Pavel_Brava_1.2 píše:pietro, rozmysli si ještě jednoou to překroužkování! Je to kupa práce a peněz a tvoje diagnóza musí být 100%!
Pokud netěsní kroužky, předpokládej nižší kompresní tlaky. Změř je než začneš juchat motor!
Já už jsem pár FIATů odjezdil a pokud neměli místo oleje sračky, žádný neměl vyhoněné válce a kroužky. Pokud auto bere olej do spalovacího prostoru, tak při přidání plynu to musí být z výfuku vidět a cítit.
Pokud ten motor nebude mít tlaky, tak na něj kašli a radši kup jiný z něčeho rozstřeleného. Motor FIRE musí ujet aspoň 300kkm než je na odpis.
Nad kúpou iného motora som tiež uvažoval. Lenže nikde som nenašiel motor z nejakej búračky, ktorý by nebol haváriou poškodený. To by musel byť nejaký motor z auta havarovaného zo zadu, alebo nejak inak a aj tak by som si nebol istý v akom je stave. Na jednom vrakáči mali jeden motor, ale bol už vymontovaný z auta celý zadrbaný od oleja a kto vie v akom bol stave. Pred tým ako som sa rozhodol to dať prekrúžkovť som takto hľadal úniky.
1. pred výmenou gufier ventilov
- umytý motor , zistený malý únik od tesnenia veka ventilov a pri olejovom filtri
- vymenený olej a filter, jemný únik alebo skôr slezenie pri od tesnenia veka ventilov
- olej ubúdal
- výmena gufier ventilov
- výmena tesnenia pod vekom ventilov
-umytý motor - veľmi jemné slzenie od nového tesnenia veka ventilov a od olejovej vani ( ale to sú fakt len také 2-3 kvapky)
- pod autom je vždy sucho nikdy ani kvapka oleja na zemi
- sviečky sú čisté
- olej dalej ubúda
Mechanik hovorí, že to môžu byť už len krúžky
Tak dám zmerať tie tlaky a uvidím, čo mi povedia