DO standardního centrálu

Elektronika, el. výbava, diagnostika, kontrolky, přístroje

Moderátoři: kubiii, Minimaxa, peta.smolik, Globusman

Odpovědět
Alda
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

DO standardního centrálu

Příspěvek od Alda »

Jsou vánoce, ježíšek a tak a naše Multi dostane dálkový ovladač k centrálu. Chci se zeptat, jestli jste už někdo montoval něco podobného (?) a jestli mne čekají nějaké záludnosti. Bude to Maxicar 286-3409. Předpokládám, že Multiny mají zámky ovládané mínusem, je to tak?
1,6 16V BiPower
Reklama

anonyme
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od anonyme »

Ano, mínusem. Montoval jsem.
Alda
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alda »

anonyme píše:Ano, mínusem. Montoval jsem.
Zeptám se blbě, ale kde je jednotka CZ? Mám nějaké schema CZ, ale v jiném počítači :cry: .
Nemůžeš, prosím, napsat jednoduchý postup nebo návod? Barvy drátu na uzamčení a odemčení, kde je nejlepší napíchnout blinkry a tak...
Určitě by to časem využilo víc lidí. Díky.
1,6 16V BiPower
anonyme
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od anonyme »

Když jsem to montoval, tak jsem neměl schema. Už si to nepamatuji, jsou to cca 4 roky. vodiče na uzamčení a odemčení jsem napích pod bočním plast. krytem u předních levých dveří (drží na 3 delší šrouby) blízko místa co vodiče jdou do dveří. Musel bych se to toho podívat jaké barvy vodičů to jsou. A blinkry napích asi někde nad volantem, blízko co jdou vodiče od přepínače. Jinak elektronika k centrálnímu zamykání je snad někde ve střední části pod palubkou a jen tak se k tomu asi nedostaneš. Ale myslím, že by to mělo jít všechno do nějakého konektoru připraveného z výroby. To ale bohužel nevim, kde a jak na to.
marcel.pce
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marcel.pce »

Ahoj, relé CZ je u pojistek před řidičem (pod kastlíkem), je vyšší a má žlutou barvu. Umístěno je zcela vlevo ve směru jízdy vedle pojistek. Osobně se pří instalaci DO napichuji na kabeláž cca 10cm pod relé. Dá se snadno "vycvaknout" z držáku a vytáhnout pod palubkou. Barvu ovládacích vodičů si fakt nepamatuji, tuším, že jsou v kombinaci bílá a něco (modrá??) - musíš si to proměřit.
MULTIPLA 1,9 JTD 110/81kW, 2001
marcel.pce
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marcel.pce »

Aaaa ta skleróza, Mulťa má sice přípravu na alarm, ale ovládání CZ tam není - v tom případě se instaluje jiná řídící jednotka.
MULTIPLA 1,9 JTD 110/81kW, 2001
Alda
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alda »

Hotovo, napojeno na konektor (přípravu) pro alarm. Díky Honzo za rady.
1,6 16V BiPower
Odpovědět

Zpět na „Multipla | Elektrika“