Nic proti Starline jen taková moje úvaha ............
proto používám zavedené a prověřené výrobce (u důležitých věcí jako je olej
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Mimochodem mám pocit, že onen dodavatel Starline je z Číny
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Pouzivas na smazeni polosyntetiku? A jak ti to chutna?FetesBrod píše:přesně tak, zítra tam dam olej na smaženíVencapunto píše:Do těch našich motorů (1,1 a 1,2) je úplně jedno co tam naleješ pokud to bude polosynťák.Nevim co tu řešíte u takhle obyčejnýho motoru.Hlavně že to maže ne?
ten shellhelix plus 10W-40 ma API SJ/CF ... co je viac ako SG ..nie? takze ma vyssiu specifikaciu, ako predpisuje vyrobca.. ak tomu dobre rozumiem, takze by to malo byt OK ..koby píše:Tak to 1,1 mk1 shell helix plus 10w-40 asi nepujde, protože na mysteria píšou olej specifikace API SG nebo SH, což uvedený nemá.. by mě nenaadlo že bude problém s olejem ?:-)
kolik tam je vubec litru oleje? 3,5, už sem si to našel.
EDIT: Tak jsem volal k Dojáčkovi, volal jsem do Imofy a oba mi řekli, že ten olej tam nalejt mužu... že si mám hlídat hlavně aby to bylo 10W-40.. Na otázku, zda teda nevadí, že doporučená specifikace je API SG nebo SH a Shell helix plus to nemá nebyl ani jeden z nich schopnej odpovedet přesně, nicméně oba ujistli, že se tomu nic nestane...
Tak doufám, že se nic nestane..
to já právě nevim jestli je to víc.. Pokud jo, bylo by to jasný.. Ale vzhledem k tomu, že tomuhle vubec nerozumim a jenom tohle najít zabere x hodin pátrání a čtení na forech, tak si radši nechám poradit od někoho zkušenějšího... A hlavně, já si přečtu nějakou specifikacia za pár minut to zapomenuStanno píše:ten shellhelix plus 10W-40 ma API SJ/CF ... co je viac ako SG ..nie? takze ma vyssiu specifikaciu, ako predpisuje vyrobca.. ak tomu dobre rozumiem, takze by to malo byt OK ..koby píše:Tak to 1,1 mk1 shell helix plus 10w-40 asi nepujde, protože na mysteria píšou olej specifikace API SG nebo SH, což uvedený nemá.. by mě nenaadlo že bude problém s olejem ?:-)
kolik tam je vubec litru oleje? 3,5, už sem si to našel.
EDIT: Tak jsem volal k Dojáčkovi, volal jsem do Imofy a oba mi řekli, že ten olej tam nalejt mužu... že si mám hlídat hlavně aby to bylo 10W-40.. Na otázku, zda teda nevadí, že doporučená specifikace je API SG nebo SH a Shell helix plus to nemá nebyl ani jeden z nich schopnej odpovedet přesně, nicméně oba ujistli, že se tomu nic nestane...
Tak doufám, že se nic nestane..
Naše další fóra: | astra-g.cz | opel-astra-h.cz | astra-j.cz | opel-forum.cz | chevroletclub.cz | hyundaiclub.net | kia-club.net | suzuki-forum.cz |