v dohledné době možná budu potřebovat jednu Xantii vyměnit za prostornější auto (3 dětské autosedačky + 2 dospělí) a poohlížím se po nějakém vhodném vozítku. Z potenciálních kandidátů prozatím zůstali jen Citroen Xsara Picasso a Fiat Multipla. Tento dotaz píšu na citroeny.cz a club-fiat.com, jsem docela zvědav, jaké argumenty oba tábory snesou
![Surprised :o](./images/smilies/icon_surprised.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Byl bych rád, kdyby měl někdo třeba i přímou zkušenost s oběma vozy a mohl "objektivně" a bez emocí porovnat. Výhody x nevýhody, slabiny x silné stránky.
Zajímají mě také praktické rady a informace, např. o velikosti kufru (o tom jsem se nikde moc nedočetl), jak se např. taková 5-6 členná rodina vleze do auta?
V otázce paliva mám celkem jasno, přišel jsem ropákům na chuť, u Fiatu je to snad jednoznačně lepší volba, PSA HDi je též osvědčený agregát, na můj vkus ale snad trochu málo výkonu (tady vyhrává Multipla)?
Ceny neautorizovaných servisů i ND budou asi srovnatelné, dětské nemoci Citroenů už malinko znám, Fiat taky nějaké mouchy mít bude...
Pak tu hraje roli i design, ten je u Multiply poněkud kontroverzní, mi to nevadí, ženě trochu ano
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
Zapomněl jsem uvést, že se poohlížím po nějakém vozítku tak z roku 2000 a dál, v nevelké cenové relaci (cca. do 7000EUR). Po loňské (dobré) zkušenosti s vlastním dovozem Xantie z DE zřejmě opět individuální dovoz. U Fiata možná připadá v úvahu i IT. Nějaké tipy?
Pavel