Spotřeba 1,9 JTD

Vše o naftovém motoru a převodovém ústrojí, poruchy, úpravy, rady, topení a chazení

Moderátoři: kubiii, Minimaxa, peta.smolik, Globusman

Odpovědět
Fab30
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fab30 »

Ahojte JTD priemerna na 1200km 5.6L/100km ale sertim to
Multipla JTD 2003, 85kW; Bravo 1.8 16V GT
Reklama

Kadla
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kadla »

Zdravim, Multijet 120k, po chiptuningu asi 150k, spotreba pri konstantnej 90 je 3,6l. Celkom dobre. Na dialnici pri 130 a silnom bocnom vetre asi 6,4l.
Globusman
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Spotřeba

Příspěvek od Globusman »

Mou aktuální spotřebu můžete sledovat v mém podpisu. Musím však předeslat, že jezdím z 90% po městě vzdálenosti do 10 km...
gastan
Začátečník

Re: Spotřeba

Příspěvek od gastan »

Globusman píše:Mou aktuální spotřebu můžete sledovat v mém podpisu. Musím však předeslat, že jezdím z 90% po městě vzdálenosti do 10 km...
Dobrá vecička, že? A na stránke (ako som písal, www.spritmonitor.de) uvádzajú, že po istej zmene vo fóre sa dá tento údaj zobrazovať aj priamo v informáciách o používateľovi (naľavo od príspevku, pri mene, obrázku, lokalite, atď.).
Ja som prvé 2 tankovania chodil dosť po diaľnici 130, potom som si uvedomil, že tá vyššia spotreba nebude len mojím preúčaním na diesel a začal som chodiť max. 110-120 (6,28-6,81 namiesto 7,32).
Aj tak mi dosť vadí, že počítač píše spotrebu niekedy aj o viac ako 1 liter nižšiu, ako napokon natankujem. Niekde to tu už písali pri inom aute (tuším Punto), že vraj je to u Fiatu "normálne" :(
Máte aj vy ten problém?
Multipla ELX, 1.9 JTD 81kW, 01/2002
Obrázek
Kadla
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kadla »

Mam okrem Multiny aj Pandu (1,2l, 2004) a na nej mam podozrenie, ze je tam aj liter rozdiel skutocnosti oproti pocitacu.
Multijet 141PS, 247 Nm, r.2007
Kadla
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kadla »

Meral som na Multinke spotrebu na 950 km, dialnica a normalne cesty asi 1:1, jazda tesne nad rychlostne limity a pocitac ukazal spotrebu 5,8l. Pri tankovani mi ale vyslo 6,5l. Takze pocitacu sa moc verit neda.
Multijet 141PS, 247 Nm, r.2007
stillo
Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

FIAT Multipla 1.9 MultiJet - umí šestimístné MPV spořit?

Příspěvek od stillo »

Našiel som dnes náhodou nový test Multiply 1.9 MultiJet.
http://auto2.lidovky.cz/clanek_lidovky. ... lanek=3436
Multipla 1.6 16V, 12/2007
bikus
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bikus »

Přečetl jsem si článek o spotřebě nového Mloka s Multijetem (díky za odkaz) a nemůžu se ubránit tomu, že jezdit ve městě za 9.0, se prostě se starším 1.9 JTD asi nedá ! Neumím si představit, že můj motor typu CommonRail v Mlokovi 1.9 JTD 105 r.v. 2000 v jakémkoliv režimu jakkoli agresivní a nezákonné jízdy spolyká 9 litrů..... Ptám se proto odborníků: Je možné, že by to bylo jen koncepcí, která sice umožnila u nového typu motoru zvýšit výkon, ale ve vyšších otáčkách je to vykoupeno spotřebou ????
Já si stojím za tím, že ikdyž někdy pospíchám docela dost, a na dálnici nejdu pod 140 (podle navigace), tak stejně i ve třech lidech na trati 250 km tam a to samé zpět, navíc s nákladem z Ikea, neumím jet za více jak 6,0 l/100.
Jó a ještě něco: sedmnáctky loukotě sice hezký, ale už to není Mlok. Nová je hnusná.
anonyme
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od anonyme »

Nevim, co má Nuova vlastně v papírech za spotřebu, ale jestli někdo vynuluje počítadlo spotřeby a stojí v zácpě s běžícím motorem, tak se spotřeba l/100 km blíží k nekonečnu. No a těch 9 to ukáže tedy snadno. :roll:
Globusman
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Globusman »

anonyme píše:Nevim, co má Nuova vlastně v papírech za spotřebu, ale jestli někdo vynuluje počítadlo spotřeby a stojí v zácpě s běžícím motorem, tak se spotřeba l/100 km blíží k nekonečnu. No a těch 9 to ukáže tedy snadno. :roll:
Nevím, ale mám pocit, že stání se do průměrné spotřeby nezapočítává. Proto taky skutečná spotřeba bývá vyšší, než počítačová...
anonyme
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od anonyme »

No, ale to počítadlo spotřeby ukáže cca max. 25 l/100km (místo údaje "nekonečno") po jeho vynulování. A když se stojí, tak tato hodnota neklesá. Pak bych ujel třeba 100 m,např s kopce na neutrál a ukázala by se spotřeba pouze této jízdy? Nikoliv. Stání s běžícím motorem se do průměrné spotřeby počítá.
Globusman
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Globusman »

anonyme píše:No, ale to počítadlo spotřeby ukáže cca max. 25 l/100km (místo údaje "nekonečno") po jeho vynulování. A když se stojí, tak tato hodnota neklesá. Pak bych ujel třeba 100 m,např s kopce na neutrál a ukázala by se spotřeba pouze této jízdy? Nikoliv. Stání s běžícím motorem se do průměrné spotřeby počítá.
Aha, tak jsem zase o něco chytřejší :-) Myslel jsem, že je to tak, jak jsem psal...
Alda
Zkušenej Fiaťák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alda »

Hlavně se údaj PC při stání změní z l/100km na l/hod. Alespoň u firemní Fobie 1,4TDI, u Multi to tak není?
1,6 16V BiPower
anonyme
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od anonyme »

Nevim o tom, že by Multipla ukazovala okamžitou spotřebu a taky průměrnou spotřebu. Jestli tedy to tak ukazuje možná Nuova?, tak ta moje modrá ne.
Minimaxa
Znalec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Minimaxa »

anonyme píše:Nevim o tom, že by Multipla ukazovala okamžitou spotřebu a taky průměrnou spotřebu. Jestli tedy to tak ukazuje možná Nuova?, tak ta moje modrá ne.
no to jde o to, zda li máš jedno či dvojřádkový displej, pokud jedno jako já, nebude ti ukazovat kromě hodin a najetých kilometrů nic, pokud dvoj, už to má jakýsi palubní PC a umí ukazovat i spotřebu, má to už i Nuova :wink:
www.minimaxa.cz
Odpovědět

Zpět na „Multipla | Motor - diesel“