Vrzání v podvozku

Moderátor: peta.smolik

Odpovědět
ghost.dog
Začátečník

Vrzání v podvozku

Příspěvek od ghost.dog »

Ahoj kolegové, mám 3dv. Stilo 1,6, rok 2002, najeto 70 tis. Někde v podvozku se mi ozývá šílené vrzání, hlavně při přejezdu nerovností - ne děr, ale třeba zvlněný asfalt, nebo při malých rychlostech v zatáčkách. Vypadá to, jako by to bylo něco na nápravě, ale nejsem si jist, odkud přesně ten zvuk jde. Nechce se mi všechno rozebírat, tak se Vás ptám, jestli s tímto nemáte někdo zkušenost. Díky
Reklama

Arrow79
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arrow79 »

Na fabii co maju nasi to robil odtrhnuty silentblok na ramene. 1/4 z neho chybala.. vrzgalo to sialene.
Punto MK2 1.2 8V ELX
stifmajstrABARTH
Znalec

Příspěvek od stifmajstrABARTH »

vyber si nejakou poradnou louzi a nekolikrat ji projed...vetsinou to pomuze :lol: :lol:
Cinquecento 1.1 Sporting ABARTH-červéný:-D a Multipla fanda:)
majco
Všeználek

Re: Vrzání v podvozku

Příspěvek od majco »

ghost.dog píše:Ahoj kolegové, mám 3dv. Stilo 1,6, rok 2002, najeto 70 tis. Někde v podvozku se mi ozývá šílené vrzání, hlavně při přejezdu nerovností - ne děr, ale třeba zvlněný asfalt, nebo při malých rychlostech v zatáčkách. Vypadá to, jako by to bylo něco na nápravě, ale nejsem si jist, odkud přesně ten zvuk jde. Nechce se mi všechno rozebírat, tak se Vás ptám, jestli s tímto nemáte někdo zkušenost. Díky
a ide to z predu alebo zo zadu?
Punto-MK2 1,2 8V 2001
Punto-Mk1 1,1 8V 1996
ghost.dog
Začátečník

Pro Majca

Příspěvek od ghost.dog »

Díky za rady. Nedokáži přesně určit, odkud to jde. Určitě je to levá strana a někdy mi to připadá, že zepředu, někdy, že zezadu :?: Už 14 dní jezdím s vypnutým rádiem a furt nad tím dumám. Ale spíš zepředu.
Leone123
Začátečník

Vrzganie

Příspěvek od Leone123 »

To vrzganie ti ide z predu, a ako vytočíš koleso, tak súvisle s tlmičom ti ide taká tyč dlhá asi 40-50cm a je zakončenéá z obidvoch strán guľovými capmi. S tým nič nespravíš, len to musíš vymeniť. Jedna stojí 800Sk.Treba vymeniť obidve. Keď máš ešte nejaký problém tak sa ozvy. Mám Stilo 2003. 1.6 16V.
zdeněk stilo
Začátečník

Re: Vrzganie

Příspěvek od zdeněk stilo »

Leone123 píše:To vrzganie ti ide z predu, a ako vytočíš koleso, tak súvisle s tlmičom ti ide taká tyč dlhá asi 40-50cm a je zakončenéá z obidvoch strán guľovými capmi. S tým nič nespravíš, len to musíš vymeniť. Jedna stojí 800Sk.Treba vymeniť obidve. Keď máš ešte nejaký problém tak sa ozvy. Mám Stilo 2003. 1.6 16V.
Ahoj, na mé káře to občas dělá také, bohužel nedokážu určit kdy ano a kdy ne. Kaluž nezabrala, máte ještě jiné rady. díky
Fiat Stilo 1,4 multiwagon 6tka 16000km
hanys
Fiaťák

Příspěvek od hanys »

kovový skřípavý zvuk-na mojem rozpadlá ložiska zadního kyvného ramene.původně kuželíková,sada cca 1000.-,po mé úpravě kuličková za 200.- :lol: .bylo to poznat na geometrii.zdroj zvuku-drhnutí ramene o držák.nic nebylo zespod vidět.

ps:ještě vrzalo lanko ruční brzdy o brzd. trubku
Palio weekend 1,6 16v 100 po smrti
jenda.kratas
Začátečník

Příspěvek od jenda.kratas »

ghost.dog píše:Ahoj kolegové, mám 3dv. Stilo 1,6, rok 2002, najeto 70 tis. Někde v podvozku se mi ozývá šílené vrzání, hlavně při přejezdu nerovností - ne děr, ale třeba zvlněný asfalt, nebo při malých rychlostech v zatáčkách. Vypadá to, jako by to bylo něco na nápravě, ale nejsem si jist, odkud přesně ten zvuk jde. Nechce se mi všechno rozebírat, tak se Vás ptám, jestli s tímto nemáte někdo zkušenost. Díky
Ahoj, mě to taky dělalo, nebyl jsem schopný určit, co to je.....mechanik mi vyměnil rameno vpředu a stabilizační tyčky a je to ok. .oprava cca 3500,- s orig. dílama.
dusan.b
Začátečník

Příspěvek od dusan.b »

staci vymenit stabilizacnu tycku na kolesy,,aj mne to odislo,z nicoho nic,vecsinou na strane spolujazdca,,nase krasne cesty,,,cena 450sk ,,vo fiat eorig 720sk,,,a vymenis si to ja sam,,dole koleso a dva sroby
dusan
*Pedro*
Začátečník

Příspěvek od *Pedro* »

Zdravím, mně to ani tak nevrže jako dost mlátí při přejezdu nerovností (tram. koleje, výmoly, zpomalovače,...) Přední stabilizátory jsem měnil už podruhé vloni.
Mlácení jde zezadu a vypadá to, že úplně odešly silent bloky či něco podobného na nápravě. TAky se to začalo projevovat hlukem od pneumatik v závislossti na rychlosti. Myslel jsem, že když vyměním zimáky za letní tak to přestane, ale opak byl pravdou. Teď mám najeto 55 tis. Dle info od neorig. servisu to mění pouze v orig. Fiatu, resp. daná část není dostupná v neorig. dílech. Nemáte s tím někdo zkušenost? Díky za každou odpověď.
Stilo 1.8 16V Dynamic MW
Odpovědět

Zpět na „Stilo“