PUNTO 1,2 16V elx rv.2003 skusenosti(+/-)

Nevíte kam to patří, pište to sem ...

Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

luk.y
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

PUNTO 1,2 16V elx rv.2003 skusenosti(+/-)

Příspěvek od luk.y »

Dobry den, som tu novy a chystam sa na PUNTO 1,2 16V elx rv. 2003 mozte mi ak mate skusenosti napisat nieco o tomto aute, motore, vybave, vasich skusenostiach s nim popripade jeho +/- ?Uz sa ho neviem dockat len sa chcem poradit ci som si dobre vybral. Dakujem za odpovede.
Reklama

luk.y
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luk.y »

To tu nieje nikto kto by mal s tymto auto skusenosti? :cry: :cry:
xeromax
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xeromax »

to uvidis sam ked na nom zacnes jazdit ja mam 1.2 8v EL od augusta a zatial spokojnost, v porovnani napr s fabiou nieje o com
FIAT PUNTO II 1.2 8V 44kW EL
2009 -- 129,6dB
2010 -- 133,5dB
http://fotoalbumy.azet.sk/xeromax/my-punto/
http://www.xtuning.tk
Anduril
Znalec

Příspěvek od Anduril »

a co bys o tom chtel vedet presne? :)
mam starsi kousek, ale motor stejny, najeto ted 155 tisic kilometru, ja jsem s tim najel 24 000 za rok a zatim dobry, zadne vazne zavady, bezna udrzba.
Ford Focus 1.6 Trend X 2009
ex. Fiat Punto MK2 1.2l 16V HLX 3dv.
luk.y
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luk.y »

Zaujima ma hlavne spolahlivost lebo viac nazorov je ze niesu tak spolahlive ako 8V. hlavne sa troska bojim toho rozvodaku ked sa roztrhne stalo sa mi to na ASTRE a rozdr..lo mi to skoro cely motor :( a este ma zaujima vybava ELX co znamena v tomto rocniku? ale uz som v podstate rozhodnuty je to od znameho ma to najazdene minimum (jazdila na tom jeho zena do prace) je v perfektnom stave aj ext. aj int. kupovane nove vo fiate SK ziadny dovoz a za 50 000,- co si myslim ze je super cena :) ak by mi niekto vedel este nejake info tak budem vdacny. dakujem
Anduril
Znalec

Příspěvek od Anduril »

Mne teda pripadaji 16V vice spolehlive, neodchazi tesneni pod hlavou, jak je temer pravidlem u 8V kolem 100tisic km. Nejsou problemy s RJ atd.
Nevim, proc se bat remene...kdyz dodrzis interval vymeny a nechas to kvalitne provest, nevim, proc by se mel trhat a nicit motor :) Takovy strach bys mohl mit prakticky u jakehokoliv modernejsiho motoru s remenem.
U elx je standard el. okna, abs, el. posilovac rizeni, pal. pocitac, cyklovac steracu by mel mit vice intervalu, airbag, stavitelny volant a sedadlo ridice. Chybi ve standardu klima, mlhovky, el. zrcatka, subwoofer.
luk.y
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luk.y »

Diky moc Anduril aspon nieco som sa nove dozvedel.Na nejakom fore som cital ze 16V motorov je malo v puntach a niesu take spolahlive ako 8V, este som nemal s tymto motorom skusenosti preto sa pytam ale som rad ze mas iny nazor teda lepsi :) to s tym rozvodakom to je len blby pocit ked sa mi to uz raz stalo ale o to auto nebolo vobec starane ako som neskor po kupe zistil... ta vybava no ma to aj hlmovky aj el. zrkadla aj klimu tak to bude asi nestandardna vybava :o nema len subwoofer ale ten by mi bol aj tak nanic.
Anduril
Znalec

Příspěvek od Anduril »

tak to je prakticky HLX vybava :)
jinak 16V je opravdu mene, nez 8V..svuj jsem shanel celkem dlouho, ale nemyslim, ze je to nejaky horsi motor. Aspon zatim si nemuzu stezovat.
luk.y
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luk.y »

Oznacenie ma ELX mozno ze si tam dal dorobit tieto veci netusim musim sa uz ist nan pozriet. Dufam ze budem aj ja spokojny. dik ze odpovede
dusan.dd
Fiaťák

Příspěvek od dusan.dd »

ja som tiež spokojný s autíčkom,ešte som si celkom nezvykol na ten stĺpik na vodičovej strane trochu to bráni vo výhľade
Fiat Punto 1.2 16V 3D,r.v.2004
GReddy
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od GReddy »

Ja mam Punto s tymto motorom presne rok...zatial spokojnost...rozvody som dal hned po kupe spravit, co sa pokazilo boli iba drobnostky..nic vazne. zatial velka spokojnost, aj spotreba super....
Škoda Yeti 2.0 TDI 4x4 140k ´09 Advantage
ex:Fiat Punto 1.2 16V HLX MKII
luk.y
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luk.y »

Ako kukam Greddy ty si tiez s PD tak ako aj ja :o odkial presne?
Greddy kolko ta vysli tie rozvody? dik

Som rad ze tu som na moje buduce :lol: punto nic negativne este nepocul aj v inych temach. Ty co nan hovoria ze je to nanic auto nemaju asi ziadne skusenosti s fiatom, ani mne sa do toho moc nechcelo lebo ''fiat'' ale to tiez len preto ze niekto povedal, dufam ze ma presveci o opaku...tesim sa uz nech mam klucik pod stromcekom :lol: skoda ze sa nezmesti cele.
jonas1
Fiaťák

Příspěvek od jonas1 »

Jezdim s 1.2 16V uz trictvrte roku (to to ale utika) a taky absolutne bez problemu (nezere olej, netece, nic..) - nechal jsem hned udelat rozvody a motor beha paradne a na 1.2 az nehorazne (minule jsem v zatackach prohanel TTcko, pravda, nepredjel jsem ho:))
Máte ho i v červené?
MK2 Sporting 1.2 16V 2003
Anduril
Znalec

Příspěvek od Anduril »

No mne uz to po tom roce a neco takova sila neprijde..mozna uz mu nejake kone utekly :lol: olej nezere, ale trochu prolina (na merce neznatelne).
luk.y
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luk.y »

Este by ma jedna vec zaujimala co sa tyka miesta vo vnutry na prednych sedakckach a v zadu. Ja mam 185cm a niekedy sa stane ze veziem 4 ludi + ja.
Odpovědět

Zpět na „Punto - ostatní diskuse“