HELP - Zadní kola drhnou o blatníky
Moderátoři: intel_sk, peta.smolik, mad mike, Katy, Matto
-
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
HELP - Zadní kola drhnou o blatníky
Banda, prosim o pomoc. Potom ako som kupil Punto, som si vsimol, ze zadok auta sedi nizsie ako na inych Puntach. Ked to vezmem realne, Punto malo tazne, bohvie co aj v nom vozili. Tak som sa rozhodol v lete vymenit pruziny, dal som tam original z 3dv Punta, mohli mat najazdene cca 50000km a stare su asi 6-7 rokov. No a momentalne je stav taky, ze nenalozene auto ma vzadu medzi kolesom a blatnikom mozno 2cm miesta, akonahle si dozadu sadnu dvaja ludia, tak blatnik je v 2/3 pneumatiky zadneho kolesa. Upozornujem, ze tie osoby vzadu maju cca 110kg dokopy, plus cca 10kg batoziny v kufri. Minule som dokonca na dvoch "nerovnostiach" drbol dvakrat doraz.
Mno a ted otazka, v com moze byt problem?
Mno a ted otazka, v com moze byt problem?
Punto MK2 1.2 8V ELX
- Reklama
-
- Znalec
-
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Kaufik, ja nemam sportove pruziny, mam seriove, cize je zly nazov temy. Kolesa mi nedrhnu o blatniky, ale verim ze letne budu v tomto stave, kedze maju mensie ET a sirsie pneu. A pruziny od Joe-a boli myslene od usera Joe301.
Spytam sa inak.. To, ze mam auto nizko, je problemom iba pruzin, alebo moze byt aj niekde inde chyba? Ja neviem, kriva napravnica (nepredpokladam)? Ved okrem toho tam nic nieje na tej naprave
Spytam sa inak.. To, ze mam auto nizko, je problemom iba pruzin, alebo moze byt aj niekde inde chyba? Ja neviem, kriva napravnica (nepredpokladam)? Ved okrem toho tam nic nieje na tej naprave
Punto MK2 1.2 8V ELX
- Vencapunto
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
-
- Všeználek
- Kontaktovat uživatele:
Akurat som si vsimol, ze MK2a a MK2b maju ine pruziny zadne. MK2b maju ine oznacenie, podla mna by mali byt vyssie.. aj ked vidim MK2b tak sa mi zda, ze zadok maju vyssi ako a verzia. Tak asi rovno kupim tie... este sa poradim vo fiate, len neviem ci mi vlastne budu vediet povedat rozdiel, pochybujem.
Punto MK2 1.2 8V ELX
zdarec, jen nápad, klidně ho hnedka zahoď, ale mě se zatím děje něco podobného - při větším zatížení mi drhne něco na zadním kole. taky sem měl podezření na špatnou pružinu. teď sem na to zběžně koukal a kolo nedrhne nahoře, ale o blatník vzadu za kolem. mam tam lehce obroušený ten blatníkový plast a dosedá to na kastli. chystam se teď měnit ložiska na uložení ramene nápravy a pneu tam asi nejsou nejsprávnější, tak se na to mrknu ještě z tohodle úhlu, až to budu mít po kupě. tak jen kdybys to měl podobný, třeba by ti to píchlo