množství chladící kapaliny kolísá!

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

l-cizek
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Re: množství chladící kapaliny kolísá!

Příspěvek od l-cizek »

jak říká Vencapunto, bud ti to utíká do motoru, nebo jsi to přehlédnul...a nebo...to stíká někde na motor a jak je horkej tak se voda hned vypařuje :lol: i když to je asi blbost :lol:
Reklama

petr123
Začátečník

Příspěvek od petr123 »

Vencapunto píše:Pokud ti někde utíká kapalina a všude je sucho tak ti může jít do válců.Špatný těsnění pod hlavou nebo hlava
Hmm, ale to by byla voda v oleji... Nebo nee? :?: Ale diky.
Punto MkII 1.2 8v
Anduril
Znalec

Příspěvek od Anduril »

Nemusi, zalezi, v kterem miste to netesni.
Ford Focus 1.6 Trend X 2009
ex. Fiat Punto MK2 1.2l 16V HLX 3dv.
Vencapunto
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vencapunto »

Pokud ti jde voda do válců a pak ven vejfukem tak v oleji nemáš ani zmínku po vodě
Futile Italian Attempt at Transportation
Very Weird
petr123
Začátečník

Příspěvek od petr123 »

Vencapunto píše:Pokud ti jde voda do válců a pak ven vejfukem tak v oleji nemáš ani zmínku po vodě
Ok... jj. zapomnel jsem jednu drobnost. Minuly tyden jsem menil vejfuk a kdyz jsem to zvedl tak kapalina tekla odkud si z poza motoru (jakoby od klimy) ??? Asi se na to vyprdnu a dam to do servisu. Co myslite... autorizovany ci neautorizovany...
Punto MkII 1.2 8v
l-cizek
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l-cizek »

petr123 píše:
Vencapunto píše:Pokud ti jde voda do válců a pak ven vejfukem tak v oleji nemáš ani zmínku po vodě
Ok... jj. zapomnel jsem jednu drobnost. Minuly tyden jsem menil vejfuk a kdyz jsem to zvedl tak kapalina tekla odkud si z poza motoru (jakoby od klimy) ??? Asi se na to vyprdnu a dam to do servisu. Co myslite... autorizovany ci neautorizovany...
.... no jestli máš prachy, tak bych to dal do autorizovanýho...a jestli k neauto, tak asi ale někam kde pracujou slušný lidi...jinak mě napadá, jestli ti to neteče někde u topení...v zadu u klimi snad nic jinýho neni
petr123
Začátečník

Příspěvek od petr123 »

l-cizek[b][b][b][/b][/b][/b] píše:
petr123 píše:
.... no jestli máš prachy, tak bych to dal do autorizovanýho...a jestli k neauto, tak asi ale někam kde pracujou slušný lidi...jinak mě napadá, jestli ti to neteče někde u topení...v zadu u klimi snad nic jinýho neni

Tak je můj punta na servisu... technik na to mrknul a o co neviděl bíla pěna na víčku od oleje... ale není to těsnění ani unik...je to prý jak byly ty mrazy... jj a jen nachápu odkud to teklo, protože to tlakovali a nic...

Až si ho vyzvednu dám vědět co s tím bylo... :?:

Každopádně díky za rady :) :shock:
Punto MkII 1.2 8v
petr123
Začátečník

Příspěvek od petr123 »

Zdravím, tak jsem si vyzvedl auto ze servisu. Natlakovali komplet chladící systém a prý nic nenašli... prý to není ani těsnění pod hlavou. mám to prý jen sledovat... PLS jak je to když by unikala voda do válců tak to auto bude hodně kouřit,nebo se mýlím?

Díky za rady.. :wink: :D
Punto MkII 1.2 8v
Graun
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graun »

Bude to hodne kourit (bily kour) a hlavne se Ti bude ztracet voda. Takze kontroluj olejove vicko, stav vody.
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
Vencapunto
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vencapunto »

A pokud ti ta voda začne unikat do válců víc tak je možný že to třeba už nenatočíš.Známej tohle měl a občas se mu dostalo do jednoho válce tolik vody že když šel píst do HU tak tu vodu nestlačil a nenatočil to
Futile Italian Attempt at Transportation
Very Weird
petr123
Začátečník

Příspěvek od petr123 »

Vencapunto píše:A pokud ti ta voda začne unikat do válců víc tak je možný že to třeba už nenatočíš.Známej tohle měl a občas se mu dostalo do jednoho válce tolik vody že když šel píst do HU tak tu vodu nestlačil a nenatočil to
JJ. je mi to.. uvidím, jestli se ta voda bude ztrácet. No občas mám pocit, že je můj punta hypochondr... :lol: :D
Ale je mi to záhadou, protože punta vůbec nekouří, teda když je studený motor studený tak to jo, ale to je normal...
Punto MkII 1.2 8v
slavek311
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od slavek311 »

No,že by Punta nekouřily, bych netvrdil.Mám vyměněné těsnění pod hlavou a ted´v zimě po 5km to čoudí dost(bílý kouř),ale při studeném startuje je to čisté a jak se to víc zahřeje,tak to kouří méně.Voda mi neubývá a nesmrdí to.Motor nastartuje na porvé bez problému.Teplota je také o.k.
Stilo hatchback 1,6 r.v.01,Ba+CNG
Plecháč Tony
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Plecháč Tony »

Souhlasim, já mam taky měněný těsnění pod hlavou a vše je OK, ale čmudí to bíle jak divý. Ráno když je zima a jedu do města, tak ujedu 20km a stejně to čmudí (je to takovej parostroj :-D )
petr123
Začátečník

Příspěvek od petr123 »

POMOC UŽ MĚ TO ZAČÍNÁ SR.T :twisted: :evil: :?: Teď jsem byl jen na nákup. Vrátím se k autu nastartuji a co nevidím pod autem je cca 1dcl chladící kapaliny... včera mi na servisu tvrdili, že to nikudy neutíká...

Kdyby bylo prdlý těsnění pod hlavou tak to zasr..ou kapalinu nemám pod autem nebo jo??? Zase to teklo jako by od topení... je to asi blbost, není na chladící soustavě přepad??? :?:

každá rada drahá... HELP HELP... :twisted: :evil: :roll: :?: :!:

Předem všem děkuji
Punto MkII 1.2 8v
slavek311
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od slavek311 »

petr123 píše:POMOC UŽ MĚ TO ZAČÍNÁ SR.T :twisted: :evil: :?: Teď jsem byl jen na nákup. Vrátím se k autu nastartuji a co nevidím pod autem je cca 1dcl chladící kapaliny... včera mi na servisu tvrdili, že to nikudy neutíká...

Kdyby bylo prdlý těsnění pod hlavou tak to zasr..ou kapalinu nemám pod autem nebo jo??? Zase to teklo jako by od topení... je to asi blbost, není na chladící soustavě přepad??? :?:

každá rada drahá... HELP HELP... :twisted: :evil: :roll: :?: :!:

Předem všem děkuji

může to být z topení,ale také z vodní pumpy,když je špatná(pumpa),tak to vytéka z takové dírky,to proto,aby to neteklo do motoru.
Stilo hatchback 1,6 r.v.01,Ba+CNG
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“