koby píše:
to já právě nevim jestli je to víc.. Pokud jo, bylo by to jasný.. Ale vzhledem k tomu, že tomuhle vubec nerozumim a jenom tohle najít zabere x hodin pátrání a čtení na forech, tak si radši nechám poradit od někoho zkušenějšího... A hlavně, já si přečtu nějakou specifikacia za pár minut to zapomenu Složitý značení..
podivej se sem ... tady je to vsechno podrobne vysvetleny ...
J.kiwi píše:co třeby tohle :
VALVOLINE MAX LIFE 10W40 (1L)
Valvoline MaxLife je nový motorový olej speciálně vytvořený tak, aby pomohl splnit požadované nároky motorů s větším počtem najetých kilometrů. Starší motory inklinují k poklesu výkonu a k vyšší spotřebě oleje. Valvoline MaxLife s vědecky vytvořeným aditivačním systémem pomáhá snížit stárnutí motoru a zvyšuje jeho životnost. Valvoline MaxLife je navržen pro všechny osobní automobily a dodávková vozidla, jejichž motory mají najeto více než 100 000 km.
Valvoline MaxLife není určený pro veterány.
a i cena je lepší než u Shell
prave nad tym uvazujem.. mate s nim niekto skusenosti?
Valvoline MaxLife je nový motorový olej speciálně vytvořený tak, aby pomohl splnit požadované nároky motorů s větším počtem najetých kilometrů. Starší motory inklinují k poklesu výkonu a k vyšší spotřebě oleje. Valvoline MaxLife s vědecky vytvořeným aditivačním systémem pomáhá snížit stárnutí motoru a zvyšuje jeho životnost. Valvoline MaxLife je navržen pro všechny osobní automobily a dodávková vozidla, jejichž motory mají najeto více než 100 000 km.
Stando máš to jedno hlavne že to nie je Tesco olej
ed som to zbadal v polici v Tescu tak som išiel do kolien.
v podstate má punto nenáročný motor a spapá hocičo
Takže pokial je to 10w40 môžeš dať čo príde ale ja osobne bych do Tesco alebo starline alebo iných no name značiek nešiel .
Takže pokial je to 10w40 môžeš dať čo príde ale ja osobne bych do Tesco alebo starline alebo iných no name značiek nešiel .
no prave... spapa hocico...ale ja chcem daco co nebude papat )))
Stanno píše:
no prave... spapa hocico...ale ja chcem daco co nebude papat )))
To by si musel prekružkovať alebo pretesniť motor záleží kade ti to papá
alebo prejsť na 15w40
Ja idem menit olej zajtra mal som doma este 1,5L oleja Mobil super S 10W40, tak som len dokupil cez www.olejposta.sk 2 litre oleja a filter v stangli, Champion 107 ten je väcsi ako predosli co tam mam 103
Opravujem servo-riadenia Fiat Punto II, Punto Grande EVO, Panda
Servo-motory Punto II (188 rv1999-2003) cena 50e/1400kč posielam aj poštou
SK mobil +421 905 642 805
CZ mobil +420 739 929 544
alebo napište spravu
ja co som predaval oleje tak ma najviac zaujal liqui moli lebo ked som si pozrel zadné stránky olejou tak splnaju najviac API noriem tak sa to vola ak si dobre pamatám predaval som liqui moli valvoline a castrol a najmenej api mal castrol ale največšiu cenu opet sa potvrdilo že naklady na reklamu sa musia niekde ukázať ale tym nexcem povedať ze castrol je nekvalitný práve naopak ale ja používam liqui mioli 10w40 spokojnost aj cena super a filtre hlavne mann
Sporting 1.2 16V - ex
Bravo 1.9 TD100 - ex
Lancia Lybra SW 2.4JTD
Pocujte ludia, budem menit olej teraz v blizkej dobe. Mal som tam odjakziva davany len castrol. Teda kupil som ojazdene auto kde bola nalepka Castrol s dalsimi km pre vymenu, tak som tam zase dal castrol - vtedy txt softec plus, myslim ze to bolo 5w-30. Potom som tam zase menil za castrol, ale uz txt nebol, tak mi dali Edge, myslim, ze je tiez 5w-30 (musel by som pozriet na nalepku, ale na 95% je to 5w-30).
No ale k veci. Zapovedal som sa naposledy ked som zhanal liter toho Edge na doliatie (trosku mi ho papkalo, tak som potreboval doliat obcas deco-dve) a stal okolo 600SK, ze uz castrol nebudem davat! Takze asi dam nejaku inu znacku lacnejsiu (tusim vsetko je lacnejsie nez castrol).
Len by som sa chcel spytat, ako je to s tymi prechodmi. Na aky olej (W a ake to druhe cislo) mozem prejst a aky je pre 1,2 16V MK2 idealny. Viem ze cim mensie W tak tym je redsi v zime a lepsie sa startuje a cim vyssie to druhe cilo tym znesie vyssiu teplotu pri este dobrom mazani.
Teda mozem tam dat aj 10W-40? Alebo 5W-30?
Kdesi som cital alebo zapocul ze prechod z niecoho na nieco sa moze, ale naspat nie.. Tak si necham poradit. Auto jazdi casto na kratke vzdialenosti a niekedy ho zase lubim (musim, nakolko je to 1,2) aj vytocit, tak pri tomto style jazdenia asi kvalitny olej potrebuje aby to este do tych 200.000 vydrzalo.
Klidně tam dej 5W40, ale musí splňovat normu pro Tvůj motor. Pro moje 1,2 8v je to API SL/CF, ACEA A3 a nejlépe i normu Fiat 9.555.35 (ale to není podstatné). Já teď používám MOBIL SUPER S 10W 40 a na zimu budu dávat Q8 Formula excel 5W40 u nás cca 190Kč/l.
Na tom Valvoline mi to odporuca pre moje auto polosynteticke oleje. Ja neviem, ale ked doteraz som tam mal len plnesynteticky, tak neviem ci je tam dobre davat olej polosynteticky??? Toto mi presne o tych olejoch nie je jasne. Co sa tam moze liat a co zase nesmie.
Jenom by mě zajímalo,když tu tak blbnete s olejema co se stane když dam do auta olej(polosynťák) kterej nemá ty správný specifikace.Já tam cpu co je zrovna k mání a rozdíl skoro žádnej
Futile Italian Attempt at Transportation Very Weird