Takze uz je tento problem definitivne vyrieseny pricinou toho cudneho klepania. Na pricine je vackovy hriadel ktory ma malu volu a ta zapricinuje obcasne klepanie. Nieje to velmi vazna zavada a pri pravidelnom kontrolovani stavu oleja sa s tym moze v pohode jazdit. Musi byt v motore vzdy dostatok oleja. Tato zavada sa da odstranit iba vymenou komplet hlavy takze tak
popotuner píše:ok tak potom napis co ako. No tak to preco ide len 140?? moje krasne do 160 bez ziadneho hluku a pri 175 trosku trasie volant
Ja ma Punto 75, r.v 97 a taha to len na 160, do 160 v pohodke a od 160 to islo vazne pomaly ledva na 165.. tak som to nechcel dalej silit, myslis ze to da 170 - 175?
No minule som z toho vytiahol 175 .. ale to uz bola cista vrazda :D
Špunto 75, 1.2 8V, 54kW
dB Drag Nitrianske Rudno ´09 - 130,5 dB @ 56Hz
No minule som z toho vytiahol 175 .. ale to uz bola cista vrazda :D
Tak to sa mi tiez nechce verit aby 1.1 dala tolko. Mas ho od vyroby? Nebolo prechipovane? Neskusal som zatial u svojho maximalku ale uz pri 140 malo co robit a neviem si predstavit aby tahalo az do 160 ci 175km/h.
Inak taky humor ohladom klepania auta. Mne sa stavalo, ze pri jazde mi obcas pri zakrutach klepalo nieco v oblasti motora. Najprv sme si mysleli, ze to bude nieco so zavesenim kolies ci loziska a pod. Po 2 hodinach v servise a hladani chyby si mechanici povedali, ze nevedia kde je chyba tak ma poslali domov, ale pri vychadzani z garaze sa este jeden mechanik pozrel pod kapotu. A v tom prislo vyriesenie problemu klepania. Budete sa cudovat ale bola to hlupa truba, ktora nevydrzala na narazniku a vysela na kabloch a preto pri zakolisani vozidla narazala do konstrukcie vozidla. Tak sme sa s mechanikmi pobavili a oni si zobrali jednu radu, ze pri Fiate a klepani treba kontrolovat ci nieje uvolnena truba.
Stanoo: Pozeram ze mas Fiat Punto 55 S, cerveny a si z PO? dokonca mas aj zlty zamok na volante. Nebyt tej poznavacej znacky myslim si, ze je to moje auto )
Heh tu je sami clovek z PO pozeram Tiez mam ten problem, ze mi to niekde v okoli motora klepe. Ked nastartujem tak trocha píska nejaky remen a potom prestane, ked sa motor zohreje tak to potom huci a trocha popiskuje. Mal som menene rozvody, filtre atd... odvtedy sa mi zda ten motor nejak hlucny. Moze to byt tym, ze mam niekde zle ukotveny vyfuk v motorovej casti, lebo on je uz aj dost prehnity. dik
geasy píše:Heh tu je sami clovek z PO pozeram Tiez mam ten problem, ze mi to niekde v okoli motora klepe. Ked nastartujem tak trocha píska nejaky remen a potom prestane, ked sa motor zohreje tak to potom huci a trocha popiskuje. Mal som menene rozvody, filtre atd... odvtedy sa mi zda ten motor nejak hlucny. Moze to byt tym, ze mam niekde zle ukotveny vyfuk v motorovej casti, lebo on je uz aj dost prehnity. dik
skontroluj si alternator.. moze byt KO.. ked to piska a huci, moze to byt nejake lozisko..
kde presne v PO si? A ake Punto mas?
Stanno píše:caute... klepe mi to uz dlhsie, nie je to vsak pravidelne..robi to aj za tepla aj za studena, ale len na volnobehu.. a nie vkuse ale v akychsi intervaloch... ]
Mám podobný problém. Není to klepání vačky, ta mi klepe jen v zimě Jde to někde od rozvodů a jen na volnoběh (aspoň myslim) Není to s tak krátkým intervalem, jako když klepe vačka, má to tak 2sec. až 3sec. rozestupy. Vždy je to jako by se něco rozkmitalo a párkrát zacinkalo, ajko kovovou tyčí v kovový trubce, nebo ve váze... Slyšel jsem, že třeba u nějakejch fordů něco podobnýho dělala řemenice na klice, tak mi napadlo, jestli to nemůže dělat taky nějaká řemenice. Buď na klice, vačce, nebo třeba alternátoru. Jinak rozvody jsou tam měněný a snad to není odfláknutý.... Ale co jsem tady čet, tak asi dvakrát je tu podobnej případ a taky po výměně rozvodů....
Stanno píše:caute... klepe mi to uz dlhsie, nie je to vsak pravidelne..robi to aj za tepla aj za studena, ale len na volnobehu.. a nie vkuse ale v akychsi intervaloch... ]
Mám podobný problém. Není to klepání vačky, ta mi klepe jen v zimě Jde to někde od rozvodů a jen na volnoběh (aspoň myslim) Není to s tak krátkým intervalem, jako když klepe vačka, má to tak 2sec. až 3sec. rozestupy. Vždy je to jako by se něco rozkmitalo a párkrát zacinkalo, ajko kovovou tyčí v kovový trubce, nebo ve váze... Slyšel jsem, že třeba u nějakejch fordů něco podobnýho dělala řemenice na klice, tak mi napadlo, jestli to nemůže dělat taky nějaká řemenice. Buď na klice, vačce, nebo třeba alternátoru. Jinak rozvody jsou tam měněný a snad to není odfláknutý.... Ale co jsem tady čet, tak asi dvakrát je tu podobnej případ a taky po výměně rozvodů....
tony.. mne to robi podobny zvuk, ked je auto v zatazi ..(kopec a tak) e este nema idealne otacky... stiahni si okienko a pocuvaj, ci ti to robi aj vtedy.. Este som nezistil co to je .. Ale inak ide auto ako-tak.
tak se opět přidávám do klubu taky mi tam něco klepe...řekl bych že to bude moc velká ventilová vůle, poněvadž mi to klepe jak za tepla tak za studena a motor má na volnoběh nepravidelnej chod...ale to měl beztak odjakživa takže o víkendu de víko dolu a bude se měřit...jinak je nějakej způsob,jak je třeba seřídit i doma?? bez těch spešl nářadích?? Prostě ze šroubovákem nebo jinou "vychytávkou"?
l-cizek píše:tak se opět přidávám do klubu taky mi tam něco klepe...řekl bych že to bude moc velká ventilová vůle, poněvadž mi to klepe jak za tepla tak za studena a motor má na volnoběh nepravidelnej chod...ale to měl beztak odjakživa takže o víkendu de víko dolu a bude se měřit...jinak je nějakej způsob,jak je třeba seřídit i doma?? bez těch spešl nářadích?? Prostě ze šroubovákem nebo jinou "vychytávkou"?
jo jde to,prostě změříš vůli měrkama a až budeš mít naměřeno vyndáš vačkovou hřídel,poměníš podložky a dáš ji zpět je to složitější,ale jiný způsob není,jedině že by sis sehnal zatlačovadlo zdvihátek,to je pak práce na max.20minutek. A ted ten problem s klepáním "jakoby od cívek" dělalo mi to to samé a způsobuje to opravdu vačková hřídel která je ohlá a háže,jak už tu bylo psáno.Je pak nutné zkontrolovat zda nejsou vymleté kluzné plochy uložení vačky. Pomůže jedině výměna za jinou,je tam povolena jakasi tolerance házivosti,vše je popsané v knize jak na to. Není to ale nic vážného,dá se s tím jezdit.
CROMA 1.9JTD/110kW r.06 -EMOTION-
Lancia Musa 1.4 16V r.11-PLATINO-
PUNTO 75 ELX r.96
IDEA 1.4 16V/70kW r.07
Stilo 1.6 16V/76kW r.02 Dynamic
Seicento 1.1 SPI HOBBY r.99...
TIPO 1.4 r.94...
UNO 1.5 MPI r.87
aha...a jak se jako ohne?? A jak poznám že je ohnutá?? já už se snad z toho motoru pos... a to jsou prej nejspolehlivější motory, co se do punta dávali jo??
l-cizek píše:aha...a jak se jako ohne?? A jak poznám že je ohnutá?? já už se snad z toho motoru pos... a to jsou prej nejspolehlivější motory, co se do punta dávali jo??
heh..a nerobil si ty uz generalku raz? bo ja idem teraz robit.. ( olej je vo vzduchovom filtry..asi su kruzky zle a aj gufera.. nieco tam klepe a cvrlika, zere to 0.5l oleja na 1000km.
Tak dufam, ze ked za to vycalujem 500 Eur a viac, tak ze to pomoze..
Naposledy upravil(a) Stanno dne 25 črc 2009, 13:50, celkem upraveno 1 x.
jo...dělal jsem hlavu ...simerinky ventilů,zabroušení sedel a srovnání... a stejně k prdu...na podzim ještě vyměnim tlumiče a pak už jen jezdim dokaď se to punto nerozpadne... taky si chci udělat radost něčím jiným, než jen rvát prachy do auta
lidi...mě furt nejde do hlavy,jak se vačka může ohnout a tímpádem pak vymele uložení...sakra...dyť ta vačka je z materiálu jak hovado! To přece není nějaká slabostěná trubička, ale tyč ze slitiny železa ne?? A jedinou práci co dělá je stlačování pružinek na ventilech...nám, slabejm lidem to může přijít jako fuška, ale pro takovou tyč? Ta o tom ani neví!...asi si tam dám sportovní výfuk...nebo jen nějakou trubku nejlíp...to pak žádný klepní neuslyšim