palio 1.7TD klepání motoru
Moderátor: peta.smolik
palio 1.7TD klepání motoru
Chci se zeptat,mé pálio klepe se zvyšujícímy se otáčkami jakoby se nějak hodně zvětšil předvstřik a někde na foru četl že snímač na čerpadle občas odchází a právě takto se to projevuje,
Dá se nějak proměřit??
Co radíte??
Dá se nějak proměřit??
Co radíte??
- Reklama
Pokud máš pocit , že je to předvstřikem , tak na boku čerpadla je ventil který by měl regulovat tlak nafty pro regulátor.Je od něj zpětné vedení nafty.Jestli nemá kontakt s řízením a je bez napětí , tak je zavřený a tlak nafty přetlačí regulátor na největší předvstřik.Foto pro orientaci.Ohraničeno rozmazáním.o
mě loni ten ventil taky chvíli chodil blbě,chod byl tvrdý,ale že bych se bál na to šlápnout-to ne,navíc ve vysokých otáčkách je předvstřik větší a nemělo by to být tolik znát.teď už si nepamatuji kam ten drát od něj vede, ale opravdu bych na něm zkusil naměřit nějaké napětí za chodu motoru.Ale opravdu nevím jestli je to to pravé co ti to způsobuje.
tak to mám
někdo přede mnou dlouho neměnil olej a ten nedokonale mazal ojniční čepy na pístech a odešli pouzdra ojnic a písty poklepávali na hlavu
Re: palio 1.7TD klepání motoru
Páliáci prosím o radu. Na mém paliu 1,7 TD něco klepe v motoru. Motor při tom strašně skáče a kouří. Rozvody a klika jsou v pořádku. Nevíte, co by tomu mohlo být? Napadá mě, jestli by to nemohl být některý vstřik. Děkuji za rady.