Nazdar..
mam Punto I, a vzadu na strane spolujazdca sa mi akoby prelomilo nieco v operadle a pri opreti sa to praska, puka..vydava divny zvuk.. a vyzera nejak vypukle..pri kazdom pribrzdeni a zrychleni ak tam niekto sedi mu to za chrbtom pukne..
Stretli ste sa s niecim takym???
Da sa zadna sedacka rozobrat??? resp nejak opravit??
Co s tym?? please help
prelomene operadlo sedacky
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto, zokot
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
prelomene operadlo sedacky
Fiat Stilo 1.6 16V, 201tis.km, r.v.2001
- Reklama
Nevim sice jak presne to je na MK1, ale na tom mem je to jinak.
Vrchni operadlo je spojeno se spodnim sedakem pomoci dvou torx sroubu (30) na kazde strane. Mel jsem je povolene, proto se to sedadlo viklalo, kdyz se clovek oprel, staci jen sedadlo vyhodit ven (povolit ctyri imbus srouby, co to drzi k podlaze), sundat ty kryci plasty, poradne dotahnout a je po problemech.
Ja jsem mel navic praskle svary v mistech zvedaciho mechanismu sedadla, nebot je tam vyskove nastaveni. Stacilo to posvarovat a je to jako nove Zena je spokojena
Takze neni potreba novych sedadel.
Vrchni operadlo je spojeno se spodnim sedakem pomoci dvou torx sroubu (30) na kazde strane. Mel jsem je povolene, proto se to sedadlo viklalo, kdyz se clovek oprel, staci jen sedadlo vyhodit ven (povolit ctyri imbus srouby, co to drzi k podlaze), sundat ty kryci plasty, poradne dotahnout a je po problemech.
Ja jsem mel navic praskle svary v mistech zvedaciho mechanismu sedadla, nebot je tam vyskove nastaveni. Stacilo to posvarovat a je to jako nove Zena je spokojena
Takze neni potreba novych sedadel.
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
- phaeton_esc
- Zkušenej Fiaťák
A postupne povolit ten mechanismus na sedaku a lyzinach (ty torxy).phaeton_esc píše:mě se stalo podobná jako Graunovi - takže sedačka ven, svářečka a svařit. a voilá - funguje doteď, výměna nebyla třeba
ve výsledku je na tom nejsložitější vyndat sedák z auta
Kdybych to delal dneska znovu, otazka 10min
Predtim cca 30min.
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
-
- Znalec
Re: prelomene operadlo sedacky
Presne tohle nam delala zadni lavice Pazoutu 405...ale nvm co to bylo pac sme ho pak prodaliStanno píše:Nazdar..
mam Punto I, a vzadu na strane spolujazdca sa mi akoby prelomilo nieco v operadle a pri opreti sa to praska, puka..vydava divny zvuk.. a vyzera nejak vypukle..pri kazdom pribrzdeni a zrychleni ak tam niekto sedi mu to za chrbtom pukne..
Stretli ste sa s niecim takym???
Da sa zadna sedacka rozobrat??? resp nejak opravit??
Co s tym?? please help
Cinquecento 1.1 Sporting ABARTH-červéný:-D a Multipla fanda:)
sedacka
mne sa to stalo ked ma jedna zenska zostrelila zozadu v 50km/h rychlosti tiez tam nieco povolilo a teraz pri zatlaceni sa mi to vyhne a pukne. kde zozeniem novu sedacku okrem predajne Fiat??
Punto mk2 / 1,2 L / 8V
-
- Zkušenej Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Re: sedacka
Co třeba vrakovistě?newman píše:mne sa to stalo ked ma jedna zenska zostrelila zozadu v 50km/h rychlosti tiez tam nieco povolilo a teraz pri zatlaceni sa mi to vyhne a pukne. kde zozeniem novu sedacku okrem predajne Fiat??
Fiat Ulysse, rv. 95, 2.0 benzín