Zdravim vespolek.
Na blatniku vpredu u řidiče mi asi praskla žárovička.
Poradte, jak ji mám vyměnit , díval jsem se na to,
ale nevím kudy dovnitř.
Díky za rady
Výměna žárovky v blinkru
Moderátoři: kubiii, Minimaxa, peta.smolik, Globusman
Výměna žárovky v blinkru
Multipla 1.9 JTD 2001, start.cislo 36.
- Reklama
-
- Fiaťák
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, předpokládám, že se jedná o malý boční blikač: Oranžovou krytku pevně uchopíš a otočíš proti směru hodin.ručiček o cca 5-10mm (drží na plast. bajonetu) a je tvoje - uvnitř je žárovička "celosklo" 5W (W5W).
Pro doplnění: Přední blikna se musí v motorovém prostoru odjistit - drží za perko - a vytáhnout ven z blatníku. Uvnitř je halogenová speciální žárovka 20W s kovovou paticí a asymetrickými kolíky. Žárovka se dá teoreticky vyměnit i bez demontáže blikače a to z motorového prostoru, ale je to spíš práce pro gynekologa....
Pro doplnění: Přední blikna se musí v motorovém prostoru odjistit - drží za perko - a vytáhnout ven z blatníku. Uvnitř je halogenová speciální žárovka 20W s kovovou paticí a asymetrickými kolíky. Žárovka se dá teoreticky vyměnit i bez demontáže blikače a to z motorového prostoru, ale je to spíš práce pro gynekologa....
MULTIPLA 1,9 JTD 110/81kW, 2001
Nemáš nějaký šikovný postup i na zadní sdružené světlo? To je porod tam měnit žárovky. Nevím jaké tam byly originál rozměry žárovek, ale ty díry co tam jsou na zasunutí a vysunutí jsou menší než je průměr baňky. Už se mi kvůli tomu jedna baňka ze žárovky při vyndavání utrhla, takže jí mám až spadlou uvnitř Jde nějak jednoduše to sdružené světlo komplet vyndat abych s tím nemusel laborovat ze zavazadlového prostoru?
Fiat Multipla 1.9 JTD, r.v. 2002