pietro v píše:Ja osobne nevidím dôvod pri Puntackej spotrebe ( myslim motory 1,1, 1,2) prerabat na plyn. Ine je ked uz je auto na LPG prerobene. Mal som Feldu na LPG tam je uspora znacna ,moje skusenosti
1) startuje sa na benzin, a potom si to mechanizmus sam prepina, ovsem stava sa ze to blbne a neprepne - ides na benzin
2)pri 36 litrovej toroidnej nadrzi mas dojazd do 400 km, pri valcovej nadrzi vsak prides o kufor, castejsie musis tankovat a sledovat prejdene km
3) motor musi byt v dobrom stave a zapalovanie a predstih musi byt dobre nastaveny - ludia co dali LPG do vybehanych aut mali len problemy
4)Pozor na olej - niekto hovori ze treba olej na LPG, mne hovorili, ze staci obycajny ale po 8000 km VON! olej je sice cisty. lebo sa neuklada karbon, ale ukladaju sa v nom agresivne chmikalie z plynu ktore skodia motoru ak sa nedodrziava interval ( ked som menil olej silno pachol po plyne) Neoplati sa kupovat drahe oleje.
5) sviecky vydrzia len polovicu toho co na benzin( tiez sa diskutuje ci sviecky na LPG alebo obycajne),
6) POZOR treba jazdit aj na benzin, pretoze benzin sa v nadrzi znehodnocuje a vytvaraju sa v nom agresivne zieraviny, ktoré znicia palivove cerpadlo ( ak mas v nadrzi pol rocny benzin )
7)nizsi vykon ako pri benzine som nezaznamenal
kazdy rok treba absolvovat LPG emisnu kontrolu a kontrolu LPG zariadenia
9)pozor na vselijake lacne cerpacy LPG vo dvoroch- plyn je lacnejsi, ale auto viac zozerie a nekvalitny plyn silne znecistuje hlavne zmiesavac a splynovac.
10) ak nie je plyn dobre nastaveny nasleduje peklo, - auto je svizne ale jazdi ti aj za 18 litrov!!!! alebo ma dobru spotrebu ale do kopca ta predbehne aj Tatrovka, problemy so startovanim - nastavovanei zverit odbornikom a nie hociakému garazmajstrovi!!!
To je v zasade asi vsetko, treba si to zvazit a dobre premysliet
DISKUZE - LPG a CNG
Moderátoři: peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
-
- Začátečník
Re: LPG
mám LPG ve stare 120tce, kde motor už neco pamatuje a taky to slape. startuji vyhradne na plyn o to i kolem nuly. zere uz trosku olej, treba obcas dolit, ale nikdy nesmrdel po plynu. a obcas je nutne na benzin trosku pojezdit z toho duvodu, aby se sedla ventilu "promazaly olovem". jinak pravda je, nevrtat do nastaveni, spotreba jde tvrde nahoru. a o kufr jsem neprisel.
Fiat Croma 2.0 ie r.v. 1988
Škoda 120 GLS r.v. 1985
Škoda 120 GLS r.v. 1985
- Reklama
Kde presne v Krasnej? Uvidim to na hlavnej ci to je niekde zašité? Keďtak sa tam pojdem informovať aspoň.peter petrus píše:Mňa stal 37 ale je aj za 18 záleží na sacom potrubí .Kamoš to montuje presvedčil ma nach si dám drahší montoval mi aj do f 127.Nemal som žiadne problémy .Punťo má s lpg prejdených 41 000.Motor 1,2 8v rv.2003.Je to legálne montované KE-Krásna.
Tá cena je komplet, či len za splynovač?
FIAT PUNTO MK2b 1.2 44kW r.07
FIAT MULTIPLA 1.6 76kW r.99
BMW 525TDS A/T TOURING 2,5 V6 105kW r.98
-
- Fiaťák
LPG přestavby ze špičkovým Holandským systémem Prins VSI
Nabízím členům tohoto klubu zajímavé slevy na LPG a CNG přestavby ze špičkovým Holandským systémem Prins VSI, více na www.greenfuel.cz
-
- Fiaťák
hmmm, pekne citanie, ale pravda je ta, ze aj ked to mozno trosku smrdi, zmensi sa kufor, a neviem este ake minusy date pre LPG, jedno je iste, liter toho sajrajtu vas vyjde na zhruba 21-22 Sk, a liter benzinu na 39-41 Sk, takze nech by bola spotreba aj trosku vyssia, tabulky uvadzaju o max. cca 10%, stale je to najekonomickejsie vozenie a navratnost? zalezi od ceny zariadenia a montaze, ale po cca 35000 km zacinate setrit. a aj ked tie peniaze neusetrite, vozite sa lacnejsie. lebo, idem pozriet do Brna, ved ma cesta vyjde len 550 korun, a nie 1200 takze???
Punto 1.8 16V HGT
Zdravim,
neviete ako je to s montovanim LPG do Punta? Podla toho co som nasiel na nete, tak uz importer od 2007 vratane nedal suhlas na hromadne schvalenie. Znamena to ze sa to uz neda montovat vobec, alebo len auta starsieho typu ako 2007 alebo len auta, ktore boli uvedene do prevadzky/vyrobene pred 2007? Alebo ako to je teda?
Svoje som kupoval zaciatkom roka 2007 - este je v zaruke ale pri sucasnych cenach benzinu, mojich rocnych kilometroch a najnovsom zruseni dane za LPG by to malo pre mna dost velky zmysel.
Diky.
neviete ako je to s montovanim LPG do Punta? Podla toho co som nasiel na nete, tak uz importer od 2007 vratane nedal suhlas na hromadne schvalenie. Znamena to ze sa to uz neda montovat vobec, alebo len auta starsieho typu ako 2007 alebo len auta, ktore boli uvedene do prevadzky/vyrobene pred 2007? Alebo ako to je teda?
Svoje som kupoval zaciatkom roka 2007 - este je v zaruke ale pri sucasnych cenach benzinu, mojich rocnych kilometroch a najnovsom zruseni dane za LPG by to malo pre mna dost velky zmysel.
Diky.
Punto Classic 1.2 8V
-
- Fiaťák
grande punto
dobry mal by som otazku ze ci sa moze montovat plyn aj do noveho grande punta lebo aj ked to malo papa tak ten benzin je nehorazne uz drahy dakujem za odpoved
-
- Fiaťák
-
- Fiaťák
měli jsme fáčko na plyn, 125 tku na plyn a kdo to nepozná, může jen povídat o nevýhodách. spotřeba téměř stejná + 0,5 litru. ale to že za 600 natankuju plnou nádrž a 500 km na ni ujedu.. by the way, uvažoval někdy někdo na plynem do gtčka?:D technicky to možné je, viděl jsem už více aut s turbem v plynu.....
zatím bez vozu, slintám po mk1 75 nebo 85