DISKUZE - bouračka - totální škoda vrs. oprava

Nevíte kam to patří, pište to sem ...

Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto

Odpovědět
jery
Začátečník

DISKUZE - bouračka - totální škoda vrs. oprava

Příspěvek od jery »

stalo se to v pátek. jedu si po hlavní a sestřelila mě dodávka z vedlejší a to tak že velmi. zavolal jsem teda na policajty a pak se začly dít věci.za 3 minuty u mě zastavilo auto s nápisem likvidace pojistných událostí , ptal se mě na zranění apod. říkal že mi zadarmo zařídí odtah, opraví auto, nebudu muset na pojištovnu, dostanu náhradní vozidlo, nebudu nic doplácet , oni to zaplatí a pak si to vyřídí s pojištovnou viníka. teda jsem na to kývnul, byl jsem v šoku a v tuhle chvíli bych bral jakoukoli pomoc.
část druhá.
pojištovák volá svému likvidátorovi ten je tu opět do 5 minut
likvidátor prohlíží auto a říká že má špatnou zprávu. auto prý bude posuzováno jako totálka to znamená zůstatková hodnota auta.
(v překladu to znamená že pojištovácka společnost by z toho neměla zisk)
takže se se mnou rozloučili , nabídli mi odtah za 4000 (ne děkuji) a odjeli
část 3
policajti se po 2 hodinách přiškvařili, já zavolal svýmu automechanikovi auto naložil a odtáhl.
automechanik řekl že to není tak strašný že to spravíme ,ale doplácet budu ale na odpis to fakt není
část 4
seženu díly z vrakárny a zaplatím práci.
no a teď se jdu hádat na pojištovnu že nechci podepsat totálku, ale nevím jaké mám šance.
nevím jestli se to dá uhádat, když mám jen povinné ručení
Reklama

Dohy
Všeználek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dohy »

ty vado jako dobry no copak NEPOZNAJ TOTALKU ??? vidi rozbity sklo a uz je to totalka.. hovada proste!
Patrik
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Patrik »

A ta totálka se ti nevyplatí ? Co máš za vůz ? Kolik ti řekli, že zacálujou ?
Groupe F.I.A.T. forever ! Uno Turbo i.e. Mk1, Punto 1.2 16V ELX Mk2
KUFI
Zkušenej Fiaťák

Re: bouračka zkušenost

Příspěvek od KUFI »

jery píše:stalo se to v pátek. jedu si po hlavní a sestřelila mě dodávka z vedlejší a to tak že velmi. zavolal jsem teda na policajty a pak se začly dít věci.za 3 minuty u mě zastavilo auto s nápisem likvidace pojistných událostí , ptal se mě na zranění apod. říkal že mi zadarmo zařídí odtah, opraví auto, nebudu muset na pojištovnu, dostanu náhradní vozidlo, nebudu nic doplácet , oni to zaplatí a pak si to vyřídí s pojištovnou viníka. teda jsem na to kývnul, byl jsem v šoku a v tuhle chvíli bych bral jakoukoli pomoc.
část druhá.
pojištovák volá svému likvidátorovi ten je tu opět do 5 minut
likvidátor prohlíží auto a říká že má špatnou zprávu. auto prý bude posuzováno jako totálka to znamená zůstatková hodnota auta.
(v překladu to znamená že pojištovácka společnost by z toho neměla zisk)
takže se se mnou rozloučili , nabídli mi odtah za 4000 (ne děkuji) a odjeli
část 3
policajti se po 2 hodinách přiškvařili, já zavolal svýmu automechanikovi auto naložil a odtáhl.
automechanik řekl že to není tak strašný že to spravíme ,ale doplácet budu ale na odpis to fakt není
část 4
seženu díly z vrakárny a zaplatím práci.
no a teď se jdu hádat na pojištovnu že nechci podepsat totálku, ale nevím jaké mám šance.
nevím jestli se to dá uhádat, když mám jen povinné ručení
Nebylo to nahodou pred Teslínama smerem na Příbram?
jery
Začátečník

Příspěvek od jery »

mám 1,1 96 kompletně slisovanej předek a od pojištovny dostanu tak 20 000 škoda bude tak 40 000.
Vasek
Začátečník

Příspěvek od Vasek »

Muj nazor - jakmile "slisujes predek" tak jsi to alespon napsal - byl bych s opravou velmi opatrny. Muj nazor je, ze ani sebelepsi mechanik - pokud za sebou nema SPICKOVOU dilnu a zkusenosti s timto TYPEM auta (a najdi takoveho!!) - to neda dohromady. Tim myslim po strance dobrych jizdnich vlastnosti auta, nemyslim to, ze vymeni napr. predni masku, chladic, tlumice atd. za nove....
Dle me za to vyhodis penize, a s autem to nebude ONO. Nedej na reci mechaniku, ze to neni tak hrozne atd...
Delal bych to jedine v pripade, ze nemam na vyber - napr. financni stranka. :cry:
Vasek
lacin
Znalec

Příspěvek od lacin »

Vasek píše:Muj nazor - jakmile "slisujes predek" tak jsi to alespon napsal - byl bych s opravou velmi opatrny. Muj nazor je, ze ani sebelepsi mechanik - pokud za sebou nema SPICKOVOU dilnu a zkusenosti s timto TYPEM auta (a najdi takoveho!!) - to neda dohromady. Tim myslim po strance dobrych jizdnich vlastnosti auta, nemyslim to, ze vymeni napr. predni masku, chladic, tlumice atd. za nove....
Dle me za to vyhodis penize, a s autem to nebude ONO. Nedej na reci mechaniku, ze to neni tak hrozne atd...
Delal bych to jedine v pripade, ze nemam na vyber - napr. financni stranka. :cry:
Naprosto souhlasim..... Ono vsechno de udelat, aby to pekne vypadalo... Ale neni vsechno jenom o vzhledu... A priste by se ti taky nemusel "jenom slisovat predek", ale mohl bys byt slisovanej ty...
Hustokrutost
Patrik
Zkušenej Fiaťák

Příspěvek od Patrik »

Jojo chlapi. Akorát, že takových vozů (havarovaných) je v autobazarech spousta, zejména ve třídě malých vozů. No na rovinu, kolik z Vás má na to, aby si každých 5 let kupovalo nový vůz ? V této kategorii, kam patří Punto, asi moc takových majitelů není... U zánovních malých vozů je důvodem prodeje až příliš často nějaký jiný důvod .... :!:.
Groupe F.I.A.T. forever ! Uno Turbo i.e. Mk1, Punto 1.2 16V ELX Mk2
Odpovědět

Zpět na „Punto - ostatní diskuse“