KOLA: Trny
Moderátor: peta.smolik
- Reklama
Re: Otázka ohledně kol
Já nejsem odborník ,ale myslím , že mají jiné ET na rozíl o jiných podobných.
( viz. specifikace jednoho e-shopu : Plechové disky - 13 - 4x098 - Plechový disk FIAT Panda NOVÁ 5.00B x 13 (4x098 ET35) 4450
4 ocelové disky s orig pneu Continental , jedno léto jetý budou určitě někde na prodej. Minulý týden si je někdo vyzvedl u nás v garáži ,sice musel vylomit FABku , ale má je.
Kdyby jste je někdo viděl tak , jsou moje ( jedno kolo má duši po propíchnutí z boku nějakým sídlištním vtipálkem).
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ještě se zeptám ke kolům protože budu muset koupit nové jestli nevíte o levnějších než jsem našel na e-shopech já
- nové ocelové disky cca 850 - 900 Kč s DPH
- nové pneu letní Barum cca 770 - 850 Kč s DPH
Nemáte někdo nějaký tip ?
( viz. specifikace jednoho e-shopu : Plechové disky - 13 - 4x098 - Plechový disk FIAT Panda NOVÁ 5.00B x 13 (4x098 ET35) 4450
4 ocelové disky s orig pneu Continental , jedno léto jetý budou určitě někde na prodej. Minulý týden si je někdo vyzvedl u nás v garáži ,sice musel vylomit FABku , ale má je.
Kdyby jste je někdo viděl tak , jsou moje ( jedno kolo má duši po propíchnutí z boku nějakým sídlištním vtipálkem).
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ještě se zeptám ke kolům protože budu muset koupit nové jestli nevíte o levnějších než jsem našel na e-shopech já
- nové ocelové disky cca 850 - 900 Kč s DPH
- nové pneu letní Barum cca 770 - 850 Kč s DPH
Nemáte někdo nějaký tip ?
- HoviXXX
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
čauves,
totožný jsou (minimálně z Punta určitě ) sám jsem kupoval hliníky z Punta a má to vše jak má být..takže v pohodě...
To ccode: Koukej se radsi ruzně po forech,jak tady tak na tuning foru...Davat 9 kil za plechac..když hlinik koupis za 1100..to bych fakt nedal...A s těma gumama to moc nesrazis už...
totožný jsou (minimálně z Punta určitě ) sám jsem kupoval hliníky z Punta a má to vše jak má být..takže v pohodě...
To ccode: Koukej se radsi ruzně po forech,jak tady tak na tuning foru...Davat 9 kil za plechac..když hlinik koupis za 1100..to bych fakt nedal...A s těma gumama to moc nesrazis už...
Příští moje auto bude už i s motorem!!!!
Ano sice jsem našel ,že některý typ Punta má stejné rozměry , ale jiný typ, (panda má typ 4450) tady je asi rozdíl jen ve vzhledu ? .
Ješte jsem koukal do příručky a do techničáku a tam je uvedeno , že sice můžou být kola z lehkých slitin,
ale rozměr disků a pneu je předepsán . Tedy jak jsem koukal po různých zdrojích disků z lehkých slitin tak jsem žádné takové ,aby odpovídali tomu co správně má být nenašel. Ví někdo tedy jaké disky z lehkých slitin jsou ty , které tam
správně patří podle techničáku (Aktiv 1,1) ?
Ješte jsem koukal do příručky a do techničáku a tam je uvedeno , že sice můžou být kola z lehkých slitin,
ale rozměr disků a pneu je předepsán . Tedy jak jsem koukal po různých zdrojích disků z lehkých slitin tak jsem žádné takové ,aby odpovídali tomu co správně má být nenašel. Ví někdo tedy jaké disky z lehkých slitin jsou ty , které tam
správně patří podle techničáku (Aktiv 1,1) ?
- HoviXXX
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Jak jiny typ?? Potřebujes rozteč a středovou díru a ta je stejná!! a nevim presne co tam ma byt....Když tam hodis 14 ky nebo 15 ky chybu neudelas...
No nevím , trochu mi ta rada připomíná modré LED , kapacitor , přinejtovaný křídlo a mračítka .
Jen jsem chtěl vědět jaká kola si pořídit , tak aby odpovídali tomu co je schválený pro můj typ Pandy .
Především ,proto že je auto v záruce .
Jen jsem chtěl vědět jaká kola si pořídit , tak aby odpovídali tomu co je schválený pro můj typ Pandy .
Především ,proto že je auto v záruce .
- HoviXXX
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
A co by jsi jako chtěl za radu abys me neprirovnaval k nakejm LEDkám,mračítkám a tak??? Vždyt sis odpovedel sam,hledej kola co ty podle techničaku musis mit a je to ne?? A to hledání je na chvíli...A až budeš v nouzi s vyhledáváním,ve FIATu ti je rádi prodaj.. Hodně štěstí..A promin že sem radil blbě.
No to jsem nechtěl , aby jsem tě HoviXXXi nějak urazil - jestli jsi to pochopil takhle tak se si omlouvám.
Že u FIATa koupím kola to vím , taky že budou pěkně drahý taky vím.
Plechový disky a gumy (viz. můj původní dotaz) jsou mi jasný .
Není mi jasný jaké "hliníkové" disky a gumy jsou ty správné (jaké orig. dodává FIAT na pandu Aktiv 1.1.)
A jde mi o to , aby to byly ty správné i podle techničáku a FIATa (auto je v záruce) a tedy, aby se nevyskytli žádné problémy jak s policií , tak s FIATem , kdyby nedejbože došlo na nějakou reklamaci.
Proto jsem napsal tu poznámku sice s , k radě "vraž tam 13",14", nebo 15"", ale asi jsem to přepísk , ještě jednou se omlouvám.
Jak jsem psal nejse žádný odborník na auta a tak to možná moc pitvám a neodvažuju se vzhledem k nákladům a důležité části auta jakými jsou kola o experimenty proto tz dotazy pro některé ze skušených možná stupidní.
Že u FIATa koupím kola to vím , taky že budou pěkně drahý taky vím.
Plechový disky a gumy (viz. můj původní dotaz) jsou mi jasný .
Není mi jasný jaké "hliníkové" disky a gumy jsou ty správné (jaké orig. dodává FIAT na pandu Aktiv 1.1.)
A jde mi o to , aby to byly ty správné i podle techničáku a FIATa (auto je v záruce) a tedy, aby se nevyskytli žádné problémy jak s policií , tak s FIATem , kdyby nedejbože došlo na nějakou reklamaci.
Proto jsem napsal tu poznámku sice s , k radě "vraž tam 13",14", nebo 15"", ale asi jsem to přepísk , ještě jednou se omlouvám.
Jak jsem psal nejse žádný odborník na auta a tak to možná moc pitvám a neodvažuju se vzhledem k nákladům a důležité části auta jakými jsou kola o experimenty proto tz dotazy pro některé ze skušených možná stupidní.
- HoviXXX
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Mě jen tak nekdo neurazí,neboj.. Takže: Pokud chces hliníky.v pohode si kup 13,spíš doporučuju 14ky (osobne je tam mam-nekde na foru to tu najdes) a nikdo ti nic nerekne...a policajti už vubec ne..Podezřely jsou až 17ky na Pandě!!! s timhle mužes byt v klidu!!a ve Fiatu nic nekupouj..silene predrazeny vsechno!!! a jestli chces neco jeste,tak se ptej konkretneji at ti slouži ta kára
Takže k pneu na Pandu.
Verze 1.1 Aktive ( k tomuto modelu se oficiálně litý kola nedodávaj, ale je to až na motor a výbavu naprosto stejný auto s verzí Dynamic, takže žádnej problém), 1,2 Dynamic (+ verze s LPG) a Emotion a Multijet dle údajů z Fiatu mají origo pneu 155/80 R13 79T a jim rozměrově odpovídaj, jsou napsaný v TP jako variabilní provedení vozidla (stejný obvod=nerozhodí se údaj rychlosti na tacháku) 165/65 R14 79T.
Sám to tak mám a je z hlediska úspory PHM super mít úzký kola i na léto a k tomu nějaký super Eco pneu (třeba FULDA Eco control - posílám odkaz na test, super z hlediska opotřebení a též i spotřeby PHM)
http://www.oeamtc.at/refresh/frameset.p ... rsicht.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Orginál plecháče na výše uvedený Pandy maj označení 5.00 Bx13 ET 35 a hliníky 5J x 14 ET 38, ty ovšem nedoporučuju objednávat u fiatu, ale využít nějaký z hrabákovejch serverů, kde se občas nabízej repliky se stejným vzhledem, jako se vyrábí origo disky pro Fiat. Originály 5J x 14 ET 38 vypadaj takhle (viz obrázek).
Verze 1.1 Aktive ( k tomuto modelu se oficiálně litý kola nedodávaj, ale je to až na motor a výbavu naprosto stejný auto s verzí Dynamic, takže žádnej problém), 1,2 Dynamic (+ verze s LPG) a Emotion a Multijet dle údajů z Fiatu mají origo pneu 155/80 R13 79T a jim rozměrově odpovídaj, jsou napsaný v TP jako variabilní provedení vozidla (stejný obvod=nerozhodí se údaj rychlosti na tacháku) 165/65 R14 79T.
Sám to tak mám a je z hlediska úspory PHM super mít úzký kola i na léto a k tomu nějaký super Eco pneu (třeba FULDA Eco control - posílám odkaz na test, super z hlediska opotřebení a též i spotřeby PHM)
http://www.oeamtc.at/refresh/frameset.p ... rsicht.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Orginál plecháče na výše uvedený Pandy maj označení 5.00 Bx13 ET 35 a hliníky 5J x 14 ET 38, ty ovšem nedoporučuju objednávat u fiatu, ale využít nějaký z hrabákovejch serverů, kde se občas nabízej repliky se stejným vzhledem, jako se vyrábí origo disky pro Fiat. Originály 5J x 14 ET 38 vypadaj takhle (viz obrázek).
- Přílohy
-
- obrázek00001.jpg (45.42 KiB) Zobrazeno 6349 x
Panda-Pinďa 1,2 8v Dynamic
Renault ESPACE III, 16V 104kW LPG
amen, přesně tak 5Jx14 ET38 s pneu 165/65R14 79T mi píšou v TP (koupeno new v CZ)ještě je tak ale sehnat za slušný peníz (( všude se nabízí 5 1/2 J x 14 jenže ty jde osadit min 175/XX/14 nebo 185/XX/14 co sem zatím pochopil, otázka zní: čemu to vadí, jenom cajtům a u STK ???
Punto 00 1.2 8V sx, Panda 1.2 8V dynamic
Co to je slušnej peníz? Jinak širší kola jen víc žerou a pokud nemáš 100 koňový HP, tak jsou dle mýho zbytečný. Lepší by bylo doplnit Pandu i o zadní zkrutnej stabilizátor z nový fordky, která se dělá ve stejný fabrice. To by jízdní vlastnosti v zatáčkách vylepšilo daleko víc a gumy 165/65 14" na Pandu úplně stačej, výbornej kompromis pružení tlumení a trakce. Voni ti konstruktéři nestudovali nadarmo a praktický zkušenosti maj taky. Jelimani přišlí přímo po škole se k tomuhle nepouštěj. To je jen privilegium úředníků státní správy tady v Čechách, tady se praktický zkušenosti jedním šmahem zatratily po Plyšáku.
Panda-Pinďa 1,2 8v Dynamic
@fru & ccode:
cca v půlce dubna budou k mání 4 plecháče 14" včetně (čtyři zimy jetých) zimních pneu Pirelli 185/65 R14 . Skoro zadarmo...
Rozhodl jsem se ke změně provozu fijátka:
až skončí tahle zima, sundám a prodám plecháče, nasadím hliníky s letníma na dojetí.
na podzim potom na ty hliníky nechám dát nové zimáky - nafurt (budeme na nich trvale jezdit, tj. nebudeme už přezouvat na letní). Žena totiž změnila zaměstnání a pandice už nenajede víc než 4-6t km ročně....
cca v půlce dubna budou k mání 4 plecháče 14" včetně (čtyři zimy jetých) zimních pneu Pirelli 185/65 R14 . Skoro zadarmo...
Rozhodl jsem se ke změně provozu fijátka:
až skončí tahle zima, sundám a prodám plecháče, nasadím hliníky s letníma na dojetí.
na podzim potom na ty hliníky nechám dát nové zimáky - nafurt (budeme na nich trvale jezdit, tj. nebudeme už přezouvat na letní). Žena totiž změnila zaměstnání a pandice už nenajede víc než 4-6t km ročně....
Pandice 4x4 1.2i Climbing MR2006
Re:
všechno špatně ,ty štefty drží kotouč nebo buben na náboji ,když sundáš kolo aby se nedostak nějaký marast pod kotouč aby neházelTOMBY píše:Klidně je odstraň, jediná funkce je přidržení po nasazení, než dáš šrouby, aby jsi dobře trefil díry.
nazdar ,jsem tu nový a chtěl bych se zeptat jestli se dají někde sehnat orginální hagusy na pandu 2011 i použité?