Bendix nebo Lockheed?
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Bendix nebo Lockheed?
Jak poznám, který brzdný systém mám na autě? Musím sundat bubny? Je to někda napisané bo tak? Dík za jakoukoliv radu, potřebuju nový pakny, a nevím který koupit....
Fiat Punto MK1, 1,7 TD, 51 kW, 3D bílá.....a co bude dál ví jen .....Ohoso Widaho
- Reklama
Re: Bendix nebo Lockheed?
Bubny sundat musíš, rozdíl Bendix x Lockheed je v konstrukci samoštelů. Těžko to dovedu popsat, najdi si u některého prodejce ND výkres obou systémů a porovnej.
Na prasátku u systému Lockheed je název vyražený, ale už nevím přesně kde, možná zespodu.
Na prasátku u systému Lockheed je název vyražený, ale už nevím přesně kde, možná zespodu.
Punto 55S Mk I
Díky za info
Fiat Punto MK1, 1,7 TD, 51 kW, 3D bílá.....a co bude dál ví jen .....Ohoso Widaho
IMHO rozdil tam zadny neni. Pouze jsou to dve konkurencni firmy co vyrabi ND.
Ten napis u Lockheadu je vyrazeny na pakne z boku. Musis teda sundat bubny (otazka 5min i se sundanim kola ).
Ten napis u Lockheadu je vyrazeny na pakne z boku. Musis teda sundat bubny (otazka 5min i se sundanim kola ).
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
Ne.Graun píše:IMHO rozdil tam zadny neni. Pouze jsou to dve konkurencni firmy co vyrabi ND.
Bendix a Lockheed jsou dva různé systémy. U Bendixu je samoštel provedený jako "trubka" vodorovně nad nábojem, u Lockheedu to jsou zubaté výseče se západkou na vnitřní straně brzdových čelistí.
Systém Bendix se používal i na Tipu, já mám na 55 z roku 96 systém Lockheed, který je jednodušší a víc odolný vůči nečistotám.
Lockheed a Bendix jsou jen názvy amerických firem, které ty systémy vyvinuly. Brzdové čelisti toho kterého systému dodává x výrobců náhradních dílů.
Punto 55S Mk I
Hmm okay, diky za vysvetleni rozdilu.corleone píše:Ne.Graun píše:IMHO rozdil tam zadny neni. Pouze jsou to dve konkurencni firmy co vyrabi ND.
Bendix a Lockheed jsou dva různé systémy. U Bendixu je samoštel provedený jako "trubka" vodorovně nad nábojem, u Lockheedu to jsou zubaté výseče se západkou na vnitřní straně brzdových čelistí.
Systém Bendix se používal i na Tipu, já mám na 55 z roku 96 systém Lockheed, který je jednodušší a víc odolný vůči nečistotám.
Lockheed a Bendix jsou jen názvy amerických firem, které ty systémy vyvinuly. Brzdové čelisti toho kterého systému dodává x výrobců náhradních dílů.
Ja mam na marejce Locheedy-je to presne jak pises - rohatka s ozubenim, na Puntu jsem to jeste nestudoval.
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
Dnes budu mít snad konečně čas, podívat, který systém máme. Je doufám, že to bude Bendix - z cenového hlediska. Je levnější
rozdiel je iba v samošteloch? či aj v niečom inom, lebo ja mám v pláne zameniť syst. Bendix za Lockhead.
ex - Punto MK1 1,2 ELX 54kw/73k r.v.95
now - Grande Punto 1,9 MultiJet 116kw/160k r.v.07 -powered by Alfatuning.sk
- Vencapunto
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Mam takovej pocit že jsou jiný i pakny,protože když sem kupoval nový tak mi nabízely dva druhy štelování.
Futile Italian Attempt at Transportation
Very Weird
Very Weird
pakne mám aj všetky pružiny a pliešky k tomu, dúfam že prasiatka, brzdový štít , a bubon sú u oboch systémov rovnaké.
Bubon asi bude rovnaký, ale prasiatka asi nie... keď kamoš kupoval na Mareu tak mu tie prvé dodané nepasovali a hovoril že problém bol práve v tom Lockheed/Bendix, že nie sú zameniteľné...
náš miláčik: Marea Weekend 1.8 ELX Verde Scuro Met
otec: Punto 1.1 55S Bleu Capri
otec: Punto 1.1 55S Bleu Capri
- Plecháč Tony
- Zkušenej Fiaťák
Nevim jakej je tam rozdíl ale na oba systémy se prodávají válečky zvlášť i s trochu odlišnýma cenama. Jinak tady jsem sehnal fotky a pokusil se určit z toho co je tu napsané o jaký se jedná systém. Pokud jsem to prohodil, tak mě prosím opravte
http://autaky.rajce.idnes.cz/brzdy/#
http://autaky.rajce.idnes.cz/brzdy/#
podla mna to mas správne