rozmery spojky fiat 500, 600

Vlastníte některý z těchto modelů? Tak pak je to sekce přímo pro Vás

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
jirka_holub
Začátečník

rozmery spojky fiat 500, 600

Příspěvek od jirka_holub »

Ahoj.
Potrebuji napasovat nejakou spojku na naftovy jednovalcovy motor IFA , ktery chci pouzit do domaciho trakturku. Meril jsem setrvak a mohla by tam pasovat nejaka lamela s prumerem kolem 160mm ... zatim jen hledam vhodne kandidaty, pak je fyzicky poshanim a zkusim to tam napasovat...

Mohl by mi prosim nekdo ochotny zmerit:
- jaky je prumer spojkove lamely u fiatu 500 nebo 600 nebo noveho cinquecenta mozna i fiatu 850 ? ( zajima me vnejsi i vnitrni prumer oblozeni)
- jaky je vnejsi prumer celeho pritlacaku ( aby se vesel pridelat na muj setrvak )
- na jakem prumeru jsou montazni diry pro prisroubovani pritlacaku k setrvaku. ( a kolik to ma der a jakeho prumeru jsou diry.)
- jak hluboko zasahuje vlastni pritlacny talir ( mereno od rovinu na ktere je cely "pritlacak" prisroubovany) ?

Diky za pomoc.
Jirka

PS: Bohuzel ja vam na oplatku s nicim prispet nemohu. Jenom musim rict, ze nasi meli driv modreho Fiata 850 a jezdil pekne. Pamatuji si cestu az k mori v NDR, celou cestu bez zavad. Mozna ze v garazi vystracham jeste nejake dily, tak to sem hodim..
Reklama

jirka_holub
Začátečník

Tak jinak:
- vejde se mi tam spojkova lamela o vnejsim prumeru max 162 mm, vnitrni prumer oblozeni min 95 mm.
- pridelani pritlacaku musi byt 6ti srouby na prumeru 175mm
- na setrvaku jsem mezi montazni rovinou pritlacaku a rovinou, kde se o setrvak opira oblozeni spojkove lamely nameril asi 19-20mm

OTAZKA :?:
Sedi to na spojku z nejakeho fiatu ?

Ahoj Jirka
majco
Všeználek

Příspěvek od majco »

jirka_holub píše:Tak jinak:
- vejde se mi tam spojkova lamela o vnejsim prumeru max 162 mm, vnitrni prumer oblozeni min 95 mm.
- pridelani pritlacaku musi byt 6ti srouby na prumeru 175mm
- na setrvaku jsem mezi montazni rovinou pritlacaku a rovinou, kde se o setrvak opira oblozeni spojkove lamely nameril asi 19-20mm

OTAZKA :?:
Sedi to na spojku z nejakeho fiatu ?

Ahoj Jirka
126 polská fiatka
Punto-MK2 1,2 8V 2001
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
jirka_holub
Začátečník

Diky za odpoved.

Nasel jsem ze i fiat 127 ma spojku o prumeru 110/160 mm, to by slo., viz :
http://kotamuda.humlak.cz/navody_manual ... spojka.htm

- Jen mi prosim potvrdte celou vetou, ze pritlacak ma montazni diry na prumeru 175mm a ze prohluben pro lamelu v setrvaku je 2cm. Tohle jsem zatim nijak nedokazal zjistit...

Ahoj jirka
jirka_holub
Začátečník

Ahoj.
podle toho nezretelneho obrazku spojky v rezu ( viz odkaz v minulem prispevku ) se mi zda, ze u toho fiatu je setrvacnik zcela plochy ?
Ze teda dosedaci plocha na setrvacniku , na kterou doseda oblozeni lamely, je ve stejne rovine jako je montazni okraj celeho pritlacaku ?
Je to tak?
Pokud mate nejakou infomaci v tomto smeru, tak mi to prosim napiste.
nebo nejlepe jeste foto setrvaku..

A pokud nekdo alespon dokaze zmerit na jakem prumeru jsou ty srouby na prisroubovani pritlacaku tak to by bylo taky bezva.
Diky jikra
janeon
Začátečník

Re: rozmery spojky fiat 500, 600

Příspěvek od janeon »

cau,nevim jestli je to jeste aktualni ale klidne bych obetoval jednu spojku starsi z 850 abych v tom udelal jasno tak fiaty 127 by meli met 170mm fiat 850 ma prumer 160 a sestikule ma 155mm.. ja mam doma z 850 to jest 160mm a mozna i pritlacak:) kdyztak se ozvi
jirka_holub
Začátečník

Re: rozmery spojky fiat 500, 600

janeon píše:cau,nevim jestli je to jeste aktualni ale klidne bych obetoval jednu spojku starsi z 850 abych v tom udelal jasno tak fiaty 127 by meli met 170mm fiat 850 ma prumer 160 a sestikule ma 155mm.. ja mam doma z 850 to jest 160mm a mozna i pritlacak:) kdyztak se ozvi
Diky za nabidku. Ale jiz tam pasuju spojku z trabanta.
Zrovna vcera jsem "odnytoval" jeji stred a bud tam davat stred s tisicihranem ze spojkove lamely ze skodovky 1203, z te mam pouzitou prevodovku. Prikladam foto trabantove lamely s odnutovanym stredem a pripraveny stred z lamely skoda 1203, ktery tam po prislusnem osoustruzeni nanytuju.
Ahoj Jirka
Přílohy
Obraz025 [800x600].jpg
Obraz025 [800x600].jpg (94.06 KiB) Zobrazeno 6133 x
Odpovědět

Zpět na „125, 126, 127, 128, 131, 132, 600“