Punto MK2 1,2 8V r.v 2000 alebo renault Clio 1,2 r.v. 1999 ?

Nevíte kam to patří, pište to sem ...

Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
IxxxK
Začátečník

Punto MK2 1,2 8V r.v 2000 alebo renault Clio 1,2 r.v. 1999 ?

Příspěvek od IxxxK »

Potreboval by som poradit. Hladam male, financne nenarocne ale hlavne spolahlive auto. Rozhodujem sa medzi Punto-m MK2 3d 1,2 8V r.v. 2000 (2001) a Clio-m 1,2 r.v. 1999 pripadne Thalia r.v 2001
Auto by malo byt prevazne pouzivane na kratsie medzimestske trasy (do 100km) a z casu na cas aj nejaka dlhsia trasa. Vela komfortu v tejto cenovej kategorii ocakavat nemozem, ide mi hlavne o spolahlivost.

Precital som si takmer vsetky prispevky na tomto fore a niektore poruchy ma od Punta trochu odradzaju. Dost casto sa tu objavuje problem s tesnenim hlavy a problemy s riadiacou jednotkou resp. elektrikou.

Cakam na vase nazory. Dakujem.
Reklama

l-cizek
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l-cizek »

Hele, já mám Punto (viz. níže :wink: ) a kámoš má zase clio, to nad kterým taky uvažuješ... Každý auto má svý (+) i (-) ....např. V puntu jsou na volnoběh občas cítit vibrace motoru, v cliu o motoru na volnoběh nevíš. Možná že má to clio i při jízdě o něco tišší motor (nebo spíš je celkově tišeji v kabině)... možná je to ale tím že v puntu jsou dost slyšet odvalující se pneu...v cliu ne tolik... myslim si ale že když koupíš nějaký kvalitní gumy, tak se to zlepší.Boužel se mi zdá že má clio i jedovatější brzdy (na můj vkus ale až moc) Punto má zas naopak silnější motor...44Kw, clio "jen" 43 :D ten jeden kilowat je ale hodně znát a myslim si že se rencek s fiatem nedá výkonově srovnávat....hlavně...Punto má o 10Nm (nebo 9) výšší krouťák při přibližně stejných otáčkách!! A to už je dost. Spotřeba tak nějak stejná. Troufám si říct že Punto vypadá i vzhledově jak z venku tak zevnitř lépe. Co se týče ND, tak když se podíváš např. na autokelly.cz, zjištíš že ve velké vetšině jsou na punto levnější ND. A z opravama je na tom určo taky líp punto...v cliu neni absolutně žádnej přístup!! Např na rozvody. Jinak v cliu se taky dost mele řadící páka, v puntu je díky táhlům uplně klidná a když si na ní dáš ruku, nic necítíš.A navíc clio má tak nějak divně udělaný řazení...hlavně na 5 musíš hodně doprava a ještě se ta páka tak divně stočí...O sedačkách ani nemluvim...každej kdo má Punto 2 si myslim že mi potvrdí, že nemají hybu.Clio je má hrozně malinký....no tak si myslim že sem ti udělal takovou malou reklamu na punto, ale rozhodnout se musíš ty...chce to se v tom svézt :wink:
Anduril
Znalec

Příspěvek od Anduril »

myslim, ze pekne shrnuto.
Mame twingo s onou 1.2kou a je to hodne slaby motor i na twingo (pokud jde o 8V verzi, 16V je trochu jine kafe). Nicmene je to motor spolehlivy, za celou dobu s nim nebyl zadny problem. Akorat vodni pumpa jednou zacla tect. O cliu (2003 1.4 70kW) jsem taky uvazoval, ale kdyz to ted srovnam, tak je to pocitove velmi male auto - oproti puntu je hodne nizke a vpredu sedis hodne blizko celniho skla a nad hlavou nemam osobne (185cm) zadne misto. Vzadu to s prostorem nad hlavou je jeste horsi. Pokud nejde o nejakou lepsi vybavu, tak sedadla jsou skutecne uboha (zvlaste u tech starsich verzi, pozdeji je myslim zvetsili), pripadal jsem si, jak kdybych sedel na hrnci. Sedadla v puntu jsou imho lepsi nez treba ve focusu, co muzu srovnat.
Originalni servis u renaultu je hodne drahy..napr. vymenu rozvodu na cliu mi odhladli na 10-15 tisic.. I dily neoriginalni jsou kapku drazsi, nez na punto, jak uz tu bylo psano.
U punta 8V jsou zase jine problemy, coz uz vis, mozna by ses mohl podivat po 16V verzi ;)
Ford Focus 1.6 Trend X 2009
ex. Fiat Punto MK2 1.2l 16V HLX 3dv.
IxxxK
Začátečník

Příspěvek od IxxxK »

Ak mám v pláne kúpiť ojazdené auto, tak si nejaké nechať doviezť z Nemecka alebo sa poobzerať v "domácich" autobazároch?

Ak auto z dovozu....čo presne by som si mal všímať?
l-cizek
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l-cizek »

no ono dneska když koupíš auto v bazaru, tak je to už vetšinou taky dovoz. Spočítej si to, jestli se dovoz vyplatí (cenově)...z bazaru to máš už i většinou na CZ/SK papírech, ale už je na to dost firem co ti to zaříděj i s dovozem...určo bych ale kouknul i po soukromé inzerci. :wink:
IxxxK
Začátečník

Příspěvek od IxxxK »

...vybrať to "naj" auto asi nebude jednoduché. Ak sa všetko podarí, tak to bude moje prvé auto, takže preto toľko otázok :)

Po dlhom uvažovaní som sa predsa rozhodol pre fiat. Momentálne však uvažujem aj nad ďaľšími modelmi napr. Brava resp. Bravo.

Ako sú na tom tieto modely v porovnaní s Puntom? Podarilo sa pri MK2 odstrániť nejaké "klasické" závady, ktoré boli pri MK1?
l-cizek
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l-cizek »

tak o bravu toho moc nevim...jen to že prej málo svítí a že se loupou pogumovaný kliky dveří v důsledku mrazů :D co se týče staršího punta, tak o tom by ti měl asi popsat někdo jinej...někdo kdo ho má... já jen vim, že MK2 je bezpečnější a je lépe odhlučněný :D
Odpovědět

Zpět na „Punto - ostatní diskuse“