Olej v převodovce
Moderátoři: kubiii, Minimaxa, peta.smolik, Globusman
Olej v převodovce
Pánové a dámy, chtěl jsem jen poznatek, měníte po nějaké době olej i v převodovce??? Popř. po jaké a jak je složitá výměna?
Předem moc děkuji za příspěvky.
- Reklama
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Re: Olej v převodovce
ide o Mk1 alebo Mk2?Kačátko píše:Pánové a dámy, chtěl jsem jen poznatek, měníte po nějaké době olej i v převodovce??? Popř. po jaké a jak je složitá výměna?
Fiat Stilo 1.6 16V, 201tis.km, r.v.2001
ide o Multiplu asi tak 100 000 kmStanno píše:ide o Mk1 alebo Mk2?Kačátko píše:Pánové a dámy, chtěl jsem jen poznatek, měníte po nějaké době olej i v převodovce??? Popř. po jaké a jak je složitá výměna?
ide tam 2l oleja a vypuštak je pod ľavou poloosou.
Punto-MK2 1,2 8V 2001
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
Teď jsem měnil a pomohlo, už to nejde tolik přes zuby ze 3 na 2 a celkově se řadí lehčeji. Mělo by tam jít 1,8l, kupoval jsem Fuchs přesně podle předepsaných specifikací, litr za 160. Ještě existuje jakejsi sráč od Ekolube, 250ml za 430 (http://oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=953), který by měl dělat málem zázraky, ale čert ví, jestli to pomáhámajco píše:ide o Multiplu asi tak 100 000 kmStanno píše:ide o Mk1 alebo Mk2?Kačátko píše:Pánové a dámy, chtěl jsem jen poznatek, měníte po nějaké době olej i v převodovce??? Popř. po jaké a jak je složitá výměna?
ide tam 2l oleja a vypuštak je pod ľavou poloosou.
Fiat Scudo
r.v. 2008, 201000 km
2.0 MultiJet 100kW
r.v. 2008, 201000 km
2.0 MultiJet 100kW
Prevodovka
Chlapi, prosím Vás mám Multu 1,9 JTD 81 kW, chcem sa spýtať či je v prevodovke a v rozvodovke /diferáku/ spoločná náplň oleja, lebo som našiel dve výpustné skrutky na olej, jednu na prevodovke a jednu na rozvodovke, ale našiel som len jednu kontrolnú skrutku skrutku-vypadá, že na rozvodovke, ktorou sa olej nalieva a kontroluje sa jeho hladina. Poraďte ak viete. Vopred ďakujem.
výměna oleje v převodovce
chystám si auto na dovolenou a tak sem si řekl,co se tak mrknout na olej v převodovce.Řazení už šlo trochu ztuha a zejména zpátečka nechtěla zaskakovat.Odmontoval sem kontrolní šroub (imbus) a zjistil ,že oleje tam bylo tak 1 cm pod otvorem a zůstal mi černý prst.Vypustil jsem teda tu "sračku",škoda že sem to nevyfotil,byla to černošedá po spálenině trochu smrdící kapalina.Nalil sem novou a auto jezdí jako zamlada.Doporučuji všem si vyměnit si převodový olej,je to práce na cca půl hodiny a potřeba je akorát metr hadice na dolívání a vhodná nálevka.
Našel jsem dvě fora o převodovém oleji tak to sem nakopíruji také
Dneska ve 120 000km výměněn olej.Je to brnkačka když má člověk potřebné nářadí.Kontrolní šroub je dobře přístupný a s tyčí na prodloužení imbusu žádný problém povolit./Nachází se zepředu převodovku jediný šroub na imbus/.Vypouštěcí z boku převodovky je trochu oříšek,protože je umístěný proti nálitku a běžný imbus se tam pro svou délku nevejde.Stačí jej uříznout a je hotovo.Pak již jen metr hadice a trychtýř.Použil jsem olej Total Transmission BV 75W-80.Má stejnou specifikaci jako Tutela Car ZC 75 Synth,ale je o polovinu levnější.Stále lepší než tam nechat původní olej.
Dneska ve 120 000km výměněn olej.Je to brnkačka když má člověk potřebné nářadí.Kontrolní šroub je dobře přístupný a s tyčí na prodloužení imbusu žádný problém povolit./Nachází se zepředu převodovku jediný šroub na imbus/.Vypouštěcí z boku převodovky je trochu oříšek,protože je umístěný proti nálitku a běžný imbus se tam pro svou délku nevejde.Stačí jej uříznout a je hotovo.Pak již jen metr hadice a trychtýř.Použil jsem olej Total Transmission BV 75W-80.Má stejnou specifikaci jako Tutela Car ZC 75 Synth,ale je o polovinu levnější.Stále lepší než tam nechat původní olej.
EX:Mazda Demio /Japonec nakonec/
EX:Punto 55S r.v.1996,černá s polepy
EX:Modrá zatmavená multinka 1,6 100 16v r.v.1999
EX:Punto 55S r.v.1996,černá s polepy
EX:Modrá zatmavená multinka 1,6 100 16v r.v.1999