startuje to ako traktor
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
startuje to ako traktor
Posledny tyzden ked startujem auto so studenym motorom tak sa mi nepaci zvuk motora ked chyti... Taky tazkopadny zvuk a dost to trasie.
Chyta len na 3 valce? Mam punto 75, r.v.97
Co s tym? pomoze vymena sviecok?
Dakujem za rady:)
Špunto 75, 1.2 8V, 54kW
dB Drag Nitrianske Rudno ´09 - 130,5 dB @ 56Hz
- Reklama
Re: startuje to ako traktor
Hovoria že treba vždy začať s tou najlacnejšou vecičkou tak skús sviečky.
Ja mám diesel teda som každé rano a hlavne v zime TRAKTORUSTA.
Fiat CROMA 1,9 JTD 16V M-JET 110Kw 150k r.v. 09/2006
http://www.spritmonitor.de/en/my_account.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.spritmonitor.de/en/my_account.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Dalsi veci je kontrola kabelu. Promerit,kdyz jsou spatne vymenit (vsechny musi byt do 10kOhm).
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
Presne viem o com pises ... A klepe ti to aj po zohriati motora? Lebo mne ano a viem, ze cez leto mi to nerobilo.alibaba píše:Hovoria že treba vždy začať s tou najlacnejšou vecičkou tak skús sviečky.
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
kedy si naposledy menil olej a filtre? aky olej tam mas? je ho tam dost? Nepoblikuje ti kontrolka mazania? inac ide auto ok? co spotreba? Kolko to ma najazdene?keomatepo píše:Posledny tyzden ked startujem auto so studenym motorom tak sa mi nepaci zvuk motora ked chyti... Taky tazkopadny zvuk a dost to trasie.
Fiat Stilo 1.6 16V, 201tis.km, r.v.2001
No olej tam bol meneny 2.10.2008 aj s filtrom, v sobotu som len zo zvedavosti kontroloval olej a ziadny tam nebol, to nechapem ako je mozme, po vymene oleja bol olej po hornu "ry(i)sku" a teraz tam nebolo nic, vobec ta skusobna tycka bola uplne sucha. Po vymene som najazdil max 6000km.Stanno píše:kedy si naposledy menil olej a filtre? aky olej tam mas? je ho tam dost? Nepoblikuje ti kontrolka mazania? inac ide auto ok? co spotreba? Kolko to ma najazdene?keomatepo píše:Posledny tyzden ked startujem auto so studenym motorom tak sa mi nepaci zvuk motora ked chyti... Taky tazkopadny zvuk a dost to trasie.
Olej tam mam Valvoline 10W40. Kontrolka mazania nepoblikuje vobec, ci ide auto ok? No akurat na tie studene starty ked chyti na 3 valce je to ok, ked je auto zohriate tak chyti v pohode, uz aj teraz ked sa oteplilo chyta dobre.
Par krat som si vsimol, ked je este studeny motor a plynule som sa rozbiehal tak sa mi zdalo akoby auto na chvilku stratilo tah, zdal sa mi taky chvilkovy ubytok vykonu... Spotreba? No spotreba je relativne dobra, nezaznamenal som nejaku zmenu spotreby, na plnu nadrz dokazem spravit okolo 715km + este je tam kusok rezervy...
Auto bolo dovezene a malo na tachaci 125500, teraz ma okolo 138300 ... Ale urcite bolo stocene, to mi aj mechanik povedal...
Ale teraz neviem preco som tam nemal ziadny olej, co to moze byt?
Znamy mi povedal: "Pokial Ti auto chyta na 3 valce a zerie Ti olej tak to rychlo predaj" mam sa toho drzat?
Špunto 75, 1.2 8V, 54kW
moskater píše:Presne viem o com pises ... A klepe ti to aj po zohriati motora? Lebo mne ano a viem, ze cez leto mi to nerobilo.alibaba píše:Hovoria že treba vždy začať s tou najlacnejšou vecičkou tak skús sviečky.
Na studeno my to klepe to je jasné.
Ked je motor zohriaty tak tak to klepe len na voľnobeh.
No a ked som v otáčkach tak motor pradie ako mačička.
Je pravda že ked som menil tesnenie pod hlavou tak my prebehol hlavu na magnetke a prebeho sedielka ventilov.
Fiat CROMA 1,9 JTD 16V M-JET 110Kw 150k r.v. 09/2006
keomatepo-pozerám že si v skoro rovnakej situacii ako som bol ja nedávno, pomohla až GO motora, odporučil by som ti dať si zmerať tlaky vo valcoch nech vieš na čom si.
ex - Punto MK1 1,2 ELX 54kw/73k r.v.95
now - Grande Punto 1,9 MultiJet 116kw/160k r.v.07 -powered by Alfatuning.sk
hmm, no tak to si ma nepotesil.. Mam 100 chuti to predat a kupit nejakeho Japonca...Matto píše:keomatepo-pozerám že si v skoro rovnakej situacii ako som bol ja nedávno, pomohla až GO motora, odporučil by som ti dať si zmerať tlaky vo valcoch nech vieš na čom si.
Špunto 75, 1.2 8V, 54kW
to som mal aj ja, ale predávať auto sa teraz moc neoplatí, ceny šli dosť dole, a k tomu riskovať že ti niekto to auto dovezie po pár týždnoch naspäť a bude chcieť vrátiť peniaze... ja som radšej spravil tu GO a dúfam,že budem mať na dlhšiu dobu pokoj.
ex - Punto MK1 1,2 ELX 54kw/73k r.v.95
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
tak to je jasne ze ti startuje za studena na tri valce, ked tam nemas olej.. lebo kym tu trochu co tam mas vytlaci hore, ta ide na sucho...tak si to predstav, jake to je asi superkeomatepo píše:No olej tam bol meneny 2.10.2008 aj s filtrom, v sobotu som len zo zvedavosti kontroloval olej a ziadny tam nebol, to nechapem ako je mozme, po vymene oleja bol olej po hornu "ry(i)sku" a teraz tam nebolo nic, vobec ta skusobna tycka bola uplne sucha. Po vymene som najazdil max 6000km.Stanno píše:kedy si naposledy menil olej a filtre? aky olej tam mas? je ho tam dost? Nepoblikuje ti kontrolka mazania? inac ide auto ok? co spotreba? Kolko to ma najazdene?keomatepo píše:Posledny tyzden ked startujem auto so studenym motorom tak sa mi nepaci zvuk motora ked chyti... Taky tazkopadny zvuk a dost to trasie.
Olej tam mam Valvoline 10W40. Kontrolka mazania nepoblikuje vobec, ci ide auto ok? No akurat na tie studene starty ked chyti na 3 valce je to ok, ked je auto zohriate tak chyti v pohode, uz aj teraz ked sa oteplilo chyta dobre.
Par krat som si vsimol, ked je este studeny motor a plynule som sa rozbiehal tak sa mi zdalo akoby auto na chvilku stratilo tah, zdal sa mi taky chvilkovy ubytok vykonu... Spotreba? No spotreba je relativne dobra, nezaznamenal som nejaku zmenu spotreby, na plnu nadrz dokazem spravit okolo 715km + este je tam kusok rezervy...
Auto bolo dovezene a malo na tachaci 125500, teraz ma okolo 138300 ... Ale urcite bolo stocene, to mi aj mechanik povedal...
Ale teraz neviem preco som tam nemal ziadny olej, co to moze byt?
Znamy mi povedal: "Pokial Ti auto chyta na 3 valce a zerie Ti olej tak to rychlo predaj" mam sa toho drzat?
Takze sup...doliat olej a pravidelne sledovat...ja kontrolujem olej kazdych 500km a dolievam..deci, dva, tri.. kolko treba..hold aj novsie auta zeru olej. Svagrovi papa Fabia 1.4 16V.. znamym VW Caddy..skoro novy..
Takze dolej a sleduj ak to bude papat prilis - GO.
tak to je jasne ze ti startuje za studena na tri valce, ked tam nemas olej.. lebo kym tu trochu co tam mas vytlaci hore, ta ide na sucho...tak si to predstav, jake to je asi super
Takze sup...doliat olej a pravidelne sledovat...ja kontrolujem olej kazdych 500km a dolievam..deci, dva, tri.. kolko treba..hold aj novsie auta zeru olej. Svagrovi papa Fabia 1.4 16V.. znamym VW Caddy..skoro novy..
Takze dolej a sleduj ak to bude papat prilis - GO.[/quote]
no dolial som tam cca 2 - 2,5 l oleja tak uvidime co to spravi... ale od oktobra aby sa stratil olej to je asi blbe, nie?
Takze dolej a sleduj ak to bude papat prilis - GO.[/quote]
no dolial som tam cca 2 - 2,5 l oleja tak uvidime co to spravi... ale od oktobra aby sa stratil olej to je asi blbe, nie?
Špunto 75, 1.2 8V, 54kW
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
no dolial som tam cca 2 - 2,5 l oleja tak uvidime co to spravi... ale od oktobra aby sa stratil olej to je asi blbe, nie?[/quote]keomatepo píše:tak to je jasne ze ti startuje za studena na tri valce, ked tam nemas olej.. lebo kym tu trochu co tam mas vytlaci hore, ta ide na sucho...tak si to predstav, jake to je asi super
ak je podla knihy na 1000km liter oleja este ok.. a ty si presiel odvtedy 6000km, tak to je este asi znesitelne, hoci neprijemne mozno sa tvojmu Puntu ten olej nepaci co tam mas naliate?
Stanno píše:no dolial som tam cca 2 - 2,5 l oleja tak uvidime co to spravi... ale od oktobra aby sa stratil olej to je asi blbe, nie?keomatepo píše:tak to je jasne ze ti startuje za studena na tri valce, ked tam nemas olej.. lebo kym tu trochu co tam mas vytlaci hore, ta ide na sucho...tak si to predstav, jake to je asi super
ak je podla knihy na 1000km liter oleja este ok.. a ty si presiel odvtedy 6000km, tak to je este asi znesitelne, hoci neprijemne mozno sa tvojmu Puntu ten olej nepaci co tam mas naliate?[/quote]
No mam tam valvoline duratec 10W40 ... lenze teraz sa mi stala jedna neprijemna situacia, mal som 5l balenie a po vymene mi tam zostalo nieco vyse litra, tak som to dolial a isiel som kupit do obchodu litrovku toho isteho oleja.. Predavacovi som dal bandasku, nech sa kukne. Dal mi litrovku, nalejem to do auta a ked som z nudy zacal studovat co tam pisu tak som zistil ze mi predal olej pre diesle. Je to valvoline duratec 10W40 ale je tam este DIESEL.
Je to velky problem?
Špunto 75, 1.2 8V, 54kW