Vysoka spotreba, spatna teplota motoru, velka spotreba oleje

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
Kačka
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Vysoka spotreba, spatna teplota motoru, velka spotreba oleje

Příspěvek od Kačka »

Chci radu koupili jsme fiat punto cabrio r.v. 96 v technicaku je spotreba 6,5 na 100km ale nase spotreba je pres 10l... byli jsme na diagnostice ale tam se nic nenaslo... jeste vubec nestoupa teplota motoru pri jizde ale pokud se stoji na miste stoupa rychle... no a je jeste vysoka spotreba oleje vsimli jsme si ze je praskla hadice ktera vede od chladice k motoru takova hodne siroka nevim jak se jmenuje a tak nevim co koupit... no a jeste se rozsvici kontrolka vstrikovani ale diagnostika nic neobevila... dekuji za radu...
Reklama

J.kiwi
Fiaťák

Příspěvek od J.kiwi »

Uplatňuj reklamaci auta u toho kde jste ho koupili, případně slevu z kupní ceny, pokud nemáte tyto necnosti auta uvedené v kupní smlouvě. Evidentně jen ta vysoká spotřeba oleje se dá klasifikovat jako skrytá vada.
Jinak zkuste přetěsnit dříky vetilů (spotřeba oleje), vyměnit termostat a zkontrolovat těsnění pod hlavou.
Fiat Punto 5d 02, 1.2 8v, AC,ABS, 6airbag,
Plecháč Tony
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Plecháč Tony »

Když už jste se tady zmínili o tom přetěsnění těch dříků ventilů, tak jak je to asi moc náročný a je na to potřeba nějaký spešl nářadí? Nebo kolik by to popřípadě stálo v servise...
Kačka
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kačka »

zdravim tak jsme dali auto do servisu na vymenu termostatu a tak si predstavte ze tam vubec nebyl.. predchozi majitel ho asi vymontoval... ted jeste musime vymenit saci hadici ale nevime kde by se dala sehnad nova uz se nevyrabi... kdyby nekdo vedel budu stasna za radu nebo nabydku na prodej...
Vasek176
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vasek176 »

Plecháč Tony píše:Když už jste se tady zmínili o tom přetěsnění těch dříků ventilů, tak jak je to asi moc náročný a je na to potřeba nějaký spešl nářadí? Nebo kolik by to popřípadě stálo v servise...
ahoj.gufera dříků ventilu stojí okolo 10Kč za kus..vměna není složitá,dá se to udělat i na autě když máš přípravek místo svíčky na natlakování spalovacího prostoru aby ti nezapadl ventil,já raději sundal hlavu a měl jsem to za tři hodiny hotový
Graun
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graun »

Vasek176 píše:...já raději sundal hlavu a měl jsem to za tři hodiny hotový
a pri jednom se vymenilo tesneni pod hlavou...aspon ma clovek pak pokoj :wink:
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
Vasek176
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vasek176 »

Graun píše:
Vasek176 píše:...já raději sundal hlavu a měl jsem to za tři hodiny hotový
a pri jednom se vymenilo tesneni pod hlavou...aspon ma clovek pak pokoj :wink:
mno víš..ehm..jak to říct...já to dělal v práci po práci a tak jsem si ještě snížil hlavu,přebrousil ventily,vyčistil kanály a udělal vůle,takže komplet GO
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“