Nestírá zadní stěrač
Moderátor: peta.smolik
-
- Začátečník
Nestírá zadní stěrač
Včera se mi při stírání zadního okna stalo, že mi přestal fungovat stěrač (motorek funguje, ale je slabý neutáhne to), stěrač se protáčí. Nevíte co s tím? Zatím do něj nechci zasahovat abych něco nezničil.
- Reklama
Re: Nestírá zadní stěrač
ňejakej bigben.m se tomu věnoval asi před rokem a podrobně popsal rozebrání a promazání. hledej.mimochodem-funguje stále a bez problémů.
-
- Začátečník
Bigbene.m podívám se a zkusím to opravit, zatím moc díky.
-
- Začátečník
Díky za radu, stačilo jen sotáhnout 10 matku. Jede jak nový.
Podle Bigbenova návodu jsem taky rozdělal zadní stěrač, byl brutálně zarezlej v tý plastový trubičce(mimochodem ji mám taky naprasklou). Tak jsem ho vyčistil, ale bohužel nefunguje. Asi bude motůrek po smrti,šťáva do něj jde.
Motůrek by mohl být spálený-bohužel-ale zkus ještě kouknout na uhlíky jestli sedí na komutátoru
-
- Začátečník
Tak mám taky problém se zadním stěračem. Zatím jede, ale je hodně línej. Obhlížel jsem to jen zvenčí, ale ní mi jasné jak sundat ramínko stěrače z hřídele motorku. Z big-benova popisu jsem to nepochopil. Můžete mi to někdo upřesnit? Díky
-
- Začátečník
Říká se ráno moudřejší večera. Dnes jsem přišel na to, že je na krytu stěrače odklápěcí krytka a pod ní matka. Někdy stačí se trochu zamyslet, než človek začne volat o pomoc. Stěrač už zase funguje, ale dostat hřídelku ven z pouzdra byla docela fuška. Na rozdíl od Big-bena nemám plastové pouzdro prasklé a místo torx 30 jsem potřeboval 6-ku imbusový klíč.