Dnes ráno se mi na mém Puntu rozsvítila kontrolka airbagu. Nevíte co to může být ? auto stálo14 dní před domem a já byl na dovolené
Je nějaká pomoc nebo musím jet rovnou na dignostiku? vzhledem k 6 airbagům v autě mne to troch vyděsilo
Me se rozsvitila, kdyz bracha nohama zakopal flasku od coly pod sedadlo spolujezdce. Flaska tam hnula cidlem a svitilo to. Zacvakal jsem 600 za diagnostiku, chybu vymazali, cidlo seridili a bylo po problemu.
Mazda2 1.3 TE '08
History: Punto mk2a 1.2 16v Sporting / Punto mk2b 1.2 8v Active / Mazda 626 2.2 12v limo GD US '88
Takže musím asi na diagnostiku co ?
U Forda Mondeo stačilo vyměnit pojistku, tak jsem myslel jestli to neplatí i na Punto.
Nevite kde je pojistka airbagů ?
Pokud by zjistili na STK, že svítí nějaká kontrolka, co svítit nemá a zvláště Airbag, tak opravdu neprojdeš. Ale určitě se do autorizovaný servisu nemusí, stačí jen dobrej mechanik a cca 200,- A pro příště nazapínat klíček když jsou budíky pryč a pro jistotu odpojit i baterku. To je u většiny aut s airbagem stejný...Ale třeba u fábie a starýho typu řídících jednotek nešla už ta chyba v tý jednotce airbagu smazat, objevovala se tam stále a musela se vyměnit celá jednotka
poculi ste o takom dacom u punta,alebo ma niekto skusenosti s tym ze po odpojeny baterie a znovupripojeny sa rozsvietila kontrolka airbagu?ja sa bojim normalne uz vybrat baterku a dat ju nabit
tak koukám, že tu nejsem sám kdo má problém s airbagem, mě svítí červená a u spolujezdce mi stále bliká a v servisu to taky nemohli napíchnout, prej jim to nešlo