DISKUZE - Spotreba - MK2

Vše o motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady a typy, topení a chazení

Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
l-cizek
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l-cizek »

Jo taky sem čistil ventilový víko (když sem měl sundanou hlavu) Když se otevře "špunt" na dolévání oleje, tak ten plech vypadá docela čistě, ale jen pár milimetrů od něj už to začíná... pěkný sra-ky tam sou. :?
Reklama

SHANE54
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SHANE54 »

l-cizek: mas presne pravdu a mas aj spravny cit. potvrdzuje to aj krivka. presne medzi 3500 - 4000 rpm ma krutak este na takmer najvyssej hodnote a zaroven nasleduje rychly nasup vykonu. optimum z hladiska spotreby a tahu motora.
Obrázek
Obrázek
stilo-multiwagon-JTD-dynamic
spominame: Punto MK1 1.2 SX 3D, Punto MK2a 1.2 SX 5D
l-cizek
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l-cizek »

Tak nám to tady nějak upadá to tempo přidávání příspěvků...tak nahodte někdo další příspěvek k diskuzi :D
FetesBrod
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FetesBrod »

je lepší spotřeba se slabším motorem, kde máte pořád nohu s plynem až na podlaze, nebo silný motor, kde jen lechtáte plyn :) mám teď fajnou práci, hlídám parkoviště u Puppu, tak jsem se projížděl v Audi R8, Aston Martin, MB Brabus, pěknej byl od nich malej sporťáček AMG s obsahem 6.3 :D To potom, když si sednu zpět do své 1.2 se mi nechce věřit :D
MK2 1.2
Obrázek
stonepet
Fiaťák

Příspěvek od stonepet »

Arrow79 píše:a na tej dialnici to kolko zerie?? :)
Omlouvám se, že jsem se dlouho neozval s odpovědí, ale nakonec jsem teď měl cestu, takže jsem to mohl testnout. Takže, po rozjetí auta na 130km/h a ujetí 27.5km, byla spotřeba 12,5km/l tj. 8l/100km. Kontroloval jsem prům. rychlost a ta podle PC ukazovala 124.6 km/h - to je asi odchylka palubního měření od skutěčné rychlosti. Při rychlosti 130km/h (podle tachometru) byly otáčky cca 3850-3900ot./min.
Jel jsem v autě sám, takže auto bylo zatíženo cca 95kg.
Toť vše.
FIAT PUNTO 1.8 HGT 96kW/130 prodán po 10letech skvělé služby
J.kiwi
Fiaťák

Příspěvek od J.kiwi »

Myslíte si někdo, že přetěsnění vent. víka a výměna oleje a pravidelné tankování benzinu na Shell(mladý chce autíčka) se může pozitivně projevit na živosti auta a lepší prům spotřebě.
Doteď jsem tankoval na Tesco, Hypernovva atd a prům. spotřeba byla 18,2 km/l.
Teď po 3 nadržích Shell je spotřeba 19,4 - 19,8 - je to možné ?
Fiat Punto 5d 02, 1.2 8v, AC,ABS, 6airbag,
l-cizek
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l-cizek »

no nevim, každopádně já jinde než na shellu netankuju...ještě když neni poblíž shell tak beru OMW...jinak hyperbouda nebo tesco sem nelil ani do fáčka...do punta bych to nedal ani kdyby to bylo za 15kč!
l-cizek
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l-cizek »

Jo, jinak dneska nevim jak se mi to povedlo, ale na palubáku se mi objevila spotřeba 25,2KM/L (asi 3.95l/100km). Asi hodně lehká noha...jel jsem asi 2 km z kopečka, ale měl jsem sešlápnutej decentně plyn, protože nebyl nijak prudkej a bez plynu bych na 5tku za chvilku zastavil....byl to můj NEW REKORD!! :lol: :!:
palec
Fiaťák

Příspěvek od palec »

aj ja uz po novom beriem len na shellke.zda sa mi auto omnoho zivsie ako inokedy.raz som bral na slovnafte a nejako mi blblo auto.odvtedy slovnaft v ziadnom pripade.a teraz este navyse zbieram body a auticka na shellke:))
Čierny Punťo 1,2 16V 2000
http://palex.rajce.idnes.cz/puntak/" onclick="window.open(this.href);return false;
PatrikMZ
Začátečník

Příspěvek od PatrikMZ »

I-cizek: jasně, je to možné, proč ne. Já jsem jel předevčírem od nás do Blanska a zpátky s lehkou nohou a vyřazováním a na těch 120 km jsem měl průměr 23,2 km/l, což je paráda
SHANE54
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SHANE54 »

je uplne jedno, kde taknukete, vyrobca benzinu je vzdy rovnaky... :wink:
Obrázek
Obrázek
stilo-multiwagon-JTD-dynamic
spominame: Punto MK1 1.2 SX 3D, Punto MK2a 1.2 SX 5D
J.kiwi
Fiaťák

Příspěvek od J.kiwi »

Když jsem se ptal kamarádů tak jeden , který dělal v Čepru mi tvrdil,že když přijela cisterna Shell, tak řidič před plněním do ní nalil tekutinu(aditivum ?) se zapečetěného kanystru.
Vyrobce - dodavatel je stejný - jezdily tam prý cisterny skoro všech benzinek.
Fiat Punto 5d 02, 1.2 8v, AC,ABS, 6airbag,
l-cizek
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l-cizek »

jo tak tomu bych i věřil... že benzín bude stejnej, akorát že nějaký ty příměsi budou rozdílný. V tom bude asi tkvět i konečná kvalita bena. Bych řek.
Graun
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Graun »

Kdyz to tady tak ctu o te spotrebe, tak jeden komentar.
Na spotrebu ma velky vliv lambda sonda. Jeji zivotnost je udavana na nejakych 120tis km, zalezi vsak na provoznich podminkach. V hodne pripadech se jezdi s timto autem po meste, coz znamena, ze se "zanese", coz sebou prinasi negativum ve forme nespravneho davkovani paliva = vyssi spotrebu. K jeji nespravne funkci lze pricist i castecne nepravidelny chod.
Funkcnost LS lze zkontrolovat nekolika zpusoby, nejlepe vsak pomoci osciloskopu. Hrube lze zmerit multimetrem-pripojenim voltmetru na cerny a sedy vodic - nejlepsi hodnoty okolo 0.3V - chuda smes. Tak lze zjistit, zda neni uplne mrtva. Jinak muzete zajet i na mereni emisi, kde jsou schopni overit funkcnost LS.

Nerikam, ze jsem objevil ameriku, ale je treba si uvedomit, ze na vyse uvedenem zalezi i rozdily v tech spotrebach uvedenych v tomto vlaknu. :wink:
F/I/A/T MAREA WEEKEND 1.6 16V ELX 7/1998 76kW
F/I/A/T PUNTO 1.2 8V ELX 11/1999 44kW (MK2)
Mario
Fiaťák

Příspěvek od Mario »

1,3 16V 6 SPEED

Předpisová jízda

Silnice - 5-6 litru

Dálnice 7-8 litru

v zimě to bude cco 0,5-1 l víc

:wink:
(1.2 16v, 80ps , 6 speed) + pure Italia = Sporting (zatím najeto 182tis.km)
Odpovědět

Zpět na „Punto - motor“