Snímač otáček?

Vše o motoru na CNG, LPG a jejich převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady, topení a chazení

Moderátoři: kubiii, Minimaxa, peta.smolik, Globusman

Odpovědět
Mišan
Fiaťák

Snímač otáček?

Příspěvek od Mišan »

Už to tu bylo, četl jsem, ale potřeboval bych vědět víc. Stává se mi občas, že to hůř startuje. Několikrát se ten motor převalí, než ho napadne do toho jít. Osvědčilo se po prvním neúspěchu přestat, vypnout zapalování a dát to znovu. To už je téměř na 100% úspěšné. Pozoruju to už delší dobu a mám vysledováno, že nejhorší je teplota tak od 15°C výš. V zimě naprosto perfektní a při teplém motoru taky. Přemýšlel jsem o snímači, jak se tu pravilo, kontroloval konektor a měl ten snímač vyndaný. Nějak se mi to nepozdává, je to elektromagnetický snímač a ten buď chodí nebo nechodí, ale toto? Než půjdu pro jiný, chtěl jsem se pozeptat. A když mluvíme o snímači, mluvíme tedy o tom, který snímá otáčky klikovky (dole)? Další pak snímá otáčky vačkového hřídele, či co...
Babo raď . A dík
Multipla Bipower 1,6 /2000
Reklama

Alda
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Re: Snímač otáček?

Příspěvek od Alda »

Mišan píše:Už to tu bylo, četl jsem, ale potřeboval bych vědět víc. Stává se mi občas, že to hůř startuje. Několikrát se ten motor převalí, než ho napadne do toho jít. Osvědčilo se po prvním neúspěchu přestat, vypnout zapalování a dát to znovu. To už je téměř na 100% úspěšné. Pozoruju to už delší dobu a mám vysledováno, že nejhorší je teplota tak od 15°C výš. V zimě naprosto perfektní a při teplém motoru taky. Přemýšlel jsem o snímači, jak se tu pravilo, kontroloval konektor a měl ten snímač vyndaný. Nějak se mi to nepozdává, je to elektromagnetický snímač a ten buď chodí nebo nechodí, ale toto? Než půjdu pro jiný, chtěl jsem se pozeptat. A když mluvíme o snímači, mluvíme tedy o tom, který snímá otáčky klikovky (dole)? Další pak snímá otáčky vačkového hřídele, či co...
Babo raď . A dík
Je rozdíl benzín/plyn? Nebo je to stejné na obojí?
1,6 16V BiPower
Mišan
Fiaťák

Příspěvek od Mišan »

Úplně stejný, to mám vysledovaný :roll:
Multipla Bipower 1,6 /2000
Alda
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alda »

Mišan píše:Úplně stejný, to mám vysledovaný :roll:
Aha. Dělá mi totiž taky, ale jen na plyn. Na benzín v poho. Dokonce po dovolené, kdy jsem jezdil docela dost na benzín, se to ještě zhoršilo (to startování na plyn). Teplý to startuje v poho a s okolní teplotou to u mě nesouvisí.
1,6 16V BiPower
qualt
Začátečník

Příspěvek od qualt »

Zdravím,
měl jsem taky vadný snímač otáček (ten dole, tedy né vačky) a zlobil náhodně, většinou ale si motor ani neškytnul (tuším že jiskra byla ale střikovače nic nedávaly, krk za to ale nedám...). Pokud je podezření na něco takového, zbytečně nedumat a dojet na diagnostiku, vyjet závady a vymazat, pokud to udělá znovu tak opět na dia a ta by měla snímač bezpečně poznat (měla, nemusela)! Taky to může být vada v imobilizéru atd. atd., takže říkám zajet na dia a uvidí se (cena cca 300,- Kč). Jinak ten snímač stojí okolo cca 1500,- Kč značky Magneti Marelli.

qualt, HK
Odpovědět

Zpět na „Multipla | Motor - ostatní“