čerpadlo si myslím na tom nemá podíl, auto totiž po tom problematickém startování jede perfektně, nic neškube, nekolísá. Na druhou stranu během těch cca 3 hodin je ještě z minula benzín natažený v hadicích.

Mě by spíše zajímalo, zda-li při nefunkčnosti jakéhokoli čidla může toto dělat, zvláštní ale je, proč při teplém motoru s tím problém není. To mě nejvíce mate, protože ono to všechno na první dojem vypadá na čerpadlo. Je vůbec možné, aby při tom otočení klíčku čerpadlo nenatáhlo benzín ? Zdá se mi totiž, že právě při otočení klíčku někdy neslyším ten charakteristický zvuk.

Děkuji moc za jakoukoli radu nebo připomínku.
Reklama

tom84
Začátečník

Re: mk1 nechce naskočit, pak krátce svítí kontrolka vstřiku

Příspěvek od tom84 »

Neporadil by mi prosím někdo, jak bych se mohl dostat k snímači otáček a polohy, obě čidla by měla být snad někde u rozvodového řemene. Napadlo mě ještě tohle očistit, případně proměřit, pak asi ten servis.
Vencapunto
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vencapunto »

No u řemenice u kliky je snímač otáček(asi).A nemůže to bejt čidlo teploty motoru,když to teplý chytá?Zkus diagnostiku
Futile Italian Attempt at Transportation
Very Weird
tom84
Začátečník

Příspěvek od tom84 »

Tak dnes jsem se ubezpečil, že opravdu to někdy po otočení klíčku nenatáhne palivo, nejde slyšet ten zvuk. Asi to bude jen zaoxidovaný nějaký kontakt, snad ne celé čerpadlo :(
mildo555555
Začátečník

Příspěvek od mildo555555 »

Ja bi som sa zameral iba na to cerpadlo ja mam tiez mk1 a mal som problemi nastartovat chitalo az po dlksiej dobe ale poto uz dobre az dokim nestalo dlksie ako den palivove cerpadlo islo tak preto som si mislel ze vsetko je ok a nakoniec mi ho poradili vimenit ze ono moze ist ale nenatlakuje dostatocne a po vimene chita na prvi ras a vsetko ok 8) 8) 8)
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“