Žere olej

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
puntik09
Začátečník

Žere olej

Příspěvek od puntik09 »

Dobrý den. Mám tu problém se svým puntíkem. Problém, který jsem řešil předtím jsem už vyřešil (svítící kontrolka oleje). Stačilo se akorát kouknout pod auto a bylo to jasný. Vana prorezlá a olej jednou škvírou kapal ven. Vana je tam úplně nová, přetěsnění se povedlo, kontrolka už pár týdnů nezasvítila. Objevil se ale nový problém. Za těch pár týdnů jsem dle tacháče ujel cca. 600 km a hladina oleje klesla o 1 litr. O olej jsem se začal zajímat až když mi zablikla kontrolka oleje-zjistil jsem jeho hladinu a hned dolil. Pokud je teda mazací soustava komplet utěsněná a nikde nic neuniká, napadá mě, že ten olej snad žere motor. Tomu se mi ale nechce věřit, vždyť to auto má nalítáno sotva 120k km. Prosím poraďte jak teď postupovat popř. jak zjistím, že se jedná o vadu motoru? :(

Jedná se o Punto MKI S55. Obsah motoru 1.1.
Reklama

l-cizek
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Re: Žere olej

Příspěvek od l-cizek »

já mám nalítáno 130 tisíc a olejíček si to taky papá v létě sem dolejval tak 1l/měsíčně...teď v zimě mám jednu litrovku už druhej měsíc :D ... taky už mám doma novej motor, tak ho pro sichr zrepásnu když je ted vyndanej (sice je uplně suchej,ale lepší ted než pak na autě) dám nový simerinky, skonroluju hlavu, dám nový těsnění pod hlavu a na svým motoru mám ted pul roku novou vanu, tak jí asi taky přehodim :wink:
R.J.
Fiaťák

Příspěvek od R.J. »

to nie je dobre to treba rozhodit motor a pretesnit to to nemoze tolko zrat oleja ja mam najazdené na mojom 183000 a od výmeny do výmeny oleja nedolejem ani kvapku
Sporting 1.2 16V - ex
Bravo 1.9 TD100 - ex
Lancia Lybra SW 2.4JTD
Plecháč Tony
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Plecháč Tony »

Ono Punta jsou asi jako starý škodovky. Někdo nemusí dolejvat od výměny do výměny ikdyž najezdí třeba 20 000, a někdo musí dolívat pořád od doby kdy vyjelo auto z výrobní linky ;)
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“