Ahoj Vsetci!
Mam Punta 1.1 /55 r.v 1997
Prosim poradte mi, ak viete....problem je nasledovny.
Pred dvoma tyzdnami som narazil do plotu...mensia nehoda...vymena praveho ramena, pravy polos a hl. disk, ale motorovi sa nic nestalo....vymenil som spominane suciastky a chcel som ist za klampiarom nech mi nastrieka pravi predny blatnik...pripojil som kabel na bateriu 1krat bolo pocut ze cerpadlo nabehne....a potom uz ani za boha...pardon za slovo. K cerpadlu sa nedostane napatie. Po otoceni kluca prislusne rele cvakne ale iba na sekundu a potom sa vypina...neviem preco....kontrolka pre vstrekovanie svieti a nezhasne (kedze cerpadlo netlaci benzin) skusil som vymenit toto rele, aj riadicu jednotku, ale nic...prosim kto mal podobny problem, nech mi poskytne nejake info lebo bez auta je mi strasne tazke.DAKUJEM.
HELP PLEASE - neviem nastartovat Punto
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
- Reklama
- Vencapunto
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Re: HELP PLEASE - neviem nastartovat Punto
Hele,Misu1983 píše:Ahoj Vsetci!
Mam Punta 1.1 /55 r.v 1997
Prosim poradte mi, ak viete....problem je nasledovny.
Pred dvoma tyzdnami som narazil do plotu...mensia nehoda...vymena praveho ramena, pravy polos a hl. disk, ale motorovi sa nic nestalo....vymenil som spominane suciastky a chcel som ist za klampiarom nech mi nastrieka pravi predny blatnik...pripojil som kabel na bateriu 1krat bolo pocut ze cerpadlo nabehne....a potom uz ani za boha...pardon za slovo. K cerpadlu sa nedostane napatie. Po otoceni kluca prislusne rele cvakne ale iba na sekundu a potom sa vypina...neviem preco....kontrolka pre vstrekovanie svieti a nezhasne (kedze cerpadlo netlaci benzin) skusil som vymenit toto rele, aj riadicu jednotku, ale nic...prosim kto mal podobny problem, nech mi poskytne nejake info lebo bez auta je mi strasne tazke.DAKUJEM.
tak relatko ti cvakne jen na par vterin.. je to spravne, behem tyhle doby dela ECU diagnostiku.. pak hned odpadne, kdyz nenastartujes.
po tomhle testu sse ti bud rozsviti ta kontrolka chyby ve vstrikovacim systemu nebo ne.. kdyz se rozsviti tak to znamena, ze mas nejaky cidlo odpojeny nebo nefunkcni.
Rikal jsi, ze to mas bouchly na pravy strane... tam je dost blizko jedno dulezity el. spinac... elektromagneticky ventil odsavani benzinovych par... to kdyz je odpojeny tak sviti tak kontrolka... je to mala krabicka asi tak 5cm dlouha a v prumeru 4cm umistena na krabici s uhlim.. vedou k ni 2 hadicky.. jedna od karburatoru a druha do uhli..
Ja kontroloval vsechny snimace pres konektor u ECU. odpojil jsem ho a meril....
To bych udelal na zacatek...
M
Naposledy upravil(a) mabua dne 08 zář 2008, 13:04, celkem upraveno 1 x.