objem nádrže H E L P

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
berki
Začátečník

objem nádrže H E L P

Příspěvek od berki »

mám Fiat Punto 1.2 40kw r.v.97 a chtěl bych znát objem nádrže i na kolik je rezerva,v papírech to nemám děkuju
Reklama

Thor
Fiaťák

Re: objem nádrže H E L P

Příspěvek od Thor »

Ak si dobre pamätám tak 47 litrov celková kapacita, z toho by malo byť 5 litrov rezerva...
náš miláčik: Marea Weekend 1.8 ELX Verde Scuro Met
otec: Punto 1.1 55S Bleu Capri
berki
Začátečník

Příspěvek od berki »

když budu tankovat plnou tak mi pistol sama vypne? jsem začátečník
sigma
Začátečník

Příspěvek od sigma »

Jo 47 litrů. Po rozsvícení rezervy se dá ještě tak 60-90 km podle stylu jízdy. Rekord mam asi 110 na rezervu ale to byla fakt hrana a po rovině a skoro pořád 70-90.

Pistole se ti při tankování sama vypne. :idea: Ale u většiny pump ji musíš trošku natočit a povytáhnout aby ti to pořád nevyklapávalo.

Jinak nemám rád když někdo někoho buzeruje za vyhledávání, ale tohle téma tady fakt už několikrát bylo :)
Fiat Punto 1.2 SX60
20 let na hrbu a 195 tis km
berki
Začátečník

Příspěvek od berki »

Děkuji vám všem :)
l-cizek
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l-cizek »

Thor píše:Ak si dobre pamätám tak 47 litrov celková kapacita, z toho by malo byť 5 litrov rezerva...
není ta rezerva 7 litrů?? mám takovej pocit...ono když se podíváš, tak u punt se rozsvítí dost brzy...kámošovi co má clio se rezerva rozsvítí až když má ručičku pomalu dole :!:
Thor
Fiaťák

Příspěvek od Thor »

Nuž, mám taký pocit, že múdra knižka uvádza 5-7litrov rezervu, ale nepamätám si presne, v mojom veku už pamäť tak dobre neslúži :lol:
A inak ono to je dosť orientačné, keď človek prudko brzdí, pridáva, jazdí do zákrut tak to svieti omnoho skôr ako pri kľudnej jazde. No a moja Marea má tiež ukazovať rezervu niekde okolo tých 5-7 litrov ale určite sa rozsvecuje ešte skôr, lebo pri mojej priemernej spotrebe 8,3 by som s tým mal prejsť iba 60-80km vlastne a občas najazdím od rozsvietenia rezervy aj pomaly 100 kilometrov, ručička už ukazuje že mám v nádrži menej ako 0 litrov a ono to stále jazdí a pri tankovaní tam napchám ešte tak o 2 litre menej ako je uvádzaná kapacita nádrže.... :mrgreen: Čo je však stále lepšie ako keby sa mi rozsvietila rezerva a po 30 km by mi došiel benzín, lebo aj také prípady poznám... Skrátka treba to brať ako orientačný ukazovateľ.
náš miláčik: Marea Weekend 1.8 ELX Verde Scuro Met
otec: Punto 1.1 55S Bleu Capri
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“