Štart na tri valce

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
autoholik
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Štart na tri valce

Příspěvek od autoholik »

Tak sa mi za posledne cca 2 tyzdne stalo, ze po nastartovani v teplotach okolo 0 mi auto nabehlo na tri valce. Malo divny zvuk, divne sa triaslo...bolo poznat, ze vsetko nebezi ako ma. Po kratkom rozbehnuti, pripadne zohriati motora to po cca 30s preslo a motor uz bezal normalne.
Mam dilemu, ci to budu skor kable, alebo cievka. Mate vlastnu skusenost?
Sviecky som menil v lete, olej tiez. Robi to vyslovene posledne dva tyzdne a vzdy v rovnakej situacii.
Paradne, modre, krasne Seicento 0.9 ... 150ooo km, 1999/5 :)

http://www.milan.konzum.sk
Reklama

nemo
Začátečník

Re: Štart na tri valce

Příspěvek od nemo »

Čo si spravil s tým štartom na tri valce? Teraz sa to pár krát stalo mne. Vymieňal som pôvodné sviečky za nové NGK a druhý valec občas nechytí. Vymenil som zapaľovacie cievky ,káble a nepomohlo. Vrátil som pôvodné sviečky a všetko OK
ale v tom druhom valci je sviečka černejšia ,zjavne horšie odpaľuje a celkovo sa mi zdá príliš bohatá zmes. Zváral som výfuk tak neviem či som neodpálil lambda sondu a možno preto tá bohatá zmes ale každopádne je divné že druhý valec má sviečku černejšiu ako ostatné.
autoholik
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od autoholik »

nespravil som s tym nic, tuto zimu sa to zatial neobjavilo. kable ani sviecky som od minulej zimy nemenil. to,ze mas jednu sviecku spinavsiu ako druhe moze znamenat aj nieco typu,ze tam mas znicene piestne kruzky, prezrate tesnenie hlavy pri tom valci atd.atd. ale mozno je to len nahoda. skus sviecku prehodit vedla.
Paradne, modre, krasne Seicento 0.9 ... 150ooo km, 1999/5 :)

http://www.milan.konzum.sk
nemo
Začátečník

Příspěvek od nemo »

Sviečku som skušal prehodiť ,v inom valci OK . Kružky asi nebudu zle lebo spotreba oleja medzi vymenami prakticky žiadna ,voda sa takisto nestraca.Dnes idem na diagnostiku ,potom budem vedieť možno viac.
Odpovědět

Zpět na „Seicento“