Punto MK2 1.2 8V - seřizování ventilů
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
Punto MK2 1.2 8V - seřizování ventilů
Ahoj kolegové, nedávno jsm se dozvěděl, že se u motoru 1.2 8V musí po 40.000 km kontrolovat vůle ventilů. Jak se to, prosím, provádí? Mám najeto přes 50.000 a tohle mi nějak uniklo. Moc díky !!!
- Reklama
-
- Znalec
Toto je standartni procedura, ktera se provadi u vsech motoru, ktere maji pevne vymezene vule podlozkama (nemaji hydrostely).
Jak bylo receno, meri se na studenem motoru sparovyma merkama.
Btw jake mate zkusenosti s timto motorem? Ja jsem tento motor koupil nedavno pro zenu (najeto 115tis km), byl jiz po renovaci hlavy, co mi rikal servisak, tak okolo 80tis km dojde temer u kazdeho Puntaka k teto zavade (prehrivani a nutnost prebrusovani hlavy a vymeny tesneni). Jak jste na tom Vy?
Btw jake mate zkusenosti s timto motorem? Ja jsem tento motor koupil nedavno pro zenu (najeto 115tis km), byl jiz po renovaci hlavy, co mi rikal servisak, tak okolo 80tis km dojde temer u kazdeho Puntaka k teto zavade (prehrivani a nutnost prebrusovani hlavy a vymeny tesneni). Jak jste na tom Vy?
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
- Vencapunto
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Rád bych tě opravil.I u motorů s hydroštelama se vymezujou vůle podložkama ventilů mezi myskou a vačkou.Graun píše:Toto je standartni procedura, ktera se provadi u vsech motoru, ktere maji pevne vymezene vule podlozkama (nemaji hydrostely).
Futile Italian Attempt at Transportation
Very Weird
Very Weird
Ok, ja predpokladal, ze se meni cely hydrostel.Vencapunto píše:Rád bych tě opravil.I u motorů s hydroštelama se vymezujou vůle podložkama ventilů mezi myskou a vačkou.Graun píše:Toto je standartni procedura, ktera se provadi u vsech motoru, ktere maji pevne vymezene vule podlozkama (nemaji hydrostely).
- Vencapunto
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
skuste www.pop-art.cz a do vyhladávača treba zadať priemer Punto má 31a požatovanú hrúbku teda napr 31x3,55 alebo 31x 3,60 alebo 31x 4,10 alebo 31x4,15 atdVencapunto píše:Myslíš seřízení?To netušim já si je seřizoval sám.Jinak ty podložky je docela sranda sehnat,aspoň u nás protože ani Autokelly ani Elit to nedokázaly sehnat.Až v takovim malim servise mi dokázali pomoct.Jedna podložka kolem 80kč.
a tak isto aj na slovensku www.auto-art.sk
Punto-MK2 1,2 8V 2001
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
To Graun: S motorem zatím maximální spokojenost. Není to žádný závodník, ale pro manželku do města je úplně super. Podle recenzí se jedná o zcela bezproblémový motor, i při prasknutí rozvoďáku nedojde ke střetnutí pístů a ventilů. O problémech s přhříváním slyším poprvé - a to jsem před koupí o tomto motoru pročetl opravdu hodně recenzí. Osobně si myslím, že přebrušování po 80.000 km je naprostý nesmysl. Manželka má nyní 53.000 a zatím úplně bez problémů...
Vsak az se to bude blizit te stovce tak poznate jak to slape...jak jsem psal, mam to overene od zkuseneho servisaka, kteremu proslo mnoho puntaku
Jinak se mrkni tady https://www.club-fiat.com/viewtopic.php?p=68544#68544
Btw to zenino punto ma uz spoustu veci za sebou-udelanych puvodnim majitelem (spojka, rozvody,tesneni pod hlavou), takze snad ted to bude mit bez investic
Jinak se mrkni tady https://www.club-fiat.com/viewtopic.php?p=68544#68544
Btw to zenino punto ma uz spoustu veci za sebou-udelanych puvodnim majitelem (spojka, rozvody,tesneni pod hlavou), takze snad ted to bude mit bez investic
A nema nahodou diesel?FetesBrod píše:Známej má Punto rok 2002 a má najeto 250 000 a ještě nic neopravoval krom běžných záležitostí, vlastně jednou prorezlou olejovou vanu...
Ok ja se s Vama nepru, ale jak jsem slysel, tak prodavam.
To Graun: Zdá se mi, že každému vnucuješ něco, co ti nakecal 1 mechanik. Rozhodně se nejedná o obecně rozšířený problém těchto motorů. Informoval jsem se u člověka, který se Fiaty zabývá přes 15 let a podle informací s jedná o nejspolehlivější motor, který se kdy do Punta dával. Asi jsi holt koupil špatný kousek, no. Budeš se s tím muset smířit, nebo auto prodat...