Umývanie motora

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Maroš
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Umývanie motora

Příspěvek od Maroš »

Kde sa nachádza riadiaca jednotka v MK2b? Na čo treba dávať pozor, ak si chcem vystriekať motorovú časť a ako na to?
Reklama

Graun
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Re: Umývanie motora

Příspěvek od Graun »

Maroš píše:Kde sa nachádza riadiaca jednotka v MK2b? Na čo treba dávať pozor, ak si chcem vystriekať motorovú časť a ako na to?
Jestli mluvime o stejnem motoru jako mam ja, tak to jsem resil take. Jsem to nechaval umyvat minuly tyden. Mno RJ jsem v motorovem prostoru nenasel, asi bude u nohou spolujezdce.
Krome toho, ze po umyti kdyz jsem zkousel natocit motor, tak se nic nestalo...jsem si rikal, ze asi bude mokro ve starteru (zkousel jsem pohybat vsemi kabely), po cca 3minutach poseckani jsem nastartoval normalne a take odjel. Doma jsem jeste prostrikaval kontakty kontaktolem.
Normalne to jezdi bez problemu a navic motor vypada jako ze skatulky :D
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
onc
Znalec

Příspěvek od onc »

... RJ motoru je zezadu na telesu skrtici klapky ... a ta je pod airboxem ...
... Renault Clio III 2006 1.2 16v 55kw ...
... Renault Megane II Grandtour 2004 1.5dci 60kw ...
... ex Punto II 99 1.2 8V 44kw ELX ...
Graun
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graun »

onc píše:... RJ motoru je zezadu na telesu skrtici klapky ... a ta je pod airboxem ...
Hmm diky za tip, se na to mrknu (zase jsem o neco chytrejsi).
Maroš
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maroš »

onc píše:... RJ motoru je zezadu na telesu skrtici klapky ... a ta je pod airboxem ...

Môžem si bez obáv vystriekať motor, alebo musím dávať pozor, aby mi niekam nenatiekla voda?
onc
Znalec

Příspěvek od onc »

... moc bych tu vodu necpal na pojistkovou skrin, baterku a taky dozadu na RJ ...
... obyc voda vadit nemusi ale pokud to operes vapkou tak se muze dostat nekam do elektriky ...
... Renault Clio III 2006 1.2 16v 55kw ...
... Renault Megane II Grandtour 2004 1.5dci 60kw ...
... ex Punto II 99 1.2 8V 44kw ELX ...
Graun
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graun »

onc píše:... moc bych tu vodu necpal na pojistkovou skrin, baterku a taky dozadu na RJ ...
... obyc voda vadit nemusi ale pokud to operes vapkou tak se muze dostat nekam do elektriky ...
Normalne mi to nasprosto ostrikal vsude a nejak se s tim neparal, dokonce tam daval dvakrat tu chemii, napodruhe nejakou agresivnejsi (celkem dost to vycistilo hlavu a blok motoru). Pockal jsem tak pet min, pak jeste dalsi minutky, kdyz to neslo, a jel jsem domu (dal jsem mu na pivo) :D
palec
Fiaťák

Příspěvek od palec »

mne umyval na rucnej vapkou motor uz viacej krat a nastartoval som zakazdym.najskor nastriekal chemiu potom vystriekal vapkou a pustil sa do umyvania celeho auta.po umyti cca hodinka som ssadol za volant a natocil na prvy krat.tiez som sa trocuh bal co spravi ta voda s elektrikou ale asi to preschlo.
Čierny Punťo 1,2 16V 2000
http://palex.rajce.idnes.cz/puntak/" onclick="window.open(this.href);return false;
koby
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od koby »

já sem na bmw a nákým starým peugeotu omýval motor wapkou a vždy nějaký problém, ale všechno kraviny...

u bmw bylo mokro v kabelu, takže jel na 3...

u P mokrej rozdělovač.

A ted budu zkoušet mk1 1,1 :D
TV-Punto
Všeználek

Příspěvek od TV-Punto »

Voda motoru ani alternatoru urcite nevadi, pretoze ja mam motor vystriekany stale ked prejdem po mlake (nemam kryt) od spodu az po kapotu :)

FIAT PUNTO MK2b 1.2 44kW r.07
FIAT MULTIPLA 1.6 76kW r.99
BMW 525TDS A/T TOURING 2,5 V6 105kW r.98
armaman
Fiaťák

Příspěvek od armaman »

Zásadne sa ku takémuto kroku neodhodlávam. Síce vlastnú skúsenosť nemám no z info od viacerých kolegov to nedoporučujem. Či už hadicou alebo wap-kou, ten druhý prípad už vôbec nie nakoľko ,taktiež z počutia si to odniesli "štekre". A teraz ma napadlo, že vlastne mám takú skúsenosť a to keď sa horlivý kupca švagrovho mitsubishi rozhodol wap-kou umyť ho a auto "kašľalo" a mňa porážalo.
Fiatu už "nefandím"
Graun
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graun »

armaman píše:Zásadne sa ku takémuto kroku neodhodlávam. Síce vlastnú skúsenosť nemám no z info od viacerých kolegov to nedoporučujem. Či už hadicou alebo wap-kou, ten druhý prípad už vôbec nie nakoľko ,taktiež z počutia si to odniesli "štekre". A teraz ma napadlo, že vlastne mám takú skúsenosť a to keď sa horlivý kupca švagrovho mitsubishi rozhodol wap-kou umyť ho a auto "kašľalo" a mňa porážalo.
Takove zdroje JPP (jedna pani povidala) mam ze vseho nejradsi. Mel jsem umyte tri auta a u zadneho z nich jsem nemel problem. Aspon Te to donuti si projit jednotlive konektory a prostrikat je kontaktolem. Z hlediska prevence to je nejlepsi, aspon predchazich potencialnim porucham s elektrikou (slabinou to nasich stroju). :wink:
armaman
Fiaťák

Příspěvek od armaman »

Graun píše:Takove zdroje JPP (jedna pani povidala) mam ze vseho nejradsi. Mel jsem umyte tri auta a u zadneho z nich jsem nemel problem. Aspon Te to donuti si projit jednotlive konektory a prostrikat je kontaktolem. Z hlediska prevence to je nejlepsi, aspon predchazich potencialnim porucham s elektrikou (slabinou to nasich stroju). :wink:
add 1
nemám dôvod tomu človeku neveriť opravuje autá a prichádzam denne s ním do styku

add 2
popísal som aj vlastnú reálnu skúsenosť

add 3
je jedno koľko áut si umyl
a rozeberať to čo ide tak ani ak to je prevencia nakoľko mám opačnú skúsenosť, čo sa raz rozpojí tak nie vždy potom spoľahlivo pracuje i keď by tam bola "nacápaná" tona kontaktolu

add 4 za svojim si vždy stojím a preto opakujem neumývať!!!!
Fiatu už "nefandím"
Vencapunto
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vencapunto »

Taky v tom nevidim problém.Myl sem motoru u všech aut a když to pak nechtělo ject tak sem naběh s fénem a sušil elektroinstalaci. :lol: A to sem to myl vapkou.Pokud neni extremně v hajzlu elektrika tak se tomu nrmůže nic stát.Ale pokud se někdo bojí ať to nedělá :wink:
Futile Italian Attempt at Transportation
Very Weird
armaman
Fiaťák

Příspěvek od armaman »

Samozrejme veď je to vec názoru a skúsenosti. No irituje ma jedno ak dakto spochybňuje dakoho skúsenosť formou "JPP". A nakoniec ak to bolo myslené vážne tak pripúšťaš problém a o tom tu ja vravím. Dokonca už som sa stretol s názorom ,že ani za účelom predaja nie je vhodné motor umývať i keď to je trochu o inom.
Fiatu už "nefandím"
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“