2.0ie rozjezd a ted nenaskocí :-)

Moderátor: peta.smolik

Luc1f3ron
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

2.0ie rozjezd a ted nenaskocí :-)

Příspěvek od Luc1f3ron »

zdarec
mám problémek
nastartoval sem a při rozjezdu jakmile sem tomu nešlápl tak na 2500-3000 otáček tak jakmile zacala spojka zabirat tak otacky spadly a motor mel tendenci chcipnout za tepla uz to nedelalo. kdyz to bylo studeny tak to cukalo i na 2 abych se vyhnul cukani musel jsem dat za 3
ted motor nechce vubec naskocit.
nevite co s tim muze byt ?

vypozoroval jsem ze za jízdy mi na teploměru teplota vody drzi tesne nad 50 stupni.

fiat croma 2.0ie r.v.1991
Reklama

cybrex
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cybrex »

Zkusil bych jestli dava palivove cerpadlo, podobne problemy jsem mel, kdyz me cerpadlo tlacilo malo kvuli sterelym hadickam. Kdyz jsem to tocil , tak to jelo OK ale jak sem tomu neslapl, tak to skoro zdechalo. Delalo to ale i pri teplem motoru.
Obrázek-Croma 2.0ie, 86kW, rv. 1992
Obrázek-E36 318i, 85kw, rv. 1997
Obrázek
Luc1f3ron
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luc1f3ron »

takže s problémem jsme pokročili. nehází jiskru. tudíž jsme usoudili bodto cívka nebo rozdelovač. na cívce jsem naky ty odpory namerili myslim 4,75k ohmu ale vubec nevim jestli sem to meril dobre :D
cybrex
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cybrex »

Myslim ze kdyz jsem kontroloval naposledy civku, tak mela myslim stejnou hodnotu, ale nejsem si jisty. Ono u te civky se ale nezjistuje jenom jedna hodnota toho odporu, ale myslim ze dve.
Vis kolik maji ty civky mit ohm a na kterych pinech se to meri ?
Kdyztakl bych ti nascanoval stranku z Jak na to? Croma

Svicky jste predpokladam zkouseli menit :)...

Jinak na rozdelovaci se da merit jeste odpor toho cidla(konektor na bocni strane rozdelovace).
Obrázek
Luc1f3ron
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luc1f3ron »

svicky jsou ok. civku sem meril na vsech pinech a na vsech mela hodnotu 4.75k ale zarazi me ze to pres noc prestalo hazet jiskru vcera bylo vse jeste ok a dneska ráno nic. jestli budes mit cas tak mi to pls naskenuj diky
cybrex
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cybrex »

Okej, nemam ju ted doma, zastavim se snad zitra v dilne a pak ti to scannu.
Mno ono se to meri myslim prvne pres vystup civky (zapal.kabel) a + a potom jeste nejaky odpor mezi pinama, sak potom uvidis.
Obrázek
Luc1f3ron
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luc1f3ron »

takže zjištěno :

při startování na svíčce hodí jiskru jen jednou proste hodi jdnu jiskru a pak už nehází vůbec . při každým pokusu o startování se děj opakuje jden jiskra a nic.

tím jsme došli k závěru že by to mohlo být touhle "krabicí"
magneti marelli Digiplex Med420A je na ní psáno 8 pinů má jakousi hadicu

Obrázek

nejsu si ale jistej zdali je to modul zapalování ?
Stiby
Začátečník

Příspěvek od Stiby »

Cau, cybrexi mohl by jsi pls naskenovat a někam upnout celou knížku Fiat Croma - Jak na to? Jestli to je tahle:

Kód: Vybrat vše

http://www.moje-kniha.cz/auto-moto/distribuce/fiat-croma-od-1983-jak-na-to.html
Moc by se mě hodila díky.
cybrex
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cybrex »

2 Luc1f3ron: tak to si nejsu vubec jisty jestli je to ten modul myslim ze ja budu met jine zapalko. Jinak ta hadica me napada jedine nejaky podtlak, ale nevim jak by to mohlou souviset se zapalovanim. Kazdopadne dneska jsem tu knizku Jak na to nestihl ze servisu vzit, ale zitra ju vemu urcite, musim pro auto. Takze nejpozdej vecer bych ti neco scannul a zkusil se podivat po obrazcich co by ta tvoje krabicka mohla byt.

2 Stiby: Zdar, mno myslim ze kdybych ti scanoval celou knizku tak bych se z toho poto... ma to mrte stranek. Nej by bylo, kdych ti scanoval veci, ktere bys aktualne potreboval , nebo chtel vedet. Jestli ju chces fakt celou, taxi myslim ze je to stejne lepsi koupit, protoze kdybys neco spravoval, tak letat porad k PC nebo si to tisknout by bylo nepraktice a taky drahe.
Kdybys chtel enom neco , tak neni problem.
Jo jeste jsem zapomnel je to presne ta cos hodil do linku.
Obrázek
Luc1f3ron
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luc1f3ron »

takze knizku sem si objednal

jinak ta "krabica" je i v tipu tempre a unu myslim kdyz sem to dal do googlu tak mi to naslo modul zapalování takze zitra zajedu na vrakoviste a zkusime to spravit systémem pokus omyl :D vymenit za jinou
Luc1f3ron
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luc1f3ron »

takže je to modul zapalování, ten sem vymenil za jinej a nebpomohlo zkusil sem i cívku a taky nepomohlo tudíž závada musí bejt jinde :D
cybrex
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cybrex »

Hehe, zacina to byt zapeklite :).. jinak mam doma uz tu knizku , mam ti neco nascanovat, nebo chces pockat, az ti prijde ta tvoja? Zkusim se ti pripadne podivat do popisu zavad co by to mohlo eventuelne byt.
Obrázek
Luc1f3ron
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luc1f3ron »

nic scanovat nemusis zitra nebo pozitri bych ju mel mit doma . diky.

takze popis závady - hodí vždycky jenom, 1 jiskru na zacátku startování

proste jakmile zacne motor tocit hodi 1 jiskru dalsi jiskry uz nehazi

btw: nekdy udelam fotku motoru a hodim ju sem protoze podle tech soucastek co tam mam bych rekl ze mam 2.0turbo ale bez turba :D ze to nekdo vymontoval jenom

protoze na sani mam jakousi krabicu " hmotnostní měřič vzduchu" pak jakýsi " zařízení přídavného vzduchu" atd. spoustu veci ktery kdyz si najdu schema motoru bez turba tak tam vubec nejsou :D
cybrex
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cybrex »

Hehe , to je zajimave :) Mno ta tvoje krabicka ci rikas je vaha vzduchu:).. ja ju tam treba nemam ac mam IE :).. mam tam jenom proste trubku, na konci valcovy filtra a airbox jak kybl :).. jinak mame este doma starou cromu IE na dily a ta ma BOSH zapalovani, vahu vzduchu ma taky a filtr ma hranaty:) je to fsecko nejake divne.
Jasne hod sem fota, aspon se podivame a porovname oproti tomu co mam ja a pripadne mozu taky vyfotit :wink:
Obrázek
Luc1f3ron
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luc1f3ron »

posledni moznost co me napada je ten magnetickej snimac na klikovce musim ho najit a zmerit

a už sjsem na to prisel ja mam totiz zapalovani LU2 jettronic. proto ten digiplex a takovy vychytavky ta vaha vzduchu atd.

zmeril jsem ten snimac a zda se byt v poradku nameril jsem680ohmu tkaze by melo byt vsechno ok :zacina to byt cim dal zajimavejsi :D
Naposledy upravil(a) Luc1f3ron dne 16 zář 2008, 21:27, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Croma“